Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Νίκη και πιο κοντά στα playoffs

Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Νίκη και πιο κοντά στα playoffs

Εναρξη: 21:00, 19/03/2019
Γήπεδο: ΣΕΦ (14.500)

Τα πράγματα έχουν διαμορφωθεί έτσι στην Ευρωλίγκα, όπου ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το απόλυτο νικών στις 4 τελευταίες αγωνιστικές για την παραμονή του στο Top-8. Στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» και αρχικά από την 27η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν την Μπάγερν Μονάχου στο «ΣΕΦ» το βράδυ της Τρίτης (21:00). Ακολουθεί η Γκραν Κανάρια εκτός έδρας την Πέμπτη (21/03).

Τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού την προηγούμενη εβδομάδα στην Ιταλία και στην ήττα από τη Μιλάνο με 66-57. Ηττα, που σε συνδυασμό με τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον έφεραν σε δύσκολη θέση, όπου ισοβαθμούν οι δύο «αιώνιοι» ακριβώς στο… νήμα του βαθμολογικού πίνακα!

Επειγόντως νίκη ο Ολυμπιακός!
Τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις και μία εκτός για τη ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκας. Μπάγερν Μονάχου (εντός), Γκραν Κανάρια (εκτός), Ζαλγκίρις (εντός) και Νταρουσάφακα (εντός) οι τέσσερις τελευταίες αποστολές του Ολυμπιακού, οι οποίες χαρακτηρίζονται και βατές αν αντικρίσουμε στο παρκέ το καλό συγκρότημα του Μπλατ πριν τον Ιανουάριο.

Οι 6 ήττες στα τελευταία 7 παιχνίδια στην Ευρώπη έχουν φέρει τους «ερυθρόλευκους» στην 8η θέση και μετά την πιο πρόσφατη να ισοβαθμεί με τον 9ο Παναθηναϊκό. Σαφώς το βατό πρόγραμμα που ακολουθεί μπορεί να τον φέρει –σε συνδυασμό αποτελεσμάτων- μέχρι και την 6η θέση. Σε αυτή την προσπάθεια, μετά και το κάλεσμα του Ολυμπιακού στον κόσμο να γεμίσει το «ΣΕΦ», υπάρχει και ένα μεγάλο πλήγμα με τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη. Υπάρχει ανησυχία και φόβος πως θα χάσει και τα 4 ματς της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Παράλληλα, δεν υπολογίζει και στον Λετονό Στρέλνιεκς.

Τελευταίο χαρτί για την Μπάγερν Μονάχου
Στα μέσα Ιανουαρίου βρέθηκε και εντός 8άδας, όμως δεν έμεινε όρθια στην πίεση και ένα σερί κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων έφεραν την Μπάγερν Μονάχου στην 11η θέση. Στο Φάληρο γνωρίζει πως παίζει το τελευταίο της χαρτί για τη συμμετοχή της στο Top-8, αφού σε περίπτωση ήττας θα δει και τον σημερινό της αντίπαλο (ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο… χείλος της 8άδας) να απομακρύνεται.

Την Κυριακή (17/03), το 92-67 στην έδρας της επί της Μάιτελντοτσερ για το πρωτάθλημα, ήταν η πρώτη έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα και στη γερμανική λίγκα. Στην Ευρώπη, μπορεί να πάλεψε τις Μακάμπι (70-77 εντός) και Ζαλγκίρις (79-85 εκτός), όμως γνώρισε δύο κρίσιμες ήττες για το μέλλον της εκτός συνόρων.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: 62-72 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: 103-105 (Ευρωλίγκα 2013-14)
Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: 88-83 (Ευρωλίγκα 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X