Brasileiro Serie A: Σέντρα και στη Βραζιλία!

Brasileiro Serie A: Σέντρα και στη Βραζιλία!

Επειτα από καθυστέρηση δυο μηνών λόγω της πανδημίας που πλήττει σοβαρά και τη χώρα, η Βραζιλία είναι στη σέντρα. Μάλιστα, από το 2003 που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, θα είναι η πρώτη φορά που η σεζόν θα τελειώσει τη νέα χρονιά και ειδικότερα στις 24 Φεβρουαρίου. Η αρχή θα είναι δύσκολη, μιας και στις δέκα πρώτες στροφές, όλες οι ομάδες θα έχουν δυο ματς στην εβδομάδα, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Πρωτάθλημα 20 ομάδων με 38 αγωνιστικές. Ετσι, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες έξι θέσεις, μαζί με την Κυπελλούχο, θα πάρουν εισιτήριο για το επερχόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι επόμενες έξι θα βρεθούν στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες. Καλού, Ζο, Μαριάνο, Χόντα και Σάντρο θα κάνουν τη διαφορά με την παρουσία τους στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, αν και το μεταγραφικό παζάρι δεν έχει κλείσει ακόμα!

Ομάδες για… τίτλο στην Brasileiro Serie A!

Παλμέιρας: Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2018 και βρέθηκ στην 3η θέση. Ισοπαλίες, ισοπαλίες, ισοπαλίες… Ο Βαντερλέι Λουξεμβούργο επιστρέφει σε γννωστά λημέρια, αφού αυτή θα είναι η 5η θητεία του στον σύλλογο, με τον οποίο έχει κατακτήσει 7 τίτλους. Δεν έγιναν σπουδαίες κινήσεις, αποχώρησε και ο βασικός μέσος, Φερνάντες, ωστόσο έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, με αρκετή ποιότητα και εμπειρία.

Φλαμένγκο: Σούπερ το 2019 για τη «Φλα», αφού κατέκτησε πολύ εύκολα τον 7ο τίτλο στην ιστορία της. Η απίθανη σεζόν ολοκληρώθηκε με μια μοναδική ανατροπή επί της Ρίβερ Πλέον, γεγονός που έφερε τη Φλαμένγκο στην κορυφή της Νοτίου Αμερικής. Παρελθόν ο πρωτεργάτης της επιτυχίας, Ζόρζε Ζεσούς, με τον Ντομένεκ Τόρεντ να παίρνει τα ηνία, αν και για πολλούς η επιλογή του αποτέλεσε ρίσκο. Κράτησε τον κορμό της, ενισχύθηκε στην άμυνα με Ενρίκε, Περέιρα, Πέδρο και ξεκινά ως ένα από τα μεγάλα φαβορί.

Ατλέτικο Μινέιρο: Κακή σεζόν πέρυσι που έμεινε στην 13η θέση. Πήγε έως τα ημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα και στο Κύπελλο σταμάτησε στα προημιτελικά. Νέος της προπονητής είναι ο Χόρχε Σαμπάολι. Ο Χιλιανός πρώην κόουτς της Εθνικής Αργεντινής και της Σεβίλλης που ήταν πέρυσι στον πάγκο της Σάντος, με την οποία τερμάτισε στη 2η θέση. Μεταγραφικά ενισχύθηκε αισθητά.

Κορίνθιανς: Έπρεπε να φτάσει η προτελευταία αγωνιστική για να βγει 8η στο πρωτάθλημα. Πήγε μέχρι τα ημιτελικά του Σουνταμερικάνα και ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16». Νέος προπονητής της είναι ο Τιάγκο Νούνες. Μεταγραφικά έκανε κινήσεις παίρνοντας παίκτες όπως ο Ζο και ο Λουάν που θα την δυναμώσουν. Αναμένεται βελτιωμένη, ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να δέσει.

