Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Λίγο πριν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Λίγο πριν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς…

Εναρξη: 20:00, 13/02/2019
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Το βράδυ της Τετάρτης (20:00) στο ΟΑΚΑ διεξάγεται το 4ο φετινό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο νικητής θα πάρει την πρόκριση στον τελικό του θεσμού, εκεί όπου θα συναντήσει έναν εκ των ΠΑΟΚ ή Κύμη. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει για τρίτη φορά στη σεζόν στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, έχοντας ισάριθμες ήττες. Αμφότερες προέρχονται «πληγωμένες» από την Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας ήττες κόντρα σε Φενερμπαχτσέ και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων έγινε στην Ευρωλίγκα, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ με 79-65.

Ηχητικά… εφέ στον Ολυμπιακό ενόψει ΟΑΚΑ!
Οι τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα έχουν βάλει τον Ολυμπιακό σε μπελάδες ενόψει όχι μόνο 4άδας, αλλά και 8άδας. Αυτή η κατάσταση έχει φέρει άσχημη αύρα στους «ερυθρόλευκους», λίγο πριν το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας. Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες «έσκασε» το θέμα Πρίντεζη και διοίκησης, με ηχητικά ντοκουμέντα συζητήσεων του παίκτη με τα υπόλοιπο ρόστερ των «ερυθρολεύκων», αναφέροντας παράπονα για το συμβόλαιο.

Η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης βγήκε να ηρεμήσει τους πάντες, κάτι που έκανε και ο Γιώργος Πρίντεζης ώρες αργότερα. «Ο Γιώργος αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού σχεδόν από τότε που αναλάβαμε τα ηνία της ομάδας και ζωντανό κομμάτι της ένδοξης ιστορίας του Συλλόγου. Μία κακή στιγμή οφειλόμενη σε εξωγενείς επιρροές, δεν είναι ικανή να διαγράψει όσα ζήσαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια, εντός, αλλά και εκτός παρκέ», η τοποθέτηση των αδελφών Αγγελόπουλων.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός προέρχεται από ήττα στο Ισραήλ από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 65-64 στην Ευρωλίγκα, σε buzzer beater σουτ, ενώ λίγο πριν είχε περάσει ξανά μπροστά με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη. Ο Κώστας Παπανικολάου μπορεί να ταλαιπωρείται ακόμα με πυρετό ωστόσο τέθηκε στην διάθεση του Μπλατ, ο οποίος θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του Μπριάντε Ουέμπερ λίγο πριν την αναχώρηση για το ΟΑΚΑ.

Με τον «αέρα» του ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός
Μπορεί να δίνει δύσκολη μάχη ο Παναθηναϊκός για την είσοδο στην 8άδα της Ευρωλίγκας, όμως το μυαλό –σαφώς- υπάρχει και για τους εγχώριους τίτλους για την απόκτηση του νταμπλ. Οι «πράσινοι» λίγες μέρες μετά τη βαριά ήττα στην Τουρκία από τη Φενερμπαχτσέ με 85-66 φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας την… αύρα των δύο νικών κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο σε πρωτάθλημα (79-70) και Ευρωλίγκα (93-80).

Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο στον ημιτελικό Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» αφού μόλις 400 εισιτήρια απέμειναν για το sold out! Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ρικ Πιτίνο δεν υπολογίζει στους Παππά και Λοτζέσκι, ενώ ενοχλήσεις νιώθει ο Καλάθης και η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Την ίδια ώρα τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος ακολούθησε μέρος του κανονικού προγράμματος προπόνησης και άρχισε να μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην ενεργό δράση.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 79-65 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 79-70 (Basket League 2018-19)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 93-80 (Ευρωλιγκα 2018-19)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 84-70 (Basket League 2017-18)
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 92-76 (Basket League 2017-18)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X