Ολυμπιακός: Μπαρτζώκας, ο κόουτς με μέταλλο πρωταθλητή!

Ολυμπιακός: Μπαρτζώκας, ο κόουτς με μέταλλο πρωταθλητή!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιστρέφει γιατί οι μεγάλες αγάπες δεν τελειώνουν! Ο Ολυμπιακός του έφτασε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός ετοιμάζεται για νέες ερυθρόλευκες πτήσεις!

Γιώργος Μπαρτζώκας, ο κόουτς που τόλμησε να πατήσει στα χνάρια του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που δεν άφησε τον σκεπτικισμό μεγάλης μερίδας οπαδών να τον επηρεάσει. Οι χλιαρές αποδοκιμασίες στις πρώτες αποτυχίες δεν τον λύγισαν, πιστός στις αξίες του, αλλά και τις ικανότητες του, ο Μπαρτζώκας έμεινε, δούλεψε κι έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών! Ζει για το μπάσκετ, είναι πάθος. Προσπαθεί να βάλει τη σφραγίδα του και να δώσει τη φιλοσοφία του σε κάθε ομάδα που βρίσκεται! Το έκανε με τον Ολυμπιακό και αποθεώθηκε!

Το μπάσκετ αλλάζει καθημερινά, όμως ο Μπαρτζώκας φρόντισε να προσαρμόζεται σε κάθε του αλλαγή! Δεν αισθάνεται άνετα όταν βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, προτιμά να δίνει στους παίκτες να καταλάβουν πως είναι οι πρωταγωνιστές! Ξέρει να δίνει πίστωση χρόνου, δεν παίρνει βιαστικές αποφάσεις και πάντα εξηγεί «Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη. Εγώ πρώτος».

Ο προπονητής πρέπει να είναι άριστα οργανωμένος και ο Μπαρτζώκας δεν έχει… ζωή για 10 μήνες. Ταξίδια, αγώνες. Ξυπνάει μέσα στο βράδυ και δεν ξέρει που βρίσκεται. Δεν παραπονιέται, όταν ξέρει πως είναι στην Euroleague είναι άλλος ανθρωπος! Δεν φανταζόταν ποτέ θα πως ήταν στον πάγκο πέντε ομάδων της Euroleague, αν και ο Ολυμπιακός είανι η μεγάλη του αγάπη «Όλοι ξέρουν πως είμαι οπαδός του Ολυμπιακού από παιδί και να κερδίσω το τρόπαιο με αυτή την ομάδα ήταν κάτι εκπληκτικό».

Ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα!

Η πορεία μέχρι το τέλος δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Άλλωστε στον Ολυμπιακό αναφερόμαστε. Μια ομάδα που τις αρέσουν τα δύσκολα. Αν και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησαν “μουδιασμένα” τη σεζόν, με δυο ήττες σε τρία ματς, εντούτοις η βελτίωση ήταν άμεση και τελείωσαν την regular season με επτά συνεχόμενες νίκες και 8-2 συνολικό ρεκόρ. Πως το είπε ο Μπαρτζώκας; Υπομονή! Στο Top 16 “στραβοπάτησαν” αναπάντεχα στο ΣΕΦ από Μακάμπι και Σιένα, όμως οι εκτός έδρας νίκες σε Τελ Αβίβ, Σιένα, Μόσχα (Χίμκι) και δυο φορές στην Πόλη (Μπεσίκτας, Φενερμπαχτσέ) έδωσαν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Η πιο κρίσιμη στιγμή για την μετέπειτα πορεία ήταν το πέμπτο παιχνίδι των προημιτελικών της Euroleague, όταν ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει εντός έδρας με 15 πόντους διαφορά από την Αναντολού Εφές. Eπέστρεψε, σφράγισε το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου, όπου θα υπερασπιζόταν τον τίτλο του. Μόνο οι Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα Σπλιτ (1989, 1990, 1991) είχαν στο παρελθόν κατακτήσει το τρόπαιο διαδοχικές χρονιές στην εποχή του Final-4. Η ομάδα που είχε «χτίσει» ο Μπαρτζώκας ήταν εντυπωσιακή! Περιόρισε την ΤΣΣΚΑ στους 52 πόντους και ο Ετόρε Μεσίνα, έκανε την πρώτη του ήττα σε δέκα παρουσίες σε ημιτελικούς του θεσμού.

Στον τελικό ο Ολυμπιακός γύρισε από το -17 και νίκησε με 100-88 τη Ρεάλ Μαδρίτη, με το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ του τελευταίου αιώνα. «Μία από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου μετά τη γέννηση της κόρης μου» θα πει ο ίδιος και η Euroleague θα γράψει «Μπαρτζώκας, ο κόουτς που έχει μέταλλο πρωταθλητή».

Ο Ολυμπιακός ήταν το όνειρό του, το έζησε για δυο χρόνια, αποθεώθηκε, πικράθηκε, έφυγε, μα δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα. Οι δυο τους δεν είπαν ποτέ αντίο, ο Ολυμπιακός τον ευχαρίστησε αλλά δεν τον αποχαιρέτισε. Οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιούνται και ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε για να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε!

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X