Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τ. Α.: Μεγάλο ραντεβού!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τ. Α.: Μεγάλο ραντεβού!

Εναρξη: 22:00, 10/10/2019
Γήπεδο:
Wizink Center, Μαδρίτη

Η Ρεάλ επιδιώκει να σημειώσει back to back νίκες εντός έδρας στο ξεκίνημα της σεζόν καθώς φιλοξενεί την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν με νίκη με την Φενέρ στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας με τους Καμπάτσο και Τέιλορ να πραγματοποιούν τρομερή εμφάνιση. Η Μακάμπι θα παίξει το 2ο σερί ματς της εκτός ενώ στην πρώτη αγωνιστική έχασε από την Χίμκι. Οι Μπλακ και Κάσπι ήταν οι τοπ σκόρερ της σε αυτό το παιχνίδι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τ. Α., τα κλειδιά!

Ο 2.20 μέτρων Ταβάρες είναι ο σέντερ που προκαλεί… φόβο στους αντιπάλους. Όμως ο Ταρίκ Μπλακ, σέντερ της Μακάμπι, είναι ένας τύπος παίκτη που δεν φοβάται κανέναν και είναι πολύ δυναμικός. Ο Ταβάρες πέρυσι ήταν πρώτος στα μπλοκ και στους τοπ ριμπάουντερς. Ο Μπλακ στην 2η σεζόν του στην Ευρωλίγκα δεν μπορεί να συγκριθεί στο ύψος. Όμως είναι γρήγορος, αλτικός και δυνατός. Παίζει πολύ επιθετικά και αυτό μπορεί να επιφέρει προβλήματα στον αντίπαλο. Αυτή η… μάχη αναμένεται δυνατή και συναρπαστική.

Η Ρεάλ δεν κατάφερε να πάρει πιο πολλά ριμπάουντ από την Φενέρ (27-31), γεγονός που θα μπορούσε να της στοιχίσει. Και αυτό παρότι η Φενέρ δεν είχε δύο κορυφαίους ριμπάουντερ της, τον Βέσελι και τον Λαβέρν. Κανείς παίκτης της δεν πήρε πάνω από 5 ριμπάουντ. Η Μακάμπι είναι από την άλλη ομάδα με έφεση στα ριμπάουντ. Οι Ταβάρες, Μίκι και Ράντολφ θα τα δώσουν όλα για την… μάχη των ριμπάουντ και για να παίρνουν δεύτερες επιθέσεις οι αντίπαλοι και για να κάνουν 2η επίθεση εκείνοι και οι συμπαίκτες τους.

Η Μακάμπι έπαιξε με δυναμισμό στην πρεμιέρα όμως είχε 4 στα 22 τρίποντα (18.2%). Οι Ισραηλινοί πρωταθλητές πρέπει να βελτιώσουν πολύ τα ποσοστά τους για να διεκδικήσουν αποτέλεσμα.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μακάμπι Τ. Α, η παράδοση

Δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που έχουν αναμετρηθεί τόσο συχνά όσοι οι Ρεάλ και Μακάμπι. Η Ρεάλ έχει το προβάδισμα με 35-23 ενώ για αυτόν τον αιώνα έχει το αβαντάζ με 15-10. Στα πιο μεγάλα τους ματς η Ρεάλ είχε κερδίσει την Μακάμπι με 89-85 στο παιχνίδι τίτλου του 1980 στο Βερολίνο ενώ η Μακάμπι κέρδισε στην παράταση τη  Βασίλισσα στο Μιλάνο το 2014.

Τα ρόστερ των 2 ομάδων έχουν εξαιρετικούς παίκτες και μεγάλα αστέρια. Επίσης κορυφαίους νέους παίκτες όπως τον περσινό MVP του Euroleague Next Generation Μάριο Νάκιτς, τον σέντερ Ουσμάν Γκαρούμπα, και οι δύο της Ρεάλ αλλά και τον φόργουορντ Ντένι Αντβίτζα της Μακάμπι. Ο Νάκιτς στο πρώτο ματς δεν ήταν στα βασικά πλάνα και ο Γκαρούμπα, που είχε ξεκινήσει βασικός σε ένα ματς πρωταθλήματος στην Ισπανία, δεν έπαιξε. Ο Αντβίτζα αγωνίστηκε 11 λεπτά στην πρεμιέρα της Μακάμπι για την Ευρωλίγκα.

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Όλες οι αποδόσεις μπάσκετ εδώ!

Σχολιάστε

X