Β’ Γερμανίας: Επιτέλους ξανά στη σέντρα!

Β’ Γερμανίας: Επιτέλους ξανά στη σέντρα!

Η Αρμίνια σπάει τα ρεκόρ

Αν κάποιος ψάξει για ένα μεγάλο αουτσάιντερ, τότε η Αρμίνια βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Παράλληλα, βρίσκεται και στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου έχει πάρει διαφορά από τους διώκτες της. Η πρωτοπόρος θα ξεκινήσει με εντός έδρας ματς απέναντι στην Όσαμπνρικ, έχοντας χάσει μόλις μία φορά φέτος στο γήπεδό της και αυτήν στις καθυστερήσεις (0-1 από την Στουτγκάρδη τον περασμένο Σεπτέμβριο).

Η ομάδα του Ούβε Νόιχαους «έχει ήδη ανέβει στην Bundesliga» σύμφωνα με τη Welt, κάνοντας μία τρελή-τρελή χρονιά. Πριν τη διακοπή είχε φύγει με ισοπαλία 1-1 από την Στουτγκάρδη και έκανε ρεκόρ συγκομιδής εκτός έδρας στην ιστορία της κατηγορίας! Μέχρι τώρα, όποια ομάδα είχε 51 βαθμούς ύστερα από 25 αγωνιστικές δεν έχασε την άνοδο. Και με τη σταθερότητα που δείχνει η Αρμίνια βρίσκεται στην πρώτη τριάδα από την 6η αγωνιστική και στην πρώτη 2άδα, που δίνει απευθείας εισιτήριο για την Bundesliga από την 11η.

Σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες βρίσκεται στην πρώτη θέση. Καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα, περισσότερες τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι, τις λιγότερες τελικές προσπάθειες των αντιπάλων της εντός περιοχής. Έχει, επίσης, σκοράρει 13 φορές μετά το 75’, επίδοση ρεκόρ στην 2. Bundesliga. Η επιστροφή στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2009 πλησιάζει…

Άλλαξε διοίκηση το Αμβούργο

Το ταλαιπωρημένο Αμβούργο συνεχίζει να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα και, φυσικά, πάντα για τους λάθος λόγους. Τη στιγμή που όλες οι ομάδες προσπαθούσαν να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, οι «Δεινόσαυροι» άλλαζαν όλη τη διοίκηση.

Στα τέλη του Μαρτίου το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα να αποχωρήσει ο πρόεδρος Χόφμαν και στη θέση του να αναλάβει ο Γιάνσεν, ο οποίος τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που πλήρωσε ο απερχόμενος πρόεδρος είναι οι κακές του σχέσεις με τον τεχνικό διευθυντή Μπολντ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Χέκινγκ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στη σεζόν και το 2020 ήταν ακόμη χειρότερο. Η επανέναρξη βρίσκει το Αμβούργο να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γκρόιτερ Φιρτ, έχοντας αποτύχει να κερδίσει στις 10 από τις 11 τελευταίες εξόδους του (με 2 ήττες). Τα δύο τελευταία παιχνίδια τους, μάλιστα, σε αυτό το γήπεδο έχουν λήξει ισόπαλα (0-0 το 2018, 1-1 το 2014). Θα καταφέρουν οι φιλοξενούμενοι να βρουν ξανά τη φόρμα τους και να επιστρέψουν στην Bundesliga;

Η Στουτγκάρδη ποντάρει στον πάγκο

Πριν τη χειμερινή διακοπή η Στουτγκάρδη πήρε το ρίσκο να απολύσει τον Βάλτερ και να δώσει τα ηνία στον Ματαράτσο. Μοναδικός στόχος, φυσικά, ήταν και είναι η άνοδος. Εκείνη η απόφαση ήταν ένα μεγάλο πείραμα για τους Σουηβούς. Ένας τεχνικός με πιο επιθετική φιλοσοφία, που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του ρόστερ, παίρνοντας σκληρές αποφάσεις με αυτοπεποίθηση.

Μπορεί τα αποτελέσματα δεν έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τον περασμένο Οκτώβριο, όμως φαίνεται ότι οι παίκτες τον εμπιστεύονται. Η πρώτη αγωνιστική μετά την επανέναρξη βρίσκει την Στουτγκάρδη να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βέχεν, σε ένα γήπεδο που έχει κερδίσει και στις δύο επισκέψεις της στο παρελθόν.

