Άγιαξ - ΠΑΟΚ: Για την υπέρβαση ο «Δικέφαλος»

Άγιαξ – ΠΑΟΚ: Για την υπέρβαση ο «Δικέφαλος»

Εναρξη: 21:30, 13/08/2019
Γήπεδο: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Ο Άγιαξ απέσπασε ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, αλλά ο «Δικέφαλος» έχει σύμμαχο την εξαιρετική εικόνα του πρώτου αγώνα.

Εκανε το πρώτο βήμα ο Άγιαξ
«Τα πήγαμε καλά, αλλά πρέπει να τα πάμε τέλεια. Κόντρα στον ΠΑΟΚ πρέπει να είμαστε στο 100%! Ουσιαστικά ακόμα βρισκόμαστε στην προετοιμασία και προσπαθούμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο και να νικάμε» τόνισε ο Τεν Χάαγκ, που είδε την ομάδα του να μην πείθει, αλλά και να… καταρρέει μετά το γκολ που πέτυχε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα τέσσερα τελευταία ματς εντός για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει νίκη, ηττήθηκε από Ρεάλ, Τότεναμ, έμεινε ισόπαλος με Μπάγερν, Γιουβέντους. Ωστόσο, στα πεντε που προηγήθηκαν είχε ισάριθμες νίκες.

Ο εξαιρετικός Ονάνα έμεινε κάτω απ’ τα δοκάρια. Οι Φέλτμαν, Μαζράουϊ και ο νεοαποκτηθέντας Μεξικάνος Έντσον Αλβάρες θα συνεχίσουν στα μετόπισθεν.

Ο MVP του περσινού Άγιαξ στο Champions League, ο Τάντιτς υπέγραψε νέο συμβόλαιο, ενώ έμεινε και ο Ζίγιεχ! Ντόλμπεργκ, Χούντελαρ, Πρόμες κάνουν πιο γεμάτη την ομάδα! Βέβαια, ο Νέρες, αλλά και Αλβαρες που αποκτήθηκε δεν είναι έτοιμοι. Ο Αγιαξ κατέκτησε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας 2-0 της Αϊντχόφεν. Παράλληλα, λίγες μέρες πριν το πρώτο ματς με τους Θεσσαλονικείς για τα προκριματικά του Champions League, ο Αίαντας έμεινε στο 2-2 με τη Φίτεσε στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος, ωστόσο στη 2η στροφή διέλυσε την Εμεν με 5-0.

Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ, αλλά…
Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το αυτογκόλ του Γιαννούλη, ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στην Τούμπα απέναντι στον Άγιαξ! Προηγήθηκε με Άκπομ και Μάτος, αλλά ισοφαρίστηκε (2-2) από γκολ με κόντρα του Χούντελαρ, παίζοντας εξαιρετικά την ομάδα που πέρυσι έφτασε στους «4» του Champions League!

Το καλοκαίρι του 2010 ο ΠΑΟΚ δεν κατάλαβε πότε ο Άγιαξ έκανε το εις βάρος του 1-0 σε 1-3, έναν Άγιαξ που στο τέλος γλίτωσε την ήττα (3-3). Εξι χρόνια αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε στο φινάλε από τον Αίαντα, το κακό τρίτωσε στην κατάμεστη Τούμπα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας κοίταξαν στα μάτια τον πανίσχυρο Άγιαξ, επέστρεψαν από το εις βάρος τους 0-1, προηγήθηκαν 2-1, έχασαν ευκαιρίες για ένα τουλάχιστον ακόμα γκολ και έφυγαν από το γήπεδο ξανά χωρίς να κερδίσουν τον Άγιαξ. Το 2-2 δίνει προβάδισμα στον Αίαντα, αλλά η εικόνα του ΠΑΟΚ είναι σύμμαχος πρόκρισης.

Η παράδοση του Άγιαξ με ελληνικές ομάδες

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Άγιαξ στα οκτώ τελευταία παιχνίδια του με ελληνικές ομάδες είναι αήττητος, έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες! Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά τον Αγιαξ τα τελευταία χρόνια για τα προκριματικά του Champions League με τις δύο προηγούμενες φορές ο Αίαντας να παίρνει την πρόκριση.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ! |21+

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X