Παναθηναϊκός – Γκραν Κανάρια: Ζητάει βελτίωση ο Πασκουάλ

Παναθηναϊκός – Γκραν Κανάρια: Ζητάει βελτίωση ο Πασκουάλ

 

Από οριακές αναμετρήσεις προέρχονται Παναθηναϊκός και Γκραν Κανάρια για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται στο πλαίσιο της 3ης ημέρας στο ΟΑΚΑ (21:00). Οι «πράσινοι» πάλεψαν, όμως ηττήθηκαν με 80-79 από την Μπάγερν Μονάχου στη Γερμανία, την ίδια ώρα που η νεοφώτιστη Γκραν Κανάρια επικράτησε στον ισπανικό εμφύλιο της Μπαρτσελόνα με 87-86 μπροστά στο κοινό της. Παναθηναϊκός και Γκραν Κανάρια θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ετοιμος να… 200αρίσει ο Πασκουάλ!

Δεν έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας, ελπίζει να γίνει κόντρα στην Γκραν Κανάρια το βράδυ της Πέμπτης. Ο Τσάβι Πασκουάλ σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκου επί των Ισπανών συμπληρώνει 200 νίκες ως προπονητής στην Ευρωλίγκα, πίσω από τους Ετορε Μεσίνα (220), ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ, αλλά και Ζέλικο Ομπράντοβιτς (250) που συνεχίζει το σερί του από τον πάγκο της Φενερμπαχτσέ.

Την Τρίτη στη Γερμανία ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, παρ’ όλο που ηττήθηκε μόλις με έναν πόντο από την Μπάγερν Μονάχου (80-79), δείγμα ότι ακόμα και στην κακή του μέρα δύσκολα να τον… σκοτώσει ο αντίπαλος! Στο κακό πρόσωπο στάθηκε και σε δηλώσεις του ο Καταλανός τεχνικός, Τσάβι Πασκουάλ: «Είχαμε 17 λάθη και μόλις 4 στα 20 σουτ τριών πόντων και με αυτούς τους αριθμούς, ειδικά σε ένα εκτός έδρας ματς, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Είχαμε τις πιθανότητές για τη νίκη ως το τέλος, αλλά είναι δεδομένο πως πρέπει να βελτιωθούμε».

Το «τριφύλλι» ζητάει την επιστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα και το γεγονός ότι μετά την Γκραν Κανάρια ακολουθούν άλλα τρία διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια, δίχως επιπλέον επιβάρυνση σε ταξίδι, μπορεί να «χτίσει» μομέντουμ. Λαύριο, Ζαλγκίρις και Ρέθυμνο τα σύνολα που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα μέχρι το τέλος του μήνα.

Ψυχολογική «ανάσα»!

Ιστορικό παιχνίδι, ιστορική νίκη για την Γκραν Κανάρια την Τρίτη το βράδυ (16/10) κόντρα στην Μπαρτσελόνα με 87-86 στα Κανάρια Νησιά, σε ένα κλασσικό ντέρμπι της ACB, αλλά στους… ρυθμούς της Ευρωλίγκας! Στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας της στη διοργάνωση συνδυάστηκε και με νίκη, χάρη στις βολές του Κλέβιν Χάνα 3,6’’ πριν το έλος του παιχνιδιού.

«Μετά την τελευταία νίκη κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Το ΟΑΚΑ είναι καυτό, όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να βελτιωθούμε σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού, όπως στον έλεγχο των λαθών και στο να παίζουμε περισσότερο επιθετική άμυνα», ήταν τα λόγια ενός γνώριμου παίκτη, από το σύντομο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, Κιμ Τιλί.

Ψυχολογία που μπορεί να βοηθήσει τους Ισπανούς και στην εκτός έδρας προσέγγισή τους, αφού στις τρεις φετινές εξορμήσεις τους σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα ηττήθηκαν ισάριθμες φορές.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

 

Σχολιάστε

X