Χέρτα - Ουνιόν: Το Βερολίνο έχει ντέρμπι!

Χέρτα – Ουνιόν: Το Βερολίνο έχει ντέρμπι!

Η γερμανική πρωτεύουσα περίμενε δυο χρόνια για να ξαναζήσει ένα μεγάλο ντέρμπι στη Bundesiga. Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε ξανά! Η Ουνιόν επικράτησε 1-0 της Χέρτα σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα με… άρωμα ελληνικής μυθολογίας «Spree Athens is white and red!». Ντέρμπι Νο2 στη σεζόν, αυτή τη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά χωρίς παλμό, μιας και οι θέσεις θα είναι κενές. Στην επιστροφή τους στη δράση, η Χέρτα με τον Λαμπαντία για πρώτη φορά στον πάγκο έκανε μια μεγάλη εμφάνιση, διαλύοντας με 3-0 τη Χόφενχαϊμ εκτός έδρας. Αντίθετα, η Ουνιόν υποτάχθηκε εντός στην ανωτερότητα της πρωταθλήτριας, Μπάγερν (0-2).

Γιατί όμως αυτό το ντέρμπι είναι τόσο ξεχωριστό;

Τα πράγματα στο Βερολίνο είναι διαφορετικά, η Χέρτα είναι… μόνιμη κάτοικος της Bundesliga, οι φιλοδοξίες πολλές, αλλά ποτέ δεν ήρθε η υπέρβαση. Η Ουνιόν, ένα φιλόδοξο αουτσάιντερ που σε πρώτη φάση θέλει να ξεπεράσει τη μεγάλη αντίπαλο της πόλης. Έπειτα από 27 αγωνιστική, η νεοφώτιστη είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τη συμπολίτισσά της. Και οι δύο oμάδες απέχουν πολύ από την κορυφή της Bundesliga, αλλά αγωνίζονται για την υπεροχή στην πρωτεύουσα.

Το βράδυ της Παρασκευής Χέρτα και Ουνιόν συναντιούνται για δεύτερη φορά στη Βundesliga. Για πολλούς οπαδούς είναι η κλασική μονομαχία μεταξύ Ανατολής και Δύσης και του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ. Από τη μία πλευρά, υπάρχουν οι οπαδοί της Ουνιόν, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί από την Oberliga στην Bundesliga τα τελευταία 30 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η Χέρτα από το Charlottenburg-Wilmersdorf, η οποία θέλεθ να βρεθεί στην κορυφή τοτ γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το ντέρμπι που δεν θα ξεχάσει κανείς ήταν στις 27 Ιανουαρίου του 1990 λίγες μόλις ημέρες μετά την πτώση του Βερολίνου (τον Νοέμβριο του 1989). Τα σύνορα τυπικά και ουσιαστικά υπήρχαν ακόμα, όμως στην πρωτεύουσα την ενωμένης, πλέον, Γερμανίας, που βρέθηκε για 40 χρόνια στο επίκεντρου του Ψυχρού Πολέμου διεξήχθη το φιλικό της Χέρτα με την Ουνιόν. Το «Familienfest», όπως, ονομάστηκε και στο οποίο έδωσαν το παρών 51.270 οπαδοί.

Είναι μόλις η 6η φορά που η μια αντιμετωπίζει την άλλη σε επίσημο ματς και η Ουνιόν έχει το… πάνω χέρι με δυο νίκες, ενώ δυο ματς έληξαν ισόπαλα.

Παρά τις μεγάλες φιλοδοξίες, η κυριαρχία της Χέρτα στο Βερολίνο καταρρέει. Οι νεοφώτιστοι είναι πολύ δημοφιλείς, μιας και προσελκύουν κόσμο κι από άλλες περιοχές της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας. Μπορεί οι επενδύσεις και τα έσοδα στον σύλλογο να μην είναι τεράστια, όμως το 44% προέρχεται από πιστούς και ενθουσιώδεις φιλάθλους. Απίθανες εκστρατείες των φιλάθλων που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Οι Köpenickers ακολουθούν τον δικό τους… ρομαντικό δρόμο!

Αντίθετα, η Χέρτα μέσα από τον μεγαλοεπενδυτή της, Λαρς Βίντχορστ έχει τη δύναμη για την εκτόξευση. «Η Χέρτα, όπως οι σύλλογοι από το Λονδίνο ή την Μαδρίτη θα μπορούσε να γίνει ένας σύλλογος μεγαλούπολης», είπε ο ίδιος ο Βίντχορστ, δείχνοντας το όραμά του για ένα… Big City Club, όπως ήταν οι ακριβείς λέξεις που χρησιμοποίησε.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Berlin-Derby Union gegen Hertha

Σχολιάστε

X