Όμιλοι Champions League: Τα στατιστικά που ξεχώρισαν πριν τη φάση των «16»

Όμιλοι Champions League: Τα στατιστικά που ξεχώρισαν πριν τη φάση των «16»

Η φάση των ομίλων του Champions League ολοκληρώθηκε με αρκετά ρεκόρ και στατιστικά που ξεχωρίζουν πριν μπούμε στα νοκ άουτ.

Μπάγερν, η κορυφαία όλων!

Μέχρι στιγμής μόλις 5 ομάδες σε 6 διαφορετικές διοργανώσεις είχαν καταφέρει να κάνουν το απόλυτο στη φάση των ομίλων. Η Μπάγερν έγινε φέτος η πρώτη γερμανική ομάδα που μπαίνει στη λίστα. Η διαφορά τερμάτων, όμως, στο +19 είναι η κορυφαία, ξεπερνώντας εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης (+17) από τη σεζόν 2011/12! Παράλληλα, οι Βαυαροί έκαναν και δεύτερο ρεκόρ. Πέτυχαν 16 γκολ μακριά από την έδρα τους, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία του θεσμού.

Η Γιουβέντους από την άλλη πλευρά ισοφάρισε το ρεκόρ συλλόγου. Οι μπιανκονέρι υπέστησαν μόλις μία απώλεια στα 6 ματς για τον όμιλό τους. Με 16 βαθμούς, λοιπόν, πέτυχαν επίδοση ανάλογη με εκείνη των σεζόν 1995-96 και 2004-05.

Τόπο στα νιάτα

Ο Ανσού Φατί βρήκε δίχτυα στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ίντερ στο φινάλε των ομίλων. Σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών έγινε ο νεότερος σκόρερ στο Champions League! Την ίδια στιγμή ο Ράιαν Σεσενιόν σκόραρε στην ήττα της Τότεναμ από την Μπάγερν. Έτσι, σε ηλικία 19 ετών και 207 ημερών γράφτηκε στην ιστορία του συλλόγου ως ο νεότερος σκόρερ.

Ο Γκάμπριελ Ζεσούς έκλεισε τη φάση των ομίλων, κάνοντας χατ τρικ στο Ζάγκρεμπ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Ντινάμο, και έφτασε τα 10 γκολ στην καριέρα του στο Champions League. Έτσι, έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος που φτάνει σε αυτό τον αριθμό σε ηλικία 22 ετών και 252 ημερών, ξεπερνώντας τον Νεϊμάρ, που είχε πετύχει κάτι ανάλογο σε ηλικία 23 ετών και 75 ημερών.

Magica Atalanta!

Στην Ιταλία ονομάζουν κάθε λίγο και λιγάκι την Αταλάντα… magica, μαγική. Και υπάρχει λόγος. Οι μπεργκαμάσκι ξεκίνησαν με τρεις ήττες τον όμιλο στην παρθενική τους παρουσία στο Champions League, όμως έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στην επόμενη φάση έχοντας συγκεντρώσει μηδέν βαθμούς με το τέλος του πρώτου γύρου!

Βροχή τα γκολ

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε συνολικά στη φάση των ομίλων, καθώς ποτέ ξανά δεν είχαμε δει συνολικά 308 τέρματα! Εξάλλου, για πρώτη φορά στη φάση των «16» θα δούμε αποκλειστικά ομάδες που προέρχονται από τα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X