Τσέλσι - Μπάγερν: Οι Βαυαροί το μομέντουμ, οι Λονδρέζοι την... κούπα!

Τσέλσι – Μπάγερν: Οι Βαυαροί το μομέντουμ, οι Λονδρέζοι την… κούπα!

Εναρξη: 22:00, 25/02/2020
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Τσέλσι vs Μπάγερν στη φάση των «16» και ξυπνούν μνήμες… 2012, όταν οι Μπλε κατακτούσαν την κορυφή της Ευρώπης. Στους Βαυαρούς το μομέντουμ. 

Ο Ζιρού δίνει ανάσες στην Τσέλσι
Ο Φρανκ Λάμπαρντ έκανε λάθη με τον Ζιρού και ο Γάλλος επιθετικός φρόντισε να του το αποδείξει. Ο έμπειρος φορ έμεινε στο Λονδίνο κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον τεχνικό των Μπλε! Γιατί αυτές οι ενέργειες που έλειπαν στην επίθεση των «μπλε» και η αποτελεσματικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία, είναι στοιχεία που έχει ο Γάλλος στράικερ. Ο Ζιρού, τρίτος κατά σειρά στις επιλογές του Φρανκ Λάμπαρντ για τη φετινή σεζόν, βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα από τον περασμένο Νοέμβριο και ήταν μόλις η 7η φετινή του εμφάνιση στην Premier League. Μαζί με τα 70 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το μεσημέρι του Σαββάτου, συμπλήρωσε μόλις 285′ στο τρέχον πρωτάθλημα. Στις 14 πιο πρόσφατες συμμετοχές του ως βασικός στην Τσέλσι έχει συνεισφέρει 14 τέρματα με 10 δικά του γκολ και 4 ασίστ με τη μπλε φανέλα, ενώ, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Τότεναμ είχε 4 τελικές στο πρώτο μέρος, περισσότερες απ’ ολόκληρη την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο – απόντων βέβαια των Κέιν και Σον – που είχε μόλις 3 προσπάθειες για γκολ.

Ο Λάμπαρντ πανηγύρισε έξαλλα και αυτή τη νίκη όπως το είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο στο Tottenham Stadium, ωστόσο, δεν αφορά μονάχα την προσπάθεια της Τσέλσι για την 4άδα. Ο «Super Frank» έγινε ο πρώτος στα χρονικά της Premier League που κάνει το … double απέναντι στον Ζοσέ Μουρίνιο στην ίδια αγωνιστική περίοδο! Οι Λονδρέζοι δεν έκαναν εντυπωσιακή πορεία στη φάση των ομίλων του Champions League και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είχε μόλις μια νίκη. Η Τσέλσι πήρε τη 2η θέση, πίσω από τη Βαλένθια και η κλήρωση δεν της… χαμογέλασε! Βέβαια, το ραντεβού με τη Μπάγερν μόνο ευχάριστες αναμνήσεις «ξυπνά», μιας και στην τελευταία τους συνάντηση οι Λονδρέζοι είχαν πάρει την κούπα του Champions League (4-3 πεν.).

Σούπερ Μπάγερν, απίθανος Λεβαντόφσκι
Τους χώριζαν τριάντα βαθμοί στον πίνακα, αλλά αυτό δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Η πρωτοπόρος της Bundesliga, Μπάγερν, τα βρήκε σκούρα για να λυγίσει την ουραγό Πάντερμπορν στο Μόναχο (3-2), δείχνοντας να έχει το μυαλό της στο πρώτο παιχνίδι με την Τσέλσι για την φάση των «16» του Champions League. Ετσι, παραμένει στην κορυφή, μπροστά από Λειψία και Ντόρτμουντ. Επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και θέλει από το ραντεβού στο Λονδίνο να επιβεβαιώσει πως είναι από τα φαβορί για την κούπα. Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια ο Λεβαντόφσκι, πρώτος σκόρερ στη Bundesliga με 25 γκολ, ενώ μετρά 38 τέρματα στις 32 συμμετοχές πυ έχει φέτος. Ο Πολωνός σκοράρει ένα γκολ ανα 75 λεπτά, μπροστά από Κριστιάνο, Μέσι και Μπαπέ.

Στο Champions League πετυχαίνει γκολ ανά 44 λεπτά, ενώ πέτυχε το ταχύτερο καρέ στη διοργάνωση στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Μόνο σε επτά ομάδες δεν έχει σκοράρει φέτος, ενώ απέναντι σε συλλόγους από το Λονδίνο έχει τέσσερα γκολ σε πέντε παιχνίδια. Την ώρα που η Τσέλσι με… ιδρώτα έπαιρνε τη 2η θέση, η Μπάγερν έκλεινε τη φάση των ομίλων με το απόλυτο νικών, έχοντας 24 τέρματα ενεργητικό και μόλις 5 παθητικό. Είχαν προηγηθεί δυο εκκωφαντικές νίκες, με 7-2 στο Λονδίνο επί της Τότεναμ και 6-0 στο Βελιγράδι επί του Αστέρα. Μέτρησε 151 σουτ, είχε 16 καθαρές ευκαιρίες, 63% κατοχή μπάλας, 88% σωστές μεταβιβάσεις και μόλις τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Τσέλσι – Μπάγερν, οι αριθμοί

H Mπάγερν με τους 18 βαθμούς, αλλά και το +19 διαφορά τερμάτων πέτυχε το απόλυτο ρεκόρ! Ωστόσο, καμία από τις έξι ομάδες που είχαν το απόλυτο νικών στον όμιλο δεν κατέκτησαν την κούπα στο τέλος της σεζόν.

Η Τσέλσι έχει μόλις μια νίκη στα έξι τελευταία εντός έδρας για τη διοργάνωση, μετρώντας τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα.

Μετά την ήττα στον τελικό από την Τσέλσι το 2012, η Μπάγερν έχει αποκλείσει τέσσερις από τις πέντε φορές βρετανικές ομάδες στο Champions League.

O Λεβαντόφσκι στα καλύτερά του, έχει 10 γκολ στη διοργάνωση, αλλά δεν έχει βρει δίχτυα στα τελευταία 597 λεπτά σε φάσεις νοκ άουτ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League  με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X