Αφιέρωμα: Η άσημη Λοκάρνο με το… μεγάλο «μάτι»!

Αφιέρωμα: Η άσημη Λοκάρνο με το… μεγάλο «μάτι»!

Πόσοι γνωρίζετε τη Λοκάρνο; Ή πόσοι την έχει έστω ακουστά; Η Λοκάρνο εδρεύει στη νότια Ελβετία, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία με βασική γλώσσα να είναι τα ιταλικά. Μία πόλη των 16.000 κατοίκων με… καμάρι την ομώνυμη ομάδα, η οποία όμως αγωνίζεται στα χαμηλά πατώματα του ελβετικού ποδοσφαίρου και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Πριν μία δεκαετία, η συγκεκριμένη ομάδα έδινε το παρών στις επαγγελματικές κατηγορίες, μέχρι και τη Β’ Κατηγορία, το όνομά της σαφώς μεγαλύτερο στο ευρύ κοινό της χώρας εκείνη την περίοδο. Σε ένα κομμάτι που ξεχώρισε το σκάουτινγκ, γιατί αν ξεφυλλίσουμε την ιστορία, θα δούμε πολλά ονόματα που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης, εκείνη να έκανε την πρώτη κίνηση για την απόκτησή τους στην αρχή της καριέρας τους. Το κυριότερο είναι ότι αγόραζε δικαιώματα των παικτών, τα οποία λίγο διάστημα αργότερα τα πουλούσε σαφώς με αρκετά μεγαλύτερη τιμή.

Στα πρώτα βήματα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν, προτού πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Λοκάρνο είχε αγοράσει το 40% των δικαιωμάτων του Αργεντινού σε ηλικία 19 χρονών. Την ίδια εποχή αγόρασε το 30% του Αουγκούστο Φερνάντεζ σε ηλικία 19 χρονών, προτού και εκείνος μεταβεί από τη Ρίβερ Πλέτ στη Σεντ Ετιέν. Το ίδιο ποσοστό δικαιωμάτων απέκτησε από τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπελούτσι, λίγους μήνες πριν έρθει στον Πειραιά. Τρεις παίκτες που ανήκαν εκείνη την εποχή στη Ρίβερ Πλέιτ.

Τέτοιες κινήσεις μπορεί να μην έδωσαν την… αίγλη που λείπει από τον σύλλογο, όμως έχει μείνει στην ιστορία για αυτές τις συμφωνίες, παρότι οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν για τη Λοκάρνο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X