Bundesliga 2020-21: Οι Γερμανοί μπαίνουν στον μαραθώνιο!

Bundesliga 2020-21: Οι Γερμανοί μπαίνουν στον μαραθώνιο!

H Bundesliga στη σέντρα και οι Γερμανοί έτοιμοι για έναν δύσκολο μαραθώνιο! Η Μπάγερν ήταν η κορυφαία ομάδα, με τον Λεβαντόφσκι να κάνει… πάρτι και να οδηγεί την ομάδα του στο τρεμπλ! 0 Πολωνός φορ σμείωσε ρεκόρ καριέρας με 33 γκολ στη σεζόν, οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή της Bundesliga με υπερηχητικό φινάλε .Η φετινή χρονιά για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ξεκίνησε και έκλεισε ιδανικά, ήταν με βάση τους αριθμούς η πιο παραγωγική της επαγγελματικής πορείας του και αναμενόμενα, μάλλον, συνοδεύεται από τον τίτλο του MVP των γερμανικών γηπέδων.

Ο Πολωνός αρχισκόρερ αναδείχθηκε Παίκτης της Σεζόν από τη Bundesliga, αφήνοντας πίσω του τους Σάντσο, Χάβερτς, Χάαλαντ, Βέρνερ, αλλά και τον συμπαίκτη του στους Βαυαρούς, Σερτζ Γκνάμπι από τους υπόλοιπους υποψηφίους, σε μια επιλογή που δεν χωράει αμφισβήτηση.  Στόχος για τη νέα σεζόν που ξεκινά στη Bundesliga, να επιτραπεί η παρουσία κόσμου στις εξέδρες. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να υπάρξει μία δοκιμαστική περίοδος έξι εβδομάδων, κατά την οποία θα μπορεί να ανοίξει το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων, με τήρηση πολύ αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μπάγερν Μονάχου: Τρομερή χρονιά για τους Βαυαρούς που πήραν το δεύτερο τρεμπλ τους μετά το 2013. Στο πρωτάθλημα προς το τέλος του είχαν ένα αήττητο σερί 20 αγώνων και ένα +13 από την 2η ομάδα. Πήρε το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημά της και το 30ό στο σύνολο με 34 γκολ του Λεβαντόφσκι και 100 στο σύνολο. Ήταν εντυπωσιακή και στο Κύπελλο και το Champions League.

Στον πάγκο της παραμένει ο 55χρονος Χάνσι Φλικ, αναμορφωτής της ομάδας και ένας βασικός λόγος για το τρεμπλ. Στο μεταγραφικό πεδίο απέκτησε τον Σανέ με κόστος 45 εκατ. ευρώ. Ο Κουτίνιο γύρισε στη Μπαρτσελόνα και ο Πέρισιτς πήγε στην Ίντερ. Ο Τιάγκο τελικώς ζήτησε από τον Φλικ μια νέα… πρόκληση στην καριέρα του και είναι μια ανάσα από τη Λίβερπουλ. Η Μπάγερν μπαίνει πολύ δυνατά με στόχο να κρατήσει τα σκήπτρα.

Ντόρτμουντ: Η 2η θέση θεωρείται αποτυχία για τη Ντόρτμουντ πέρυσι μετά από τραυματισμούς βασικών στελεχών και αρκετές απώλειες βαθμών με μικρές ομάδες. Η παρουσία του Χάαλαντ την ανέβασε αισθητά ενώ στο Champions League αποκλείστηκε από την Παρί.

Ο 62χρονος Λουσιέν Φαβρ παραμένει τεχνικός της και έχει καταλήξει στο να παίζει με τρεις αμυντικούς πίσω. Στα μεταγραφικά αγόρασε τον Τσαν, πήρε τον Μπέλινγκχαμ αλλά έχασε τον Χακίμι και αποχώρησε ως ελεύθερος ο Γκέτσε. Εάν ο Ρόις είναι καλά και σε φουλ ετοιμότητα μπορεί να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Αλλωστε, επέστρεψε και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ο Σάντσο παραμένει και γίνεται πιο ώριμος αγωνιστικά.

Λειψία: Από πρωταθλήτρια χειμώνα αρκέστηκε στην 3η θέση, όμως και πάλι η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη. Έχασε βαθμούς στην έδρα της με ισοπαλίες μετά το restart. Αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Champions League από την Παρί.

Στον πάγκο της είναι ο 33χρονος Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Αρέσκεται στο έντονο πρέσινγκ και το γρήγορο τρανζίσιον. Μεγάλη απώλεια ο πρώτος του σκόρερ Βέρνερ, που πήγε στην Τσέλσι. Είναι ομάδα για να ξαναχτυπήσει τετράδα, με τον Ανχελίνο να παραμένει και να ενισχύει το ρόστερ.

Γκλάντμπαχ: Τον βασικό της στόχο τον πέτυχε στην περασμένη σεζόν. Ήθελε να βγει στην Ευρώπη και το διασφάλισε αυτό με την 4η θέση της. Στην Ευρώπη πάντως έμεινε εκτός στη φάση των ομίλων του Europa League.

