Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ενα ζευγάρι, πολλές ιστορίες!

Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ενα ζευγάρι, πολλές ιστορίες!

Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελούν τις δύο δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και έπειτα από μία περίοδο… ξηρασίας και για τους δύο, την τελευταία 10ετία ήρθαν ξανά στο προσκήνιο. Συνεχόμενες επιτυχίες, τίτλοι και παρουσίες στα Final-Four. Οι Ισπανοί κατέχουν 10 τρόπαια Ευρωλίγκας, οι Ρώσοι 7 και αμφότερες βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις στη σχετική λίστα.

Το βράδυ της Πέμπτης (29/11) στο «Palacio De Deportes» για την 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, συγκρούονται με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες, προερχόμενες και οι δύο από ήττες την προηγούμενη εβδομάδα από Ολυμπιακό (88-83) η μία και Μπούντουτσνοστ (93-92) η άλλη.

Κρατάει χρόνια, αυτή η… κολόνια!
Αρκετοί τίτλοι, ακόμα πιο πολλοί τελικοί και συμμετοχές σε τελική φάση, όμως είναι λίγες οι στιγμές που έχουμε δει τις δύο ομάδες να αναμετρώνται σε ένα Final-Four. Μόλις σε τρεις τελικές φάσεις Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας ρίχτηκαν στην… αρένα, έλυσαν τις διαφορές τους στο ίδιο παρκέ.

Το παρθενικό τους ραντεβού τη σεζόν 1995-96, στο Final-Four του Παρισιού, τότε που ο Παναθηναϊκός σήκωνε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιό του, αλλά και ελληνικής ομάδας στην Ευρωλίγκα. Οι Ρώσοι αποκλεισμένοι από το «τριφύλλι» (71-81), η Ρεάλ Μαδρίτης ηττημένη και «πληγωμένη» από το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα (76-66), αναμετρήθηκαν στον μικρό τελικό στις 11 Απριλίου.

Ενα απίστευτο παιχνίδι, δίχως πολλές διαφορές στο σκορ κατά την εξέλιξη του ματς, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πανηγυρίζει στο τέλος με 74-73. Πρόσωπο του αγώνα, ο Σέρβος Ζόραν Σάβιτς της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος έφτασε τους 22 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ, όμως δεν ήταν αρκετός για την ομάδα του.

Δύο σερί μονομαχίες
Πέρασαν χρόνια για τη δεύτερη μάχη τους. Μεγάλη αγωνιστική κοιλιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, στην ανοδική πορεία της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στην επιστροφή των Ρώσων στην ελίτ της Ευρώπης. Επειτα από 21 χρόνια, οι δύο ομάδες τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες, αυτήν τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Ακόμα μία συνάντηση σε ένα Final-Four στο οποίο την κούπα σηκώνει για πρώτη φορά ένας σύλλογος. Στη θέση του Παναθηναϊκού, ήταν Φενερμπαχτσέ.

Πως τα φέρνει κάποια πράγματα η ζωή; Οπως και τη σεζόν 1995-96, έτσι και τη σεζόν 2016-17 διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον μικρό τελικό. Στο Παρίσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποκλείστηκε από ελληνική ομάδα (τον Παναθηναϊκό), στην Κωνσταντινούπολη ο δρόμος «κόπηκε» από τον Ολυμπιακό (82-78). Λίγο αργότερα, η Ρεάλ Μαδρίτης γνώριζε την ήττα στο κατάμεστο «Σινάν Ερντέμ» με 84-75.

Στις 21 Μαΐου του 2017, νικήτρια αναδείχθηκε στη μεταξύ τους μάχη πάλι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτή τη φορά με ξεκάθαρη διαφορά, η οποία είχε χτιστεί από πολύ νωρίς, από το πρώτο 10λεπτο. Νίκη των Ρώσων με 94-70. Ένα βράδυ με πρώτο σκόρερ τον Κάιλ Χάινς με 14 πόντους, πρώτο τον Αμερικανό και στην κατηγορία των ριμπάουντ (με 7) και τον Μίλος Τεόντοσιτς σε αυτή των ασίστ (με 6).

Η εκδίκηση του Βελιγραδίου
Οσες φορές αναμετρήθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο πλαίσιο ενός Final-Four, νικήτρια αναδείχθηκε η «κόκκινη αρκούδα». Τον Μάιο του 2018 στο Βελιγράδι της Σερβίας, η «Βασίλισσα» πήρε το… αίμα της πίσω! Λίγες ώρες μετά τον πρώτο ημιτελικό, το βράδυ της Παρασκευής (18 Μαΐου), η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ακόμη ένα βήμα για το 10ο τρόπαιο της ιστορίας της.

Εκρηκτικό 2ο και 3ο δεκάλεπτο από τους παίκτες του Πάμπλο Λάσο, έχτισαν μεγάλη διαφορά η οποία διαχειρίστηκε στο τελευταίο κομμάτι. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 92-83 με πρώτους σκόρερ τους Ντόντσιτς και Γιουλ (16 πόντοι και οι δύο), έχοντας τον Αγιόν με 11 ριμπάουντ και τον Γιουλ με 5 ασίστ. Βέβαια, ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης φόραγε… κόκκινα, καθώς ο Γάλλος Ντε Κολό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σταμάτησε στους 20 πόντους.

Το ζητούμενο ότι «έσπασε» την κατάρα κόντρα στους Ρώσους σε πλαίσιο Final-Four και μάλιστα με εκπληκτική εμφάνιση. Για την ιστορία, οι Μαδριλένοι επικράτησαν στον τελικό της Φενερμπαχτσέ με 85-80.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X