Σε κρίση η Νυρεμβέργη, έχει γράψει ιστορία η Σαν Πάουλι

Πριν το τελευταίο παιχνίδι της Νυρεμβέργης εμφανίστηκαν κάποια πανό, που έκαναν λόγο για «δεύτερη περίπτωση Εσκομπάρ». Αναφέρονταν, βέβαια, στον Κολομβιανό ποδοσφαιριστή, που είχε δολοφονηθεί το 1994 για ένα αυτογκόλ. Η ήττα ήταν βαριά με 3-0 εντός έδρας από το Αννόβερο και τα απειλητικά μηνύματα συνεχίστηκαν στην προπόνηση, έχοντας ως στόχο τους αμυντικούς Μιλ και Μπέρενς. Η ιστορική ομάδα δίνει νέα μάχη επιβίωσης μετά τον υποβιβασμό από την Bundesliga και το κλίμα είναι τεταμένο πριν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Σαν Πάουλι. «Θα μπορούμε να πανηγυρίσουμε», διαβεβαίωσε ο τεχνικός Κέλερ.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη έχουν να περηφανεύονται ότι για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1953-54 κέρδισαν και τα δύο ντέρμπι με το Αμβούργο σε μία σεζόν, όμως ούτε εκείνοι έχουν ξεμπερδέψει με τη μάχη της παραμονής. Η ομάδα του Δημήτρη Διαμαντάκου, πάντως, δεν είχε χάσει κανένα από τα 4 τελευταία παιχνίδια της πριν τη διακοπή, ενώ δεν έχει χάσει και κανένα από τα 5 τελευταία με αντίπαλο τη Νυρεμβέργη. Τώρα, ελπίζει ότι θα μπορέσει να συνεχίσει και τα δύο καλά σερί, έστω και αν χρειαστεί να παίξει χωρίς τους βασικούς της επιθετικούς (Διαμαντάκος και Φέερμαν δεν έχουν καταφέρει να προπονηθούν στο 100%). Είναι μία από τις ομάδες που έχουν πετύχει τα περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (20).

Σώθηκε από την χρεωκοπία η Καρσλρούη

Η Καρλσρούη όδευε ολοταχώς προς την καταστροφή, ειδικά μετά τη διακοπή και τους οικονομικούς περιορισμούς που έφερε η πανδημία του Covid-19. Την προηγούμενη εβδομάδα ο σύλλογος ήταν έτοιμος να καταθέσει αίτημα πτώχευσης. Ξαφνικά, όμως, από το πουθενά βρέθηκαν 6 εκατ. ευρώ, αρκετά όχι μόνο για να βγει η φετινή σεζόν, αλλά και η επόμενη. Πίσω από τη χρηματοδότηση είναι το fund «Bündnis KSC».

Μοναδική τους προϋπόθεση για να μπουν τα χρήματα στα ταμεία; Να αποχωρήσει ο πρόεδρος Βέλενροϊτερ πριν τις 15 Μαΐου και τη Γενική Συνέλευση. Ο ισχυρός άντρας του συλλόγου συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατήσει τη θέση του, τη στιγμή που η Καρλσρούη δίνει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Η επανέναρξη τη βρίσκει να υποδέχεται την Ντάρμσταντ, η οποία ανακοίνωσε ότι ο τεχνικός Γραμμόζης θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση. Θα καταφέρουν οι γηπεδούχοι να ξεπεράσουν τα εσωτερικά του προβλήματα, ώστε να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη ή οι παίκτες του Γραμμόζη θα του κάνουν ακόμη ένα «δώρο» για να παραμείνουν στη διεκδίκηση της ανόδου, συνεχίζοντας παράλληλα το αήττητο σερί των 10 αγώνων στο πρωτάθλημα;

Σε καραντίνα η Δυναμό Δρέσδης

Δύο παίκτες της Δυναμό Δρέσδης βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 στα τεστ που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα όλη η ομάδα να μπει σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες, με αποτέλεσμα τα παιχνίδια των δύο επόμενων αγωνιστικών να αναβληθούν. Αυτή η απόφαση είναι του Κρατιδίου, καθώς της Σαξονίας, καθώς σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές μπήκαν σε καραντίνα μόνο εκείνοι οι παίκτες που είχαν βρεθεί θετικοί.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο (16/05)

Γιαν Ρέγκενσμπουργκ – Χόλσταϊν Κίελ (14:00)
Μπόχουμ – Χάιντενχαϊμ (14:00)
Άουε – Σαντχάουζεν (14:00)
Καρλσρούη – Ντάρμσταντ (14:00)

Κυριακή (17/05)

Μπίλεφελντ – Όσαμπρικ (14:30)
Σαν Πάουλι – Νυρεμβέργη (14:30)
Γκρόιτερ Φιρτ – Αμβούργο (14:30)
Βέχεν – Στουτγκάρδη (14:30)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X