Τελικοί NBA 2020: Οι Λέικερς δεν είναι μόνο ΛεΜπρον και Ντέιβις!

Τελικοί NBA 2020: Οι Λέικερς δεν είναι μόνο ΛεΜπρον και Ντέιβις!

Λίγες ώρες πριν τον 5ο τελικό και το Λος Άντζελες ψάχνει τη νίκη… τίτλου, με το Μαϊάμι να επιθυμεί να πάει το σειρά στο 2-3 και να συνεχίσει να κυνηγά το… θαύμα. Το bwin News αναλύει τους Λέικερς των τελικών που κάνουν τη διαφορά!

Ποιο ήταν το καθοριστικό σημείο των τελικών του ΝΒΑ; Εάν ανοιγοκλείσατε τα μάτια μπορεί να το χάσατε. Με 6:33 να υπολείπονται στη 2η περίοδο του 4ου αγώνα ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγινε αλλαγή για να πάρει… ανάσες στους Λέικερς. Σε εκείνο το διάστημα έχαναν με πέντε πόντους και η εκτίμηση θα ήταν πως οι Χιτ θα έπαιρναν ξεκάθαρο προβάδισμα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Τζέιμς μπήκε ξανά και οι Λέικερς ήταν μπροστά στο σκορ. Το Λ.Α. στο διάστημα που ήταν εκτός έκανε το 12-6, ανακτώντας τον έλεγχο σε μία αναμέτρηση που φαινόταν να χάνει.

Μεγάλη υπόθεση θα πείτε; Φυσικά. Επιφανειακά εάν το δει κανείς ο σούπερ σταρ των Λέικερς στο τέλος τους οδηγεί στη νίκη. Αυτός ο τρομερός συνδυασμός των Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις είχε 50 πόντους, 21 ριμπάουντ, 12 ασίστ και 4 μπλοκ στη νίκη 102-96 των Λέικερς.
Το δυναμικό δίδυμο της ομάδας είχε σχεδόν τους μισούς πόντους και ακριβώς τα μισά ριμπάουντ και τις μισές ασίστ και όλα τα μπλοκ. Αναμφίβολα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές.

Όσο αιρετικό κι εάν θεωρηθεί όμως αυτό το στοιχείο, οι Λέικερς πήραν το προβάδισμα ενώ oΤζέιμς ήταν στον πάγκο. Επίσης και σε άλλες περιπτώσεις προηγούνται όταν είναι εκτός παρκέ. Σε τέσσερα ματς με τον Τζέιμς εκτός πήραν ένα προβάδισμα στο +13 και με αυτόν παρόντα και με πολύ περισσότερο χρόνο όταν υπήρχε προβάδισμα ήταν στο +11. Στο καθοριστικό 4ο ματς οι Λέικερς ήταν στο +8 στα εννέα λεπτά που ήταν εκτός ο Τζέιμς.

Οι Λος Άντζελες έγιναν ΟΜΑΔΑ

Επίσης, οι Λέικερς δεν χάνουν ποτέ το προβάδισμα με τον Ντέιβις στον πάγκο. Παίζοντας με τους Χιτ το σκορ ήταν ισόπαλο εκείνο το διάστημα. Επιφανειακά αλλά και πιο ουσιαστικά όλο αυτό δεν δείχνει τόσο πιθανό. Πρόκειται για την ομάδα που εξαρτάται περισσότερο από κάθε άλλη από τους δύο αυτούς παίκτες. Η διαφορά τους με τον 3ο κορυφαίο παίκτη της είναι μεγάλη. Και όμως τα βαριά… όπλα της ομάδας δεν σημαίνει απαραίτητα προβάδισμα σκορ.

Και όμως αυτό το στοιχείο έχει κάνει τη διαφορά για τους Λέικερς. Επιθετικά όλο το φορτίο το έχουν τραβήξει οι Τζέιμς και Ντέιβις έτσι όταν λείπουν επιστρατεύεται η δεδομένη μεγάλη ποιότητα στην άμυνα για να κρατήσουν μακριά τους αντιπάλους.

Αυτοί οι ‘άλλοι’ Λέικερς ήταν το κλειδί για το 4ο παιχνίδι των ««λιμνανθρώπων» και την επικράτησή τους. Έξι παίκτες να έχουν κομβικό ρόλο σε καθοριστικά σημεία. Εκτός από τους δυο σούπερ σταρ τους οι Λέικερς κερδίζουν και την… μάχη του πάγκου.

Ναι, υπάρχει ο αστερίσκος του Τάιλερ Χίροου για τους Χιτ. Το Μαϊάμι είχε και τραυματισμούς που το επηρέασαν στο 2ο και το 3ο παιχνίδι. Και πάλι όμως ο πάγκος των Λέικερς αποδείχθηκε ανώτερος.

Οι «λιμνανθρώποι» έχουν στον πάγκο παίκτες όπως ο Ρόντο και ο Μαρκίφ Μόρις, που συχνά τελειώνουν και βασικοί τα ματς. Οι Κούζμα και Καρούσο επίσης είναι σημαντικοί. Ο Χάουαρντ ήταν παγκίτης, αλλά έγινε βασικός για να βγει εκτός πλάνων ο ΜακΓκι.

Στο σύνολο οι δεύτερες επιλογές του Λ.Α. του έδωσαν μεγάλη ώθηση και βοήθεια. Οι Λέικερς με τους βασικούς τους έχαναν ενώ ήταν μπροστά στο σκορ ακόμα και με έναν αναπληρωματικό να παίζει στο παρκέ. Το Μαϊάμι με τους βασικούς του ήταν στο +14 από την άλλη αλλά με τους αναπληρωματικούς φτάνει στο σύνολο σε ένα -38.