Ο 43χρονος Μάρκο Ρόζε παραμένει στο τιμόνι της. Κυρίως παίζει με 4-3-3 και το 4-2-3-1. Θα ποντάρει σε Βολφ και Λαζάρο, με τον δεύτερο να χτυπάει στην προετοιμασία. Θα στηριχθεί πολύ στη… χημεία που έχει ως ομάδα αλλά θα έχει και την Ευρώπη. Θα τα καταφέρει;

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Η ήττα της από τη Χέρτα Βερολίνου την οδήγησε στην 5η θέση και την απώλεια του Champions League. Έχασε και το Κύπελλο από τη Μπάγερν Μονάχου και στο Europa League αποκλείστηκε από τα προημιτελικά.

Ο 56χρονος Πέτερ Μπος είναι υποχρεωμένος να ανταπεξέλθει χωρίς τον μεγάλο ηγέτη της ομάδας, Χάβερτς, που πήγε στην Τσέλσι για 80 εκατ. ευρώ ενώ έφυγε και ο Φόλαντ. Αποκτήθηκε ο Σικ, όμως η πίεση θα είναι μεγάλη για τον έμπειρο φορ. Ο στόχος της είναι να βρεθεί στην πρώτη 4αδα.

Χόφενχαϊμ: Στο διάστημα μετά την επανέναρξη πήρε την 6η θέση βελτιώνοντας την εικόνα της και τα αποτελέσματά της. Ο Άλφρεντ Σρόιντερ θεωρήθηκε αποτυχημένος πάντως και τη θέση του πήρε ο 38χρονος Σεμπάστιαν Χένες, που θέλει να παίζει επιθετικά. Στα μεταγραφικά πωλήθηκαν οι Μπίτενκουρτ και Κόμπελ ενώ στο ρόστερ ανήκει πάλι ο Φογκτ.

Βόλφσμπουργκ: Ξεκίνησε τη χρονιά με 9 ματς χωρίς ήττα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και έμεινε στην 7η θέση. Στην έδρα της είχε πρόβλημα ενώ στην Ευρώπη την απέκλεισε η Σαχτάρ.

Στον πάγκο της είναι ο 46χρονος Γκλάσνερ. Συνήθως παίζει με σχήμα 4-4-2. Σχετικά με το ρόστερ της έχασε τον Κνόχε και πήρε τους Μπιάλεκ και Λακρουά. Θα επιδιώξει να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Φράιμπουργκ: Στην έδρα της ήταν αρκετά δυνατή και αυτό τη βοήθησε. Έκανε καλό φινάλε πρωταθλήματος για να βγει 8η. Ο 55χρονος Στράιχ είναι ο τεχνικός της από το 2011.

Απώλεσε σημαντικούς της παίκτες όπως οι Σβόλοφ, Κοχ και Βάλντσμιντ. Μεσοεπιθετικά πήρε τους Τιλ και Ντεμίροβιτς. Ο βασικός της στόχος θα είναι να μην κινδυνεύσει. Στο ξεκίνημα του 2ου γύρου πάντως θα μπει στο νέο της γήπεδο που χωράει σχεδόν 35.000 κόσμο.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Έχοντας χάσει αρκετούς παίκτες της η 9η θέση ήταν καλό πρόσημο. Στο Europa αποκλείστηκε από τη Βασιλεία και στο Κύπελλο στα ημιτελικά από τη Μπάγερν Μονάχου. Στον πάγκο της παραμένει ο 50χρονος Χίτερ. Στα μεταγραφικά αγόρασε τον Σίλβα ενώ πήρε και τον Άτσε.

Χέρτα Βερολίνου: Κάκιστη σεζόν με τον Λαμπαντία να βοηθάει με την παρουσία του στον πάγκο με την 10η θέση. Ο 54χρονος συνεχίζει από τον περασμένο Απρίλιο. Είχε πάρει τον Τουσάρ από τον Γενάρη ενώ έκλεισε και τους Σβόλοφ, Ζέιφαουκ και Κόρδοβα. Έχασε τον Γκρούιτς αλλά και τους Σκιέλμπρεντ, Ιμπίσεβιτς και Καλού. Ο Τζον Κόρδοβα επελέγη από την Χέρτα Βερολίνου ως ο διάδοχος του Βένταντ Ιμπίσεβιτς για την κορυφή της επίθεσης, μετά την αποχώρηση του βετεράνου Βόσνιου με προορισμό την Σάλκε.

Ουνιόν Βερολίνου: Ως νεοφώτιστη πήρε την 11η θέση έχοντας ως δυνατό της όπλο την έδρα της. Στον πρώτο γύρο είχε νικήσει και τη Ντόρτμουντ. Στο τιμόνι της θα είναι ξανά ο 54χρονος Φίσερ. Έχασε τους Γκίκιεβιτς, Σούμποτιτς, Κ. Σλότερμπεκ και Άντερσον. Πήρε τους Λούτε, Κνόχε, Γκίσελμαν, Έντο αλλά και τον Μαξ Κρούζε. Και φέτος θέλει παραμονή κι ελπίζει να έρθει πιο γρήγορα απ΄ότι την περσινή σεζόν.

