Λούκα Ντόνσιτς, έτοιμος για ρούκι της χρονιάς!

Λούκα Ντόνσιτς, έτοιμος για ρούκι της χρονιάς!

Πριν τρία χρόνια τράβηξε την προσοχή του Πάμπλο Λάσο, φέτος ο Λούκα Ντόνσιτς στρέφει πάνω του τα βλέμματα του παγκοσμίου μπάσκετ. Ο Σλοβένος ρούκι είναι… υπεύθυνος για την ευτυχία των Μάβερικς!

Ήταν 30 Απριλίου 2015, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόταν την Ουνικάχα Μάλαγα για την 29η αγωνιστική της ACB, όταν ο Πάμπλο Λάσο γύρισε, έκανε νόημα για να περάσει στο παρκέ ένας 16χρονος με ύψος κοντά στα 2 μέτρα. Θρασύτατος ο μικρός, αγωνίστηκε στο τελευταίο 2λεπτό του αγώνα (1 λεπτό και 28 δευτερόλεπτα για την ακρίβεια) και πρόλαβε να σκοράρει 3 πόντους με ένα τρίποντο από την γωνία μέσα σε αποθέωση. Αυτός ο πιτσιρικάς ήταν ο Λούκα Ντόνσιτς. Σήμερα, είναι έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο.

Τα χρόνια πέρασαν και οι Μάβερικς είναι ευτυχισμένοι με τον Σλοβένο στο ρόστερ. Για δεύτερη φορά φέτος έχουν θετικό ρεκόρ (10-9). Η τελευταία φορά που ήταν κάπου καλά στη συμπλήρωση του 25%, του προγράμματος ήταν τη σεζόν 2015-16. Για πρώτη φορά από τα τέλη του 2015 είναι πάνω από το Χιούστον και το Σαν Αντόνιο στην κατάταξη.

Για τον 19χρονο τα άρθρα που γράφονται είναι εντυπωσιακά, αλλά όχι μόνο… Οι Άιζακ Λι και Τζέισον Γκάλαχερ, παραγωγής Ringer Records, έκαναν βήμα παραπάνω αφιερώνοντάς του τραγούδι με τίτλο Halleluka*. Από το Hallelujah και το Luka, που έγινε και το παρατσούκλι του.

Ο Λούκα Ντόνσιτς παρότι είχε ορισμένες δυσκολίες αλλά και βραδιές με όχι τόσο καλά ποσοστά εξακολουθεί να κάνει μεγάλη διαφορά και να ξεχωρίζει για το παιχνίδι του. Ο Σλοβένος άσος ήδη κατέγραψε το πρώτο του double double στο ΝΒΑ με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ στην ήττα των Μέμφις Γκρίζλις στις 19 Νοεμβρίου. Έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμα με 15 πόντους και 8 ασίστ σε μία μεγάλη νίκη επί των Σέλτικς στις 24 Νοεμβρίου. Είχε επίσης ματς που έπιασε τους 20 πόντους. Όπως οι 24 με τους Γουόριορς και οι 21 κόντρα στους Νετς λίγες βραδιές μετά.​

Οι επιδόσεις του Ντόνσιτς είναι τέτοιες που κάθε φορά που οι Μάβερικς τον έχουν στο παρκέ ξεπερνούν τους αντιπάλους τους κατά μέσο όρο 13.1 πόντους σε 100 κατοχές της μπάλας. Ο Σλοβένος άσος τους βοήθησε να κερδίσουν τέσσερα από τα τελευταία τους πέντε ματς και έβαλε το Ντάλας σε τροχιά πλέι οφ στην Δυτική Περιφέρεια. Μπορεί να υπάρχουν ρούκις που έχουν βάλει πιο πολλούς πόντους, έχουν πάρει περισσότερα ριμπάουντ ή έχουν δώσει πιο πολλές ασίστ αλλά κανένας δεν έχει παίξει τόσο καταλυτικό ρόλο στην ομάδα του στην πρώτη χρονιά όπως ο Ντόνσιτς.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X