Το απόλυτο κουίζ για τον Νίκο Γκάλη!

Το απόλυτο κουίζ για τον Νίκο Γκάλη!

Στις 2 Δεκεμβρίου 1979, ο Νίκος Γκάλης αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του Άρη, σε ένα αγώνα κόντρα στον Ηρακλή. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία. Ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας, ο παίκτης που έκανε το ανέφικτο να μοιάζει εφικτό, ο αθλητής που ενέπνευσε εκατομμύρια παιδιά και προκάλεσε… τσουνάμι αγάπης για το μπάσκετ! Ο «Γκάνγκστερ» έβαλε την Ελλάδα στην elite του ευρωπαϊκού μπάσκετ, εκτόξευσε τον Άρη κι έκανε τα μέγιστα, ώστε η χώρα να λατρέψει τόσο πολύ αυτό το άθλημα.

Ο Νίκος Γκάλης πέρασε στην ιστορία ως εκείνος που αψήφησε τους νόμους της βαρύτητας. Ήταν εκείνος που στριφογύριζε το κορμί του λες και ο χρόνος σταματούσε γύρω του, που πατούσε τα πόδια του τόσο δυνατά που θαρρείς ότι βρισκόταν στον πυρήνα του σύμπαντος. Ο «Γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ ήταν το θαύμα της φύσης, υποχρεώνοντας ακόμα και τον μοναδικό Μπομπ Μάκαντου να παραδεχτεί μετά από εκείνο το 98-67 με το οποίο είχε νικήσει ο Άρης την Τρέισερ στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1986 πως «το ρεζιλίκι που μου έκανε ο Γκάλης δεν το είχα πάθει ούτε όταν έπαιζα στους Λέικερς κόντρα στους Σέλτικς»!

bwin – Παρακολουθείς τους σημαντικότερους αγώνες μπάσκετ σε Live Streaming*!

Γεννήθηκε στην Αμερική, αλλά η μοίρα του ήταν στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη και έγινε ο απόλυτος ηγέτης σε μια αυτοκρατορία, ενώ φόρεσε και τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού. Λατρεύτηκε όσο κανένας από το ελληνικό μπασκετικό κοινό και με τα γαλανόλευκα έκανε όλη την φίλαθλη Ελλάδα να τον αποθεώσει σα να είναι παιδί της. Ο Νίκος Γκάλης ήρθε για να αλλάξει την μοίρα ενός αθλήματος και να δοξαστεί από έναν ολόκληρο λαό.

Το bwin News σας θυμίζει στιγμές και αριθμούς από την πλούσια ζωή του Γκάλη με ένα γκανγκστερικό κουίζ…

bwin – Χιλιάδες ειδικά στοιχήματα σε αμέτρητα πρωταθλήματα και live με σούπερ αποδόσεις!

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X