Λυών – Μπαρτσελόνα: Καμπανάκι κινδύνου στους «μπλαουγκράνα»

Λυών – Μπαρτσελόνα: Καμπανάκι κινδύνου στους «μπλαουγκράνα»

Εναρξη: 22:00, 19/02/2019
Γήπεδο: Groupama Arena (59.186), Λυών

Στο «Γκρουπάμα Αρένα» του Λυών, η Ολιμπίκ φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα για την πρώτη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ το βράδυ της Τρίτης (22:00), με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν τη μεγάλη απουσία του παιχταρά, Φεκίρ.

Η Λυών βρίσκεται σε καλή κατάσταση, προέρχεται από νίκη επί της Γκινγκάμπ με 2-1, ενώ έχει φτάσει σε 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η Μπαρτσελόνα στα πιο πρόσφατα έχει προβληματίσει, τόσο με την εικόνα της, όσο και με τα αποτελέσματά της. Τρεις ισοπαλίες και μία δύσκολη νίκη επί της Βαγιαδολίδ με 1-0, το πρόσφατο καρέ αγώνων της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Χωρίς Φεκίρ η Λυών
Το σημαντικότερο πρόβλημα της Λυών στο πρώτο ματς των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι η μεγάλη απουσία του αρχηγού της και κομβικού στο παιχνίδι της, Φεκίρ. Παίκτης που σαφώς βοήθησε τη Λυών στην πρόκριση, σκοράροντας τρεις φορές στον όμιλο. Σε ένα γκρουπ που παράμεινε αήττητη και μετά το διπλό της πρώτης αγωνιστικής στο Μάντσεστερ επί της Σίτι με 2-1 ακολούθησαν πέντε σερί ισοπαλίες.

Το γεγονός ότι επιστρέφει σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 7 χρόνια, ενώ κουβαλάει το κατόρθωμα να «σπάσει» το αήττητο εντός συνόρων της Παρί Σεν Ζερμέν στις αρχές του 2019, δείχνουν μία ομάδα η οποία αποπνέει υγεία και μπορεί κάλλιστα να μπει σε ρυθμούς επιστροφής ακόμα και στους τίτλους.

Εκτός του Φεκίρ, δύσκολα θα προλάβει ο στόπερ Ντεναγιέρ, ενώ παρότι ήταν αμφίβολος όλη την εβδομάδα θα αγωνιστεί ο πολύτιμος αμυντικός μέσος, Ντομπελέ.

Σφίγγει ο κλοιός στην Μπαρτσελόνα
Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και η εικόνα καμπανάκι κόντρα στη Βαγιαδολίδ, τη δύσκολη νίκη με 1-0, έφεραν αναστάτωση εντός Μπαρτσελόνα. Με τις δύσκολες αποστολές να ακολουθούν μετά τη Λυών στη Γαλλία και ο λόγος για τις Σεβίλλη (πρωτάθλημα), Ρεάλ Μαδρίτης (Κύπελλο) και ξανά Ρεάλ Μαδρίτης (πρωτάθλημα) μπορούν να κρίνουν πολλά για τη συνέχεια της σεζόν στους «μπλαουγκράνα».

«Αν παίξουμε την Τρίτη όπως παίξαμε κόντρα στη Βαγιαδολίδ, θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα απέναντι στη Λυών», εξήγησε ο στόπερ Πικέ. Σαφώς όλη η εικόνα της Μπαρτσελόνα ήταν αγνώριστη, ακόμα και από παίκτες που στην κακή τους μέρα μπορούν να αλλάξουν τη ροή ενός ματς, όπως οι Μέσι, Σουάρες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε είδε τον Ουμτιτί να μπαίνει στην αποστολή, ενώ λείπει καιρό ο στόπερ Βερμάλεν και ο χαφ Ραφίνια.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Εξι φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Λυών και Μπαρτσελόνα, όλες στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Γάλλους να μην έχουν φτάσει σε νίκη. Τέσσερις νίκες μετράνε οι «μπλαουγκράνα», δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Μία νίκη στη Γαλλία και δύο ισοπαλίες τα υπόλοιπα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X