Γκρέμιο: Πέρσι, τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας για τρίτη διαδοχική χρονιά, μιας και δεν μπορούσε το κάτι παραπάνω. Εφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ωστόσο αποκλείστηκε από τη Φλαμένγκο. Παρέμεινε στον πάγκο ο Ρενάτο Γκαούτσο, κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αφού ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές. Αν δέσει άμεσα, τότε μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Σάο Πάολο: Στο… τέλος κατάφερε να κλειδώσει την παρουσία της στο Copa Libertadores, μιας και η αστάθεια λίγο έλειψε να της κοστίσει. Ο Φερνάντο Ντινίζ ανέλαβε λίγο πριν το τέλος της περσινή σεζόν, έμεινε στην ομάδα, ωστόσο υπάρχει πίεση από τη διοίκηση. Μπορεί να διατήρησε τον κορμό της, ωστόσο δεν έκανε τη διαφορά στο μεταγραφικό παζάρι, μιας και αποκτήθηκαν κυρίως δανεικοί, ενώ αναζητά τρόπο για να καλύψει το συμβόλαιο του Ντάνι Άλβες.

Ιντερνασιονάλ: Στο τέλος κατέκτησε την 7η θέση και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ στον τελικό κυπέλλου δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ατλέτικο Παραναένσε. Ο Εντουάρντο Κουντέτ ανέλαβε τα ηνία, είναι πολλά υποσχόμενος και η διοίκηση στηρίζει πολλά πάνω του. Αποκτήθηκαν δανεικοί οι έμπειροι Μούστο, Μόιζες και Ροντινέι και η ομάδα αναμένεται να είναι ανταγωνιστική, άλλωστε, βρίσκεται ήδη στους ομίλους του Copa Libertadores.

Σάντος: Πέρσι, κατάφερε να πάρει τη 2η θέση, χάρη στο υπέροχο αήττητο στο β’ μισό της σεζόν. Ωστόσο, ήρθαν τα πάνω – κάτω λίγες ημέρες πριν τη σέντρα, μιας και μετά την αποδέσμευση του Ζεσουάλδο Φερεϊρα παραιτήθηκε το επιτελικό στέλεχος της ομάδας και ο τεχνικός της διευθυντής, Γουίλιαμ Τόμας. Δεν έχει βρεθεί ακόμα ο νέος τεχνικός, με τον Κούκα να είναι το μεγάλο φαβορί. Ρανιέλ και Μάντσον κάνουν την ομάδα πιο έμεπριη, ωστόσο δεν έγιναν άλλες κινήσεις ενίσχυσης. Κακή στο πρωτάθλημα Παουλίστα, ομάδα… ερωτηματικό!

Oι ομάδες για Σουνταμερικάνα και σωτηρία!

Φορταλέζα: Η 9η θέση που κατέλαβε είναι η τοπ επίδοσή της στην μεγάλη κατηγορία. Στα τελευταία της 12 ματς είχε μόνο μια ήττα. Ο Ροτζέριο Σένι είναι τεχνικός της από το 2019, έχει πάρει μαζί της τρία τρόπαια, ωστόσο δεν ήρθε η μεταγραφική ενίσχυση που είχε ζητήσει.  Η ομάδα δεν έχασε βασικά στελέχη της, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν την κάνει αρκετά ανταγωνιστική.

Γκοϊάς: Πέτυχε εύκολα τον στόχο της παραμονής της αν και είχε να παίξει στα μεγάλα σαλόνια για περισσότερα από τρία χρόνια. Εντός έδρας είχε 11 νίκες, σημαντικό γεγονός στην επίτευξη του στόχο της. Από το 2019 έχει τεχνικό τον Νέι Φράνκο, που ήταν ο τεχνικός που την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία. Μεταγραφικά έκανε αρκετές κινήσεις, οπότε αναμένεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο βελτιωμένη.

Μπαΐα: Η 11η θέση μπορεί να αντιμετωπιστεί ως μία καλή εξέλιξη της περσινής σεζόν. Με τον Ρότζερ Μασάδο στον πάγκο της είναι από το 2019 και έτσι συνεχίζει. Και για τη νέα σεζόν στόχος είναι να μείνει κατηγορία, όμως μεταγραφικά δεν έπεισε. Αν παρουσιαστεί δεμένη, τότε θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή!

