Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης: Στον δρόμο για τα προημιτελικά!

Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης: Στον δρόμο για τα προημιτελικά!

Eναρξη: 22:00, 10/03/2020
Γήπεδο: Ανφιλντ, Λίβερπουλ

Η Ατλέτικο έκανε στη Μαδρίτη το πρώτο βήμα πρόκρισης, αλλά η Λίβερπουλ στο Ανφιλντ είναι εντυπωσιακή και θα κάνει τα πάντα να βρεθεί στους  «8» του Champions League. 

Χωρίς… επίθεση η Ατλέτικο Μαδρίτης
Δεν διανύει και την καλύτερη περίοδό της η Ατλέτικο Μαδρίτης! Εκτός κυπέλλου, εκτός τίτλου και μάχη για την τετράδα! Οι Μαδριλένοι δεν έχουν τον τρόπο να σκοράρουν εύκολα και ο Ντιέγκο Σιμεόνε δεν μπορεί να βρει λύσεις. Μάλιστα, τα σενάρια περί αποχώρησής του στο τέλος της σεζόν ολοένα και φουντώνουν. Μπορεί να κάνει τη διαφορά στο φετινό Champions League; Οι Ροχιμπλάνκος έχουν αποδείξει πως αν υποτιμηθούν θα κάνουν τη ζημιά, και το απέδειξαν στο πρώτο ματς στο Μetropolitano, όπου επικράτησαν 1-0. Εντυπωσιακοί αμυντικά, έκλεισαν όλους τους χώρους των Reds και είναι αξιοσημείωτο το γεγονός πως δε δέχθηκαν ούτε σουτ εντός εστίας.

Ωστόσο, πριν το μεγάλο ματς στην Αγγλία, η Ατλέτικο Μαδρίτης παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Σεβίλλη, γεγονός που της στέρησε το δικαίωμα να βρεθεί στην τετράδα. Η ομάδα του Σιμεόνε είχε το μυαλό στο Ανφιλντ και θα παρουσιαστεί υποψιασμένη. Ειδικότερα, έχει προκριθεί σε τέσσερις από πέντε προηγούμενες περιπτώσεις έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς. Απέτυχε μόνο κόντρα στη Γιουβέντους την περσινή σεζόν. Σύμμαχος στον δρόμο για την πρόκριση o Γιαν Ομπλακ, ο οποίος έχει δεχθεί 37 γκολ σε 49 παιχνίδια στο Champions League. Μόνο Ντίντα (35) και Βαλδές (38) είχαν δεχθεί λιγότερα στα 50 πρώτα τους ματς.

 

Ακάθεκτη η Λίβερπουλ

Ο Γιούργκεν Κλοπ το ήξερε. Το είπε μία μέρα πριν το ματς, ότι ένα παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο σε αυτό το επίπεδο είναι από τα πιο δύσκολα που θα παίξει κάποιος στην καριέρα του. Και έπειτα επαληθεύτηκε, καθώς έβλεπε την ομάδα του να μην καταφέρνει ποτέ να ξεδιπλώσει τις αρετές της. Να μην μπορεί να βρει λύσεις στη μαζική άμυνα που είχε στήσει ο Τσόλο Σιμεόνε και να γνωρίζει την ήττα (1-0), εκεί όπου κάποιους μήνες πριν είχε σηκώσει την 6η κούπα της στον θεσμό.

Η Λίβερπουλ επί της ουσίας δεν κάνει ανατροπές, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει από το πρώτο λεπτό και ο Γιούργκεν Κλοπ ξέρει τον τρόπο! Ο Γερμανός είναι πρότυπο προπονητή, εμπιστεύεται τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν, τους δίνει ευκαιρίες και ζυγίζει καλά τι απόφαση πρέπει να πάρει. Αυτή τη φορά είναι διαφορετικά και καλείται να δείξει αντανακλαστικά.

