Σάλκε - Ντόρτμουντ: Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Bundesliga!

Σάλκε – Ντόρτμουντ: Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Bundesliga!

Σάλκε vs Ντόρτμουντ και η κοιλάδα του Ρουρ έχει το μεγαλύτερο ματς της Γερμανίας! 

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Σάλκε δείχνουν γιατί το ντέρμπι του Ρουρ στην Γερμανία είναι ένα πραγματικά μεγάλο κλασικό παιχνίδι. Το ‘Der Klassiker’, δηλαδή το Μπάγερν – Ντόρτμουντ είναι το πιο μεγάλο ματς στην Γερμανία και το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ τα έχει όλα και αποδεικνύει πως μπορεί και να είναι ακόμα πιο κλασικό και μεγάλο ματς.

Όμως τα ντέρμπι είναι κάτι το διαφορετικό. Σημαίνουν πολλά περισσότερα πράγματα. Είναι ο λόγος που δημιουργείται τέτοια ατμόσφαιρα που να δίνει… ορμή στην Μπορούσια Ντόρτμουντ ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα για το αποτέλεσμα.

Όταν υπάρχει μία τοπική ποδοσφαιρική… διαμάχη που είναι τόσο μεγάλη αλλάζουν τα πράγματα και τα δεδομένα. Το καταλαβαίνει κανείς όταν τρέμουν τα θεμέλια του γηπέδου από τους πανηγυρισμούς στο πρώτο γκολ. Το αντιλαμβάνονται στον ενθουσιασμό των οπαδών της Σάλκε και στην οργή εκείνων της Ντόρτμουντ. Μέχρι τη δεκαετία του 50’ η ηρεμία επικρατούσε στα ντέρμπι, ωστόσο όταν η Ντόρτμουντ άρχισε σταδιακά να πρωταγωνιστεί, γέννησε «συγκρούσεις». Το γεγονός δε ότι οι «βασιλικοί μπλε» δεν κατέκτησαν άλλο πρωτάθλημα από το 1958 μέχρι σήμερα, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο την ένταση!

Η Ντόρτμουντ σε εκείνο το 4-4 του 2017 ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0 και όμως και δεν κέρδισε και είχε την αποβολή του Ομπαμεγιάνγκ. Η Σάλκε με τρομερή αντεπίθεση γύρισε το ματς και θα μπορούσε ακόμα και να το είχε πάρει. Τέτοιος αγώνας με τόσο διαφορετικά ημίχρονα περνάει στην ιστορία. Με τα οκτώ γκολ. Ήταν η πρώτη φορά που ομάδα στην Bundesliga γύρισε ματς από το 4-0 μετά το 1976.

Κανείς δεν ξεχνά και το ντέρμπι της σεζόν 2006-07. Η Σάλκε ταξίδεψε στο Ντόρτμουντ σαν πρωτοπόρος έχοντας σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα στο «Βεστφάλεν», ενώ οι γηπεδούχοι είχαν αποφύγει τη χρεοκοπία κι έψαχναν απαντήσεις ηρεμίας. Φράι και Σμολάρεκ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους Βεστφαλούς και έβαλαν στοπ στη μάχη της Σάλκε για τον τίτλο!

Τα σημαντικότερα ντέρμπι των δυο ομάδων

Το πρώτο ντέρμπι: 3 Μαΐου 1925 (Σάλκε – Ντόρτμουντ 4-2)
Η πρώτη νίκη της Σάλκε: 3 Μαΐου 1925 (Σάλκε – Ντόρτμουντ 4-2)
Μεγαλύτερη νίκη της Σάλκε: 20 Οκτωβρίου 1940 (Σάλκε – Ντόρτμουντ 10-0)
Τα περισσότερα γκολ: 12 Μαρτίου 1939 (Ντόρτμουντ – Σάλκε 3-7)
Πρώτη νίκη της Ντόρτμουντ: 14 Νοεμβρίου 1943 (Ντόρτμουντ – Σάλκε 1-0)
Η μεγαλύτερη νίκη της Ντόρτμουντ: 26 Φεβρουαρίου 1966 (Ντόρτμουντ – Σάλκε 7-0)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X