Σάλκε: Ο πρώτος γύρος της πέρυσι ήταν εξαιρετικός όμως μετά είχε 16 αγώνες χωρίς νίκη που ήταν αρνητικό της ρεκόρ. Τελείωσε 12η και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τη Μπάγερν.

Ο 48χρονος Βάγκνερ είναι στον πάγκο της από το 2019. Έχει ήδη αμφισβητηθεί στην ομάδα και κινδυνεύει η θέση του. Μεταγραφικά δεν πήγε καλά καθώς πήρε τον Ιμπίσεβιτς αλλά έχασε τους Νίμπελ, ΜακΚένι, Κένι και Καλιτζιούρι. Ωστόσο, φρόντισε να ενισχυθεί με τον φορ Πασιένσια κι ελπίζει σε μια καλύτερη πορεία από την περσινή.

Μάιντς: Σε κάποια στιγμή έδωσε μία αίσθηση πως μπορεί και να έπεφτε κατηγορία. Η 13η θέση δεν ήταν προφανώς ιδανικό σενάριο. Η αλλαγή προπονητή της έδωσε ώθηση πάντως.

Τεχνικός της είναι ο 52χρονος Άχιμ Μπάιερλοτσερ (από τον Νοέμβριο του 2019). Ξεκίνησε τη σεζόν με την Κολωνία και μετά ανέλαβε τη Μάιντς. Στο ρόστερ της πήρε για την άμυνα τους Λαβαλέ και Κίλιαν. Δύσκολα θα είναι και φέτος τα πράγματα, ενώ ταλαιπωρήθηκε αρκετά από κρούσματα κορονοϊού.

Κολωνία:  Άλλαξε προπονητή τον Νοέμβριο και έτσι κράτησε τα προσχήματα. Εκεί που απέτυχε ο Μπάιερλοτσερ τα κατάφερε ο Μάρκους Γκίσντολ. Η 14η θέση δεν θεωρείται επιτυχία αλλά αναμφίβολα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Ο 51χρονος Γκίσντολ συνεχίζει στην τεχνική της ηγεσία. Πήρε από τον ΠΑΟΚ τον διεθνή εξτρέμ Λημνιό αλλά και τον Άντερσον αλλά έχασε τους Τερόντε, Λάιστνερ και Ουτ, όπως και τον Κόρδοβα για τον οποίο πήρε όμως 15 εκατ. ευρώ. Θα είναι δύσκολη και η φετινή σεζόν και καλείται να μη χάσει άμεσα έδαφος.

Άουγκσμπουργκ:  Για μία ακόμα σεζόν τελείωσε το πρωτάθλημα ως 15η. Ο Σμιντ αντικαταστάθηκε στον πάγκο της μετά την διακοπή με τον Χέρλιχ. Ομάδα με κακή άμυνα.

Ο 48χρονος Χάικο Χέρλιχ είναι τεχνικός της από τον προηγούμενο Μάρτιο αλλά δεν πήγε τόσο καλά. Είναι στα φαβορί για απόλυση. Στο έμψυχο δυναμικό της πήρε τους Γκίκιεβιτς, Γκούμνι, Καλιτζιούρι και Στρομπλ. Έχασε τον πολύ καλό μπακ Μαξ και σταμάτησε ο αρχηγός Μπάιερ.

Βέρντερ Βρέμης: Σώθηκε στα μπαράζ (ξεπέρασε το εμπόδιο της Χάιντενχαϊμ με το 0-0 και το εκτός έδρας 2-2) με το καλό της φινάλε και το 6-1 με Κολωνία. Προπονητής της είναι ο 37χρονος Κόφελντ. Έχει καλά στοιχεία αλλά εάν δεν καταφέρει κάτι καλό φέτος δεν θα μείνει.

Για το ρόστερ του ενεργοποίησε τις ρήτρες των Μπίτενκουρτ, Τοπράκ και Ζέλκε. Πήρε τους Έρας, Τσονγκ, Αγκού αλλά σταμάτησε ο Πισάρο και έχασε παίκτες όπως ο Σαχίν.

Αρμίνια Μπίλεφελντ: Πήρε την άνοδο για 8η φορά στην ιστορία της και γυρίζει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 11 χρόνια. Είχε μόλις δύο ήττες στη χρονιά. Ο 60χρονος Νόιχαους είναι ο τεχνικός της. Ως προς την ομάδα από τις νέες προσθήκες της ο Κόρδοβα μόνο έχει εμπειρία από την μεγάλη κατηγορία.

Στουτγκάρδη: Πέτυχε την άμεση επάνοδό της στη Βundesliga με νεανικό ρόστερ. Ο Βάλτερ στον πάγκο της αποχώρησε τον Δεκέμβριο και προπονητής της είναι από τότε ο 42χρονος Ματαράτσο.

Ενισχύθηκε με προσθήκες στην άμυνα όπως με Κόμπελ και Έντο. Χτύπησε όμως ο Γκονζάλες και τερμάτισε την καριέρα του ο Γκόμεζ και έχει πρόβλημα στην επίθεσή της. Δύσκολα θα μείνει στην κατηγορία.

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X