Ημερολόγιο 2024-25: Πόσα ντέρμπι «αιωνίων» έρχονται κι ένα poll... φωτιά!

Ημερολόγιο 2024-25: Πόσα ντέρμπι «αιωνίων» έρχονται κι ένα poll… φωτιά!

Κάθε μήνας και ντέρμπι αιωνίων, κάθε μήνας και μια σούπερ μπασκετική παράσταση. Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός ετοιμάζονται να μοιράσουν και φέτος σπουδαίες συγκινήσεις και να μας καθηλώσουν. Οι Πειραιώτες με την έλευση του Σάσα Βεζένκοφ ολοκληρώνουν το φετινό παζλ των μεταγραφών τους και είναι έτοιμοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν. Ο Παναθηναϊκός έπειτα από μια εντυπωσιακή χρονιά, προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις και δείχνουν έτοιμοι να υπερασπιστούν τα κεκτημένα.

Οι δυο ομάδες είναι πολύ πιθανό να συναντηθούν πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και EuroLeague.  H φετινή διοργάνωση του Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο και θα συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της περσινής κατατάξης. Η κλήρωση έφερε ημιτελικούς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη και τον Ολυμπιακό κόντρα στο Περιστέρι, κάτι το οποίο σημαίνει πως ενδεχομένως να έχουμε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» πριν μπει o Οκτώβριος.

bwin – Κάθε καλάθι των σημαντικότερων διοργανώσεων παίζει σε Live Streaming*!

Παράλληλα, έγινε γνωστή η κλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος της ερχόμενης περιόδου, με το πρώτο ντέρμπι της σεζόν να έρχεται την 4η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναμέτρηση η οποία θα διεξαχθεί στις 26 ή τις 27 Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως οι δύο «αιώνιοι» θα έχουν δύο εβδομάδες γεμάτες με ντέρμπι.

Πριν το μεγάλο ματς, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στις 25/10 στο Μόναχο με την Μπάγερν και ο Παναθηναϊκός την ίδια μέρα με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το ντέρμπι για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Μπαρτζώκα φιλοξεξενεί 29 και 31 Οκτωβρίου Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στις 30 Οκτωβρίου τη Βιλερμπάν και παίζει την 1η Νοεμβρίου με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Οι δυο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι την 8η αγωνιστική της EuroLeague, εκεί όπου η ομάδα του Αταμάν θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 8 Νοεμβρίου. Μέσα σε διάστημα 12 ημερών δηλαδή, θα παίξουν ο ένας στην έδρα του άλλου για διαφορετικές διοργανώσεις.

Το αντίστοιχο ντέρμπι του β’ γύρου στο πρωτάθλημα θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 19 ή 20 Ιανουαρίου, για την 15η αγωνιστική, αυτή τη φορά μετά από διαβολοβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θα παίζει στις 14 και 16 του μήνα με Μπασκόνια και Ρεάλ στην Ισπανία, ενώ ο Παναθηναϊκός στις 15 και 17 του μήνα επίσης στην Ισπανία με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.

bwin – EuroLeague: Ποιος θα κατακτήσει την κούπα;

Με τη διοργάνωση του Κυπέλλου να διεξάγεται τον Φεβρουάριο, επίσης με αυξημένη πιθανότητα για ένα ακόμα μεταξύ τους ντέρμπι, αφήνοντας έτσι μόνο τον Δεκέμβριο κενό από τις μεταξύ τους «μονομαχίες». Φυσικά, είναι πολύ πιθανό οι αναμετρήσεις τους να αυξηθούν, τόσο εντός συνόρων όσο και εκτός, άλλωστε αναμένεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διοργανώσεις, όπου συμμετέχουν.

Οι ημερομηνίες των ντέρμπι εντός κι εκτός συνόρων

Σούπερ Καπ 28-29/9: Πιθανή παρουσία στον τελικό

Eλληνική πρωτάθλημα 26-27/10: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

EuroLeague 8/11: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Eλληνική πρωτάθλημα 18-19/1: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

EuroLeague 14/3: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός


*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X