Κάι Χάβερτς: Ο επόμενος μεγάλος σταρ της Bundesliga!

Κάι Χάβερτς: Ο επόμενος μεγάλος σταρ της Bundesliga!

«Ο Κάι Χάβερτς έστειλε… ηχηρό μήνυμα στον Γιούργκεν Κλοπ» ήταν ο τίτλος αρκετών βρετανικών, ιστοσελίδων, με τον 20χρονο να κάνει απίθανα πράγματα στην επιστροφή της Bundesliga. Ο μεσοεπιθετικός της Λεβερκούζεν έκανε… ντρίμπλα στη Μπάγερν, έχει τονίσει πως με τον Κλοπ θα βελτιωνόταν περισσότερο και όνειρό του είναι να ηγηθεί της Εθνικής Γερμανίας. Το μόνο σίγουρο είναι, πως σε αυτή την ηλικία, ελάχιστοι παίκτες στην Ευρώπη έχουν το επίπεδο εμπειρίας του, αλλά και το τρομερό ταλέντο του. Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι μόλις… άρχισε!

Για τον Χάβερτς, η ιστορία του ξεκίνησε στο χωριό Μαριάντερφ, βόρεια του Άαχεν. Εκεί μεγάλωσε κι έκανε τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου και το ξεκίνημα ήταν σίγουρα οικογενειακή υπόθεση.

«Ο παππούς μου με έβαλε πραγματικά στο ποδόσφαιρο. Με βοήθησε να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Προφανώς, ο αδερφός μου και ο πατέρας μου έκαναν το ίδιο για να με κάνουν να παίζω εκεί σε νεαρή ηλικία. Όλοι ήταν τρελοί με το ποδόσφαιρο και ήμασταν απλά μια… ποδοσφαιροοικογένεια. Μας άρεσε πολύ η μπάλα και όλα όσα περιστρέφονταν γύρω από αυτή. Μεγάλωσα έτσι και παθιάστηκα μαζί της» τονίζει ο ίδιος.

Στα 4 του χρόνια ήταν ήδη μέλος της Alemannia Mariadorf. Ο παππούς του, ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου και ορισμένοι λένε ότι η εγγραφή ήταν το μεγαλύτερο δώρο στον εγγονό του. Επαιζε πάντοτε σε ηλικιακές ομάδες δύο χρόνια πάνω από τη δική του και το 2009, στα 10 έτη, εντάχθηκε στην Άαχεν – τον μεγαλύτερο σύλλογο της περιοχής. Εκείνη την εποχή, ήταν ομάδα της Bundesliga 2 και ο Κάι ένας μεγάλος θαυμαστής της. Το πρώτο του μεγάλο πρότυπο, ήταν ο φορ της Μάιντζ, ο Ερικ Μέιγιερ.

Ο νεαρός έπαιξε μόνο ένα χρόνο στην Άαχεν. Όχι επειδή δεν ήταν αρκετά καλός, αλλά επειδή είχε δείξει ότι ήταν πολύ καλός. Ενας σκάουτ της Λεβερκούζεν τον είδε σε έναν αγώνα της ομάδας με την Άαχεν και άναψε αμέσως το πράσινο φως. Ο Σλάβομιρ Κζαρνιέκι είδε… μπροστά και παρά το 8-3 της Λεβερκούζεν, τα τρία γκολ του Κάι ήταν αυτά που τον έστειλαν στο BayArena.

Το νερό μπήκε στ’ αυλάκι το καλοκαίρι του 2019 και ο Χάβερτς συνέχιζε την ανοδική του πορεία στα τμήματα του συλλόγου. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Κάι είχε ξεπεράσει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, εμπόδια στον έλεγχό του, δηλαδή. Ωστόσο, έπρεπε να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερή πρόκληση μέχρι τότε…

«Στα 14 ή στα 15, ήμουν ακόμα ένας από τους μικρόσωμους παίκτες της ομάδας. Τότε πέρασα από μια αρκετά δραματική… ώθηση ανάπτυξης. Έπρεπε να συνηθίσω τα πόδια μου να είναι μακρύτερα, επηρέασε ολόκληρο τον τρόπο που παίζεις ποδόσφαιρο. Στην U15… ξόδεψα τον περισσότερο χρόνο στον πάγκο» λέει ο ίδιος.