Βάσκο Ντα Γκάμα: Δε ζορίστηκε ως προς την επίτευξη του στόχου της παραμονής της. Η 12η θέση και η έξοδος στα προκριματικά του Κόπα Σουνταμερικάνα ήταν τα επιτεύγματά της. Στον πάγκο της θα κάθεται πλέον ο Ραμόν Μενέσες, που πέρυσι ήταν βοηθός και δουλεύει πρώτη φορά ως πρώτος κόουτς. Η απειρία του είναι ανασταλτικός παράγοντας για κάτι καλύτερο. Έχει κάποιες καλές επιλογές στο ρόστερ της αλλά δεν έκανε δυνατές προσθήκες.

Φλουμινένσε: Σχετικά άνετα πέτυχε την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια. Πήγε μέχρι και τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα και στην φάση των «16» στο Κύπελλο. Νέος προπονητής της είναι ο Ονταΐρ Ελμάν που το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας. Γενικά έχει έμπειρα στελέχη στο ρόστερ της.

Μποταφόγκο: Στις τελευταίες αγωνιστικές και μετά από συνδυασμό αποτελεσμάτων βγήκε 15η. Ακόμα πήγε έως τους «16» στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Στον πάγκο της θα είναι ο Πάουλο Αουτουόρι στην 5η του θητεία στην ίδια ομάδα με την οποία έχει πάρει αρκετά χρόνια πριν πρωτάθλημα. Με τις προσθήκες που έκανε ευελπιστεί να πάει πιο καλά.

Σεαρά: Σώθηκε πέρυσι επειδή η Κρουζέιρο ήταν κάκιστη και χειρότερη από εκείνη. Προπονητής της ανέλαβε ο Γκούτο Φερέιρα. Πήρε έμπειρους παίκτες και έχει μάθει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις.

Μπραγκαντίνο: Προέρχεται από τη Β’ κατηγορία όπου πέρυσι πήρε τίτλο και ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία μετά από 22 χρόνια. Είχε κορυφαία επίθεση και ο Φελίπε Κονσεϊσάο θα είναι ο νέος κόουτς της. Ομάδα με καλό ρόστερ, δυνατή έδρα και είναι σε θέση να φτάσει στην επίτευξη του μοναδικού της στόχου, της παραμονής.

Σπορ Ρεσίφε: Μετά από έναν χρόνο θα παίζει ξανά στην πρώτη κατηγορία. Με πολύ μικρό αριθμό ηττών βγήκε 2η στη Β’ κατηγορία ενώ θα έχει νέο τεχνικό τον Ντανιέλ Παουλίστα. Είναι πάντως στις ομάδες που θα δυσκολευτούν αρκετά, μιας και το ρόστερ δεν είναι αρκετά ανταγωνιστικό. Θα… φλερτάρει με τον υποβιβασμό, όμως χρειάζεται ένα δυνατό ξεκίνημα για την υπέρβαση.

Κοριτίμπα: Είχε πέρυσι καλή παρουσία στη Β’ κατηγορία. Έτσι πήρε την 3η θέση και βρίσκεται ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Θα έχει νέο κόουτς τον Εντουάρντο Μπαρόκα, ο οποίος καλείται να κάνει τη διαφορά και να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Αναμένεται μια σκληρή σεζόν.

Ατλέτικο Γκοϊανιένσε: Πήρε το 4ο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου από την περσινή Β’ κατηγορία. Στην τελευταία αγωνιστική έφερε ισοπαλία, όμως η ισόβαθμή της Αμέρικα Μινέιρο ηττήθηκε και την προσπέρασε για 1 βαθμό. Νέος κόουτς της θα είναι ο Βάγκνερ Μαντσίνι. Και αυτή η ομάδα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, γι αυτό και πρέπει να βρει άμεσα ρυθμό.

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Βραζιλία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X