Ο πάγκος των Λέικερς έκανε τη διαφορά

Κοινώς, ο πάγκος του Λ.Α. έκανε μεγάλη διαφορά. Με τον «King Τζέιμς», οι Λέικερς όπως προαναφέρθηκε σχετικά έπαιρναν προβάδισμα στο +11 και χωρίς αυτόν στο +13. Με τον Ντέιβις παρόντα ήταν στο +24 αλλά όταν πήγε στον πάγκο το σκορ ήταν ισόπαλο. Για τους Λέικερς είναι πολύ σημαντικό το πόσο οι άλλοι παίκτες τους αντιλαμβάνονται ότι με Τζέιμς και Ντέιβις εκτός πρέπει να παίζουν καλύτερα από ποτέ.

Οι Λέικερς έστειλαν αγωνιστικά το σωστό μήνυμα στα play offs. Ότι ακόμα και ο χειρότερος παίκτης είναι το ίδιο σημαντικός στην έκβαση ενός αγώνα με τον καλύτερο μπασκετμπολίστα. Εξάλλου αυτή η σειρά αγώνων είχε να κάνει και με τις αλλαγές και τους σωστούς χειρισμούς των ρόστερ από τους πάγκους. Το θέμα των αναπληρωματικών ήταν ένα μείζον πρόβλημα για αρκετές ομάδες. Για παράδειγμα η Βοστώνη δεν είχε τον έξτρα παίκτη που ήθελε για επιθετικές βοήθειες και δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τόσο τον Καντέρ με τη σκληρή άμυνα των Χιτ.

Οι Λέικερς είναι επίσης ομάδα με βάθος και που έχει 10 τοπ παίκτες με πολύ καλή αμυντική παρουσία ακόμα και τον ΜακΓκι εφόσον είναι υγιής. Εκτός από τον ΜακΓκι οι Λέικερς στερήθηκαν και τον γκαρντ Μπράντλεϊ που είχε 44 ματς και έπρεπε να μπει στη ‘φούσκα’. Και όλα αυτά ενώ οι Λέικερς δεν έχουν τρίτο σταρ ή έναν παίκτη έστω σχετικά κοντά στην αξία των Τζέιμς και Ντέιβις.

Έχουν όμως ένα καλό ρόστερ με αρκετούς αξιόλογους παίκτες. Εκτός εάν παίξουν ξανά με τον Τζέι Αρ Σμιθ οι Λέικερς δεν έχουν κανένα αδύνατο σημείο. Στατιστικά 9 στους 10 παίκτες του ροτέισον έχουν τουλάχιστον έναν πόντο σε κάθε 100 κατοχές ή ανακτήσεις της μπάλας. Ίσως ο Ρόντο να αποτελεί μία εξαίρεση και ενώ γενικά πρέπει να αντιμετωπίζει πιο σοβαρά τα play offs και η εικόνα του να είναι ανάλογη με την κανονική διάρκεια.

Οι Λέικερς συνολικά δεν δίνουν πολλά περιθώρια και… διαδρόμους στους αντιπάλους τους στην επίθεση. Αρκεί να ρωτήσει κανείς Πόρτλαντ, Χιούστον και Ντένβερ για την άμυνα των Λέικερς. Επίσης κράτησαν στους 96 πόντους στον 4ο αγώνα τους Χιτ.
Στην περιφέρεια το ροτέισον των Λέικερς έχει τέσσερις σκληρούς γκαρντ που παίζουν εξαιρετική άμυνα. Έχει τους βασικούς Γκριν και Κάλντγουελ – Πόουπ και μετά Καρούσο αλλά και Ρόντο. Στη ρακέτα οι Λέικερς είχαν πρόβλημα όταν δεν έπαιζε ο Ντέιβις αλλά με την απόκτηση των Μόρις και Κούζμα το κάλυψαν και αυτό.

Ο Μόρις μετά το Ντιτρόιτ έχει αποδειχθεί ευχάριστη έκπληξη. Ειδικά στο αμυντικό σκέλος. Ο Μόρις παίζοντας στο 2ο μέρος στο 4ο ματς έκανε καλή εμφάνιση και είχε ρόλο – κλειδί. Ο συνδυασμός Μόρις – Ντέιβις είχε φέρει ένα +56 και με Μόρις – Κούζμα ένα +20 σε 200 λεπτά.

Οι εφεδρικοί παίκτες των Λέικερς προσφέρουν και σημαντική επιθετική βοήθεια με αρκετά τρίποντα. Αντίθετα το Μαιάμι δεν έχει πάρει ανάλογη βοήθεια από τις δεύτερες επιλογές του. Επιθετικά είναι καλοί παίκτες αλλά αμυντικά δεν έχουν καλή εικόνα. Οι Λέικερς επέλεξαν να… σημαδέψουν αυτούς τους παίκτες λόγω της αμυντικής τους ανεπάρκειας. Και φυσικά οι Χιτ δεν έχουν ΛεΜπρον και Ντέιβις.

Προφανώς και κανείς δεν ακυρώνει τον κομβικό ρόλο των Τζέιμς και Ντέιβις. Χωρίς αυτούς οι Λέικερς δεν θα ήταν αυτό που είναι σήμερα. Όμως και οι άλλες επιλογές του ρόστερ είναι με βάση τις συνθήκες και τις απαιτήσεις σε πολύ καλό επίπεδο. Ναι είναι δυο σούπερ σταρ αλλά τη διαφορά την έκαναν και οι εφεδρικές επιλογές των Λέικερς.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X