Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ζιντάν συναντά τον Πεπ!

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ζιντάν συναντά τον Πεπ!

Εναρξη: 22.00, 26/02/2020
Γήπεδο: Σαντιάγο Μπερναμπέου, Μαδρίτη

Ρεάλ Μαδρίτης vs Μάντσεστερ Σίτι και Ζιντάν εναντίον Γκουαρδιόλα σε μια απίθανη μονομαχία. Μεγάλο ραντεβού στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με τη Βασίλισσα να έχει την παράδοση!

Με προβλήματα η Ρεάλ Μαδρίτης
Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε μουδιασμένη στη φάση των ομίλων, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας, κάλυψε το χαμένο έδαφος, απέφυγε το σοκ του αποκλεισμού, όμως τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου πίσω από την αήττητη Παρί. Ωστόσο, η χρονιά έκλεισε με σούπερ καπ Ισπανίας και η φάση των «16» τη βρίσκει λίγο πριν το ραντεβού τίτλου με τη Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χάσει τη συγκέντρωσή της και ο νέος τραυματισμός του Aζάρ κάνει τα πράγματα δυσκολότερα. «Είναι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει να κάνει με το Ζιντάν εναντίον Γκουαρδιόλα. Είναι ο καλύτερος τεχνικός ο Πεπ. Πάντα αυτό αποδείκνυε. Πρώτα στην Μπαρτσελόνα, μετά στην Μπάγερν και τώρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Αυτήν είναι η άποψή μου. Κάποιοι μπορούν να πιστεύουν ότι άλλοι προπονητές είναι οι καλύτεροι, αλλά για μένα αυτός είναι ο κορυφαίος. Προφανώς και αποτέλεσε έμπνευση με όσα έχει κάνει. Μου δίνει ακόμη περισσότερο κίνητρο. Δεν φοβόμαστε να παίξουμε κόντρα στις ομάδες του Γκουαρδιόλα. Είχα περάσει κάποιες ημέρες μαζί του στην Μπάγερν, κατά τις οποίες μιλούσαμε για προπονητική, το πως να διαχειριστείς μια ομάδα, και ήταν πάντα ειλικρινής, αρκετά ανοιχτός, και οι συζητήσεις μας μου έμαθαν πολλά», τόνισε ο Γάλλος. H Ρεάλ βρέθηκε για 23η διαδοχική φορά στα νοκ άουτ, ένα απίθανο ρεκόρ που άρχισε από το 1997. Σύμμαχος η παράδοση, αφού και στα τέσσερα τελευταία ραντεβού με αγγλικές ομάδες σε νοκ άουτ φάσεις έχει πάρει την πρόκριση.

Όλα για την πρόκριση η Σίτι
Αποφασισμένη να ρίξει όλο το βάρος στο Champions League, αφού το πρωτάθλημα το έχει χαμένο. Απομένει πάντως να δούμε αν θα συνέλθει από την ιστορική τιμωρία από την UEFA. Ο σοκαριστικός αποκλεισμός για την επόμενη διετία έχει κάνει άνω – κάτω την ομάδα που ψάχνει δικαίωση. Ο Γκουαρδιόλα προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του ανεπηρέαστους και σε πρώτη φάση το κλίμα μαρτυρά συσπείρωση. H Σίτι δεν κέρδισε σε κανένα από τα τέσσερα ματς για το Champions League τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Στέρλινγκ που φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ έχει 10 γκολ στις 13 τελευταίες εμφανίσεις του στη διοργάνωση. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς και το ξέρουμε. Μπορεί να προκριθούμε ή όχι, έτσι είναι αυτή η διοργάνωση. Πρέπει να είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν υπάρχει ξεχωριστό κίνητρο» επισήμανε ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε:«Είναι απόλαυση να γυρνάς σε αυτό το γήπεδο. Ως παίκτης έχασα πολλές φορές. Η καλύτερη ανάμνηση είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2009, όχι για το 2-6 (σ.σ. της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ), αλλά γιατί σήμαινε πως παίρναμε το πρωτάθλημα».

Γκουαρδιόλα vs Ζιντάν

Ως παίκτες, παρ’ ότι ανήκουν στην ίδια γενιά, συναντήθηκαν ελάχιστες φορές, μεταξύ άλλων γιατί το καλοκαίρι που ο Ζιντάν προσγειώθηκε στην Ισπανία για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκουαρδιόλα άφηνε την λατρεμένη του Μπαρτσελόνα για να πάει να παίξει στην… Ιταλία! Ο Πεπ «πληγώθηκε» ως ποδοσφαιριστής από τον Ζιζού το καλοκαίρι του 2000, όταν η Γαλλία απέκλεισε την Ισπανία στα προημιτελικά του Euro με νίκη 2-1 και ένα γκολ του Ζιντάν.

Ως προπονητές, οι δυο τους δεν έχουν συναντηθεί σε επίσημο παιχνίδι, αλλά μόνο σε ένα φιλικό. Στις 27 Ιουλίου του 2017, Ρεάλ και Σίτι τα είπαν στο «Memorial Coliseum» του Λος Άντζελες, με τους Πολίτες να παίρνουν εύκολη νίκη (4-1), αν και η «Βασίλισσα» είχε παραταχθεί με πολλούς αναπληρωματικούς.

Σε προπονητικό επίπεδο, οι δυο τους συναντήθηκαν και τον Απρίλιο του 2014, όταν όμως ο Ζιντάν κάθονταν μεν στον πάγκο της Ρεάλ, αλλά ως βοηθός του Κάρλο Αντσελότι.

Στα ημιτελικά του Champions League, Ρεάλ και Μπάγερν πάλευαν για το εισιτήριο του τελικού. Στο πρώτο παιχνίδι, η Βασίλισσα είχε επικρατήσει 1-0 στην Μαδρίτη. Στη ρεβάνς η Μπάγερν έπαιξε… φουλ επίθεση και συνέπεια ήταν ο ιστορικός διασυρμός της Μπάγερν (0-4), στην πιο βαριά ήττα στην προπονητική σταδιοδρομία του Πεπ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League  με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X