Την περασμένη σεζόν η ομάδα του Κλοπ είχε νικήσει 3-1 εκτός την Μπάγερν Μονάχου στο 2ο παιχνίδι της φάσης των “16”. Μετά άφησε εκτός την Πόρτο με συνολικό σκορ στο 6-1. Το ταξίδι της έδειχνε να τελειώνει με το 3-0 στην έδρα της Μπαρτσελόνα όμως δύο γκολ του Βαινάλντουμ και άλλα τόσα του Οριγκί γύρισαν το ζευγάρι προτού η ομάδα πάρει το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο με το 2-0 με την Τότεναμ στην Μαδρίτη χάρη στα γκολ των Σαλάχ και Οριγκί.  Πλέον, μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο στόχος είναι και να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ, τα ραντεβού

Οι δύο ομάδες δεν είχαν βρεθεί μέχρι πριν το 2009-2010 στα ημιτελικά του UEFA Europa League. Ένα ζευγάρι που η Ατλέτικο το κέρδισε με τα εκτός έδρας γκολ μετά το 2-2 στο σύνολο. Ο Φορλάν είχε βάλει το γκολ του πρώτου αγώνα στην Ισπανία. Ο Ακουιλάνι ισοφάρισε το ματς πριν το ημίχρονο. Χωρίς να έχουν μπει γκολ στην παράταση ο Μπεναγιούν έβαλε μπροστά στο σκορ την Λίβερπουλ στο 95′ όμως ο Φορλάν αποδείχθηκε καθοριστικός επτά λεπτά μετά.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν πρώτη φορά το 2008-2009 στο UEFA Champions League και την φάση των ομίλων με τα δύο ματς να τελειώνουν στο 1-1. Ο Σιμάο έβαλε γκολ στο 83′ στο Βιθέντε Καλντερόν αφότου ο Ρόμπι Κιν είχε δώσει προβάδισμα στο 14′. Στο Άνφιλντ ο Τζέραρντ με πέναλτι είχε δώσει τον βαθμό με τον Μάξι Ροντρίγκες να έχει βάλει μπροστά την Ατλέτικο στο 37′.

Λίβερπουλ – Ατλέτικο, οι αριθμοί

Η Λίβερπουλ δεν έχασε ποτέ από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Ανφιλντ στα δυο προηγούμενα ραντεβού. Ισόπαλη 1-1 το 2008-2009 και νίκη 2-1 στον ημιτελικό της σεζόν 2009-10 στο Europa League.

Επτά από τα 13 εκτός έδρας ματς της Ατλέτικο στην Αγγλία έληξαν ισόπαλα, έχοντας παράλληλα 4 ήττες και 2 νίκες.

Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις που η Λίβερπουλ έχασε το πρώτο παιχνίδι στα νοκ άουτ κατάφερε να προκριθεί. Οι Reds άφησαν εκτός την Τσέλσι (2006-07) και τη Μπαρτσελόνα (2018-19).

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν έχει χάσει εντός έδρας ματς στο Champions League με τη Λίβερπουλ, μετρώντας 11 νίκες και 4 ισοπαλίες. Οι τελευταίες του ήττες ήταν με τη Ντόρτμουντ από Ζενίτ και Γιούβε.

H Aτλέτικο κέρδισε μόλις ένα από τα τελευταία εννέα εκτός έδρας παιχνίδια για τη νοκ άουτ φάση του Champions League, ήταν το 4-2 επί της Λεβερκούζεν το 2017.

Η Λίβερπουλ δεν έκανε ούτε ένα σουτ εντός στόχου στη Μαδρίτη, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά στη θητεία του Κλοπ στον πάγκο της ομάδας για το Champions League.

Ο Φιρμίνο έχει συμμετοχή σε επτά γκολ σε πέντε νοκ άουτ ματς στο Ανφιλντ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σούπερ Λιγκ με 100+ ειδικά!|21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X