Όμως ένας παίκτης με τόσο ταλέντο δεν άφησε αυτή την αλλαγή να τον πάει πίσω. Ο Χάβερτς ήταν αυτός που ώθησε τη Λεβερκούζεν να κερδίσει τον τίτλο με την U17 το 2016. Ναι, σημείωσε 18 γκολ σε 26 παιχνίδια – συμπεριλαμβανομένου του πρώτου γκολ στη νίκη 2-0 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό – και οδήγησε την ομάδα του στη δόξα. Εννέα μήνες αργότερα, έπαιζε στο Signal Iduna Park με την πρώτη ομάδα κόντρα στην BVB.

Σε ηλικία 17 ετών και 126 ημερών έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Λεβερκούζεν στη Bundesliga. Λίγες ημέρες νωρίτερα προπονούταν ακόμα με την U19, με την οποία πέρυσι είχε πετύχει 19 γκολ σε 29 ματς, για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στο βραβείο Fritz Walter για το καλύτερο ταλέντο της χρονιάς. Περίπου έναν μήνα αργότερα, έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει και στην ενδεκάδα, παίρνοντας και αυτό το ρεκόρ από τον Μπραντ. Και μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει γίνει η έκρηξη. Στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος που έχει ξεκινήσει, έχει ήδη μοιράσει ισάριθμες ασίστ!
Ενώ ο Χάβερτς έκανε τους πρώτους… παφλασμούς του στο γήπεδο, τελείωσε τις εξετάσεις του στο σχολείο περίπου τη στιγμή που είχε εισέλθει στην πρώτη ομάδα της Λεβερκούζεν, δείχνοντας έτσι πως μπορεί να διαχειριστεί άψογα και τη ζωή του.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του σύμφωνα με τον ίδιο; «Ότι διαβάζω εξαιρετικά το παιχνίδι». Το μειονέκτημά του; «Πρέπει να δουλέψω και άλλο το δεξί μου». Η Γερμανία έμαθε τον Χάβερτς για τα καλά και σε μια τριετία μπόρεσε να κάνει πράγματα που ελάχιστοι συνομήλικοί του έχουν καταφέρει. Ο Χάβερτς – 3ος για το Golden Ball του 2019 πίσω από Φέλιξ και Σάντσο – αυτομάτως μπήκε στο ραντάρ πολλών ευρωπαϊκών ομάδων.

Στην Bundesliga έχει συμμετοχή σε 11 τέρματα στα 22 παιχνίδια που έχει προλάβει να καταγράψει, ενώ, μόλις σε 3 εμφανίσεις στο Europa League με τις «ασπιρίνες» έχει συμβολή σε 5 γκολ. Θεωρείται… hot prospect και όχι άδικα. Έχει 30 γκολ και 24 ασίστ σε 110 ματς πρωταθλήματος και συμμετοχή της τάξεως του 0,49 σε γκολ για την ομάδα του ανά παιχνίδι… Ακόμα πιο γενικά κι όχι μόνο στην Bundesliga, έχει 38 τέρματα και 30 ασίστ σε 139 αναμετρήσεις. Στο πρωτάθλημα έχει δημιουργήσει 15 μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, έχει μάθει να βρίσκεται κοντά στο «κουτί» και οι επιτυχημένες ντρίμπλες του φτάνουν στο 72%.

Εγινε ο νεότερος παίκτης που έφτασε τα 30 γκολ στη Bundesliga τον Δεκέμβριο του 2019, έγινε ο νεότερος παίκτης που έκανε 100 εμφανίσεις στη Bundesliga – μόλις 20 ετών, έξι μηνών και τεσσάρων ημερών.

Και στα 20, o Χάβερτς έχει γίνει πραγματικός ηγέτης για τη Λεβερκούζεν. Εν ριπή οφθαλμού, έχει μετατραπεί από ελπιδοφόρο σε αναμφισβήτητο επόμενο Γερμανό ποδοσφαιρικό σταρ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X