Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Στα 43 του γίνεται... Στρατηγός!

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: Στα 43 του γίνεται… Στρατηγός!

To Golden Boy των παρκέ μετατρέπεται σε Στρατηγό των πάγκων και το μέλλον είναι δικό του! Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έγινε 43 ετών και ο χρόνος γίνεται σύμμαχός του!

«Προφανώς έχει πολλά “παράσημα” ως παίκτης και είναι έμπειρος προπονητής, οπότε είναι εύκολο να τον ακούς, επειδή ξέρει τι λέει» τόνισε ο Μπράντον Ντέιβις για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος σήμερα γίνεται 43 ετών! Ενας απίθανος παίκτης, ένας εξαιρετικός προπονητής και η Ευρώπη αισθάνεται τυχερή που δεν έχασε από τα παρκέ αυτή την προσωπικότητα. «Ημουν τυχερός γιατί στα τελευταία 2-3 χρόνιας μου ως παίκτης με κοούτσαραν οι Πασκουάλ και Ομπράντοβιτς. Δεν είχα μεγάλο ενδιαφέρον τότε για την προπονητική, αλλά ξεκίνησα να σκέφτομαι γιατί κάνουν αυτό, γιατί σκέφτονται το άλλο και έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω από αυτούς. Θεωρώ πως έχω πλεονέκτημα επειδή τελείωσα πρόσφατα την καριέρα μου. Ακόμη κι όταν ετοιμάζω το πλάνο ενός ματς υπάρχουν αντίπαλοι που είχα υπάρξει αντίπαλος. Μου είναι πιο εύκολο» τονίζει!

Το πάθος και η τρέλα του για ότι κάνει είναι σύμμαχοι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Υπήρξε ένας εκ των χαρισματικότερων ηγετών που γνώρισε ποτέ το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, κάτι που οφείλει στον Σμάγκο Σάγκατιν! Η πορεία του; Ονειρεμένη! Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ινιτάνα Πέισερς, Γκόλντεν Στέιτ, Παναθηναϊκός! Έχει υπάρξει πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις φορές, δύο με την Μακάμπι και από μια με την Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό, ενώ το 2000 είχε πάρει με την Λιθουανία το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από ηγέτης στο γήπεδο, στρατηγός στους πάγκους και η πορεία του εντυπωσιακή! Είναι εκδηλωτικός, αυθόρμητος, νευρικός, «τρελός», αλλά και παμπόνηρος! Ενας γεννημένος νικητής, ένας χαρισματικός καθοδηγητής και το μέλλον του ανήκει! Πήρε πολλά από τον Ομπράντοβιτς, αλλά δεν τον έκανε copy paste, σκαλίζει και βρίσκει συστήματα από όλο τον μπασκετικό χάρτη. O παμπόνηρος Λιθουανός έβαλε τη Ζαλγκίρις ξανά στον χάρτη των μεγάλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Προσπαθεί να φτιάξει μια ομάδα με κολεγιακή αντίληψη προσθέτοντας στοιχεία της δικής του μπασκετικής ιδιοφυΐας και των παραστάσεων που αποκόμισε αγωνιζόμενος στο υψηλότατο επίπεδο (NCAA, NBA, Eυρωλίγκα, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ). Ξέρει καλά πως το έργο…

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X