Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου: Σε ρυθμούς… must win!

Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου: Σε ρυθμούς… must win!

Εναρξη: 21:00, 09/01/2019
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, στην 4η «διαβολοβδομάδα» της σεζόν στη διοργάνωση, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου στο «ΟΑΚΑ» και καλείται να γυρίσει άμεσα στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Μετά την ήττα (65-79) στο ντέρμπι από τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» την Παρασκευή, ο Παναθηναϊκός έχει ρεκόρ 7-9 στη φετινή Ευρωλίγκα και παραμένει εκτός 8άδας. Στο πρόγραμμα ακολουθούν τρία δύσκολα και επικίνδυνα εκτός έδρας παιχνίδια με Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Μακάμπι Τελ Αβίβ, και η νίκη γίνεται επιτακτική κόντρα στους Βαυαρούς.

Η Μπάγερν υπέστη τη δεύτερη ήττα στην τελευταία τριάδα αγώνων στην Ευρωλίγκα, αυτή τη φορά από την Αναντολού Εφές στην Τουρκία με 92-77. Με ρεκόρ 8-8 βρίσκεται πάνω από το «τριφύλλι» και οριακά με την είσοδο στην πρώτη 8άδα.

Επιτακτική νίκη για Παναθηναϊκό!
Το γεγονός ότι έρχεται από ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «ΣΕΦ» (65-79), όπου τον έριξε κάτω από τη 10η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Ευρωλίγκας, αλλά και ότι ακολουθούν τρία επικίνδυνα σερί εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια, κάνουν επιτακτική τη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Δεν είναι αμελητέα ποσότητα η βαυαρική ομάδα και αυτό το γνωρίζουν στο «πράσινο» στρατόπεδο. Με τις Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις και Μακάμπι Τελ Αβίβ να ακολουθούν εκτός έδρας, μπορεί σε περίπτωση ήττας απόψε να τον φέρουν μακριά από τον μεγαλύτερο στόχο, την είσοδο στην πρώτη 8άδα! Ο Ρικ Πιτίνο συμπλήρωσε τρεις εβδομάδες στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σταδιακά μαθαίνει την ομάδα και εκείνη τον έμπειρο Αμερικάνο προπονητή, ενώ ήδη έβαλε τη μεταγραφική… πινελιά του, καθώς συμφώνησε με τον 29χρονο γκαρντ, Σον Κιλπάτρικ.

Λίγες ώρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ του Χολαργού για το πρωτάθλημα με 86-64, ενώ θα υποδεχθούν την Μπάγερν Μονάχου δίχως τον εκρηκτικό, Θανάση Αντετοκούνμπο. Αμφίβολος παραμένει ο έμπειρος, Κιθ Λάνγκφορντ.

Λείπει η σταθερότητα στην Μπάγερν Μονάχου
Πάνω που βρήκε ρυθμό και προχώρησε σε ένα σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων, επέστρεψε στα… σκαμπανεβάσματα! Δύο ήττες στην τελευταία τριάδα αγώνων από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στο Μόναχο (72-82) και από την Αναντολού Εφές (77-92) στην Κωνσταντινούπολη. Μεσολάβησε, η νίκη 93-88 επί της Μπούντουτσνοστ εντός έδρας.

Στο θετικά, ότι παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη 8άδα, με ρεκόρ 8-8, όμως το έργο της στην Αθήνα είναι δύσκολο. Η Μιλάνο στη Γερμανία και δύο κολλητά ταξίδια στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χίμκι, οι τρεις επόμενες αποστολές της στην Ευρωλίγκα. Στο πρωτάθλημα «δεινοπάθησε» να περάσει το εμπόδιο της Μπαϊρόιτ (101-95) στην παράταση.

«Ο Παναθηναϊκός είναι και φέτος δυνατή ομάδα και παίζει πάντα μπροστά σε εξαιρετική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί του. Εχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή από το ξεκίνημα. Η άμυνά μας πρέπει να είναι δυνατή, από εκεί ξεκινούν όλα», το σχόλιο του προπονητή, Ντέγιαν Ράντονιτς. Αμφίβολος ο Γιόβιτς.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: 80-79 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Παναθηναϊκός – Μπάγερν Μονάχου: 87-72 (Ευρωλίγκα 2014-15)
Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός: 81-75 (Ευρωλίγκα 2014-15)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X