Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: Ψάχνει τη νίκη πριν το… μαραθώνιο!

Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: Ψάχνει τη νίκη πριν το… μαραθώνιο!

Εναρξη: 21:30, 14/12/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (18.500)

Για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής την ουραγό και κακή καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, Νταρουσάφακα. Οι Τούρκοι θα παρουσιαστούν με νέο προπονητή.

Το «τριφύλλι» ψάχνει την επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες, έπειτα από τρεις σερί ήττες, όπου τον έφεραν εκτός 8άδας. Παρόλο που τη Δευτέρα επικράτησε 80-75 του Περιστερίου για το πρωτάθλημα, αγχώθηκε, με τον αντίπαλο να είναι για αρκετό διάστημα κοντά στο σκορ. Ακολουθεί πρόγραμμα «βουνό» μέχρι τα Χριστούγεννα. Τέσσερις σερί ήττες για την Νταρουσάφακα σε Τουρκία και Ευρωλίγκα.

«Υπάρχει πίεση»
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Τσάβι Πασκουάλ, αναφέρθηκε για την πίεση που υπάρχει στην ομάδα, που έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί παίκτες να μην είναι αποτελεσματικοί στις αποφάσεις τους στο παιχνίδι. Ολη αυτή η κατάσταση έχουν φέρει και την άσχημη εικόνα του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής στην Ευρωλίγκα, το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός 8άδας, με αρνητικό ρεκόρ (5-6) και βέβαια να προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες, με πιο πρόσφατη στο ΟΑΚΑ από τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 69-81.

«Η πίεση σαφώς και υπάρχει και γι’ αυτό δεν είμαστε αποτελεσματικοί ενδεχομένως. Εξαρτάται πως θα αντιδράσουν οι παίκτες. Σε κάποιους παίκτες το αποτέλεσμα είναι να χάνουν τα σουτ. Άλλοι μπλοκάρουν και φτάνουν με καθυστέρηση στα πάντα. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετούς που είναι στο δεύτερο γκρουπ και πρέπει να τους βοηθήσουμε να βγουν από αυτό», το σχόλιο του Καταλανού τεχνικού.

Τέσσερα σερί ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δίχως να αφήσει θετικά σχόλια, με τρεις ήττες και μία νίκη και αυτή κόντρα στο Περιστέρι τη Δευτέρα (10/12) με 80-75. Ακόμα και τότε δεν ένιωθε άνετος, με το Περιστέρι κοντά στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί στην Πυλαία (16/12) και τις Ρεάλ Μαδρίτης εκτός (19/12), Μιλάνο εντός (21/12) και ΑΕΚ ως τυπικά γηπεδούχο (23/12), ο Παναθηναϊκός γνωρίζει πως με ήττα το βράδυ της Παρασκευής, το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι απαιτητικό και κάθε πιθανό στραβοπάτημα ακόμα ένας… μπελάς στο μυαλό του Τσάβι Πασκουάλ και στους παίκτες. Η παρουσία των Παπαπέτρου-Λοτζέσκι θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Με νέο προπονητή η Νταρουσάφακα
Μία νίκη σε 11 αγωνιστικές, στο πρωτάθλημα Τουρκίας παραπαίει, ενώ στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της Ευρωλίγκας αν και έδειξε μαχητικότητα ηττήθηκε 71-73 εντός έδρας από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μάλιστα, το Σάββατο (09/12) στο πρωτάθλημα γνώρισε την ήττα εντός έδρας από την Μπεσίκτας με 81-72. Όλα αυτά οδήγησαν στην έσχατη λύση, την αλλαγή προπονητή.

Ο Αχμέτ Τσάκι αποτελεί παρελθόν και η διοίκηση βρήκε άμεσα τον αντικαταστάτη του. Το πρόσωπο που αναλαμβάνει το «τιμόνι» της Νταρουσάφακα είναι ο πρώην προπονητής της Σακάρια, Σελτσούκ Ερνάκ, ο οποίος θα κάνει και το ντεμπούτο του στο ΟΑΚΑ. Ο 46χρονος καλείται να αλλάξει άρδην την κατάσταση αρχής γενομένης από το δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Μαζί με την Μπούντουτσνοστ, η τουρκική ομάδα παραμένει χωρίς νίκη μακριά από την έδρα της, όμως σε σειρά με περισσότερα εκτός έδρας ματς (5 ήττες, έναντι 4 των Μαυροβούνιων), ενώ παράλληλα διαθέτει την 5η χειρότερη επίθεση εκτός.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός: 77-72 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: 86-80 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός: 84-86 (Ευρωλίγκα 2015-16)
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: 82-79 (Ευρωλίγκα 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X