Ρόμα – Πόρτο: Στην Ευρώπη είναι αλλιώς…

Ρόμα – Πόρτο: Στην Ευρώπη είναι αλλιώς…

Εναρξη: 22:00, 12/02/2019
Γήπεδο: Stadio Olimpico (70.634), Ρώμη

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Τρίτης, στην επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ για τη φάση των «16». Ρόμα και Πόρτο συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι της βραδιάς (το άλλο είναι το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Παρί Σεν Ζερμέν), σε ένα ματς που θα διεξαχθεί στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε διαφορετικό… φεγγάρι αγωνιστικά, με την Πόρτο να ανησυχεί στα τελευταία, έχοντας δύο διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και έδωσε τη δυνατότητα στις Μπενφίκα και Μπράγκα να μειώσουν τη διαφορά. Η νίκη της Ρόμα στην έδρα της ουραγού Κιέβο με 3-0, «κάλυψε» για λίγο τις άσχημες τελευταίες εμφανίσεις. Ο,τι προβλήματα έχουν στο μυαλό τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όλα… ξεχνιούνται!

Γυρίζει το… νόμισμα στη Ρόμα!
Δεν είναι μόνο η επιστροφή στις νίκες για τη Ρόμα στο πρωτάθλημα, η οποία επικράτησε 3-0 της Κιέβο εκτός έδρας, αλλά και το γεγονός ότι συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση λίγες μέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Εικόνα που βάζει κάτω από το… χαλάκι τις οποίες προβληματικές εμφανίσεις προ ολίγων ημερών με Φιορεντίνα (ήττα 7-1 στο Κύπελλο), Αταλάντα (3-3 εκτός έδρας από δικό της 3-0) και Μίλαν (1-1 εντός).

Παράλληλα, η συγκεκριμένη νίκη έδωσε τη δυνατότητα στο συγκρότημα του Ντι Φραντσέσκο να μειώσει στο -1 από την 4η θέση, ενώ γνωρίζει πως ακολουθούν δύο βατά παιχνίδια στο πρωτάθλημα με Μπολόνια και Φροζινόνε. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφήνοντας εκτός συνέχεις στο θεσμό της Βικτόρια Πλζεν και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ήττα από την πρωταθλήτρια Ευρώπης με 0-2 τερμάτισε το σερί των 7 διαδοχικών εντός έδρας νικών στη διοργάνωση.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ιταλός προπονητής στους τραυματίες εξτρέμ Ουντέρ και Περότι, ενώ πιο «φρέσκια» απώλεια αποτελεί ο επιθετικός Σικ. Αμφίβολοι δίνονται ο γκολκίπερ Ολσεν και ο στόπερ Μανωλάς.

Μένει από δυνάμεις η Πόρτο
Σε μία κρίσιμη καμπή για την ευρωπαϊκή της πορεία, η Πόρτο πέταξε βαθμούς σε δύο διαδοχικές εκτός έδρας αποστολές. Αρχικά στο άντρο της Γκιμαράες (0-0) και πιο πρόσφατα σε αυτό της Μορεϊρένσε (1-1). Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 76’ ισοφαρίζοντας στο 90’. Οι δύο ισοπαλίες έδωσαν τη δυνατότητα σε Μπενφίκα και Μπράγκα να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά και μάλιστα να μειώσουν στο -1 και στο -2 αντίστοιχα.

Μέχρι τη ρεβάνς της 6ης Μαρτίου στο «Ντραγκάο», οι Πορτογάλοι έχουν να δώσει αρχικά δύο βατά παιχνίδια με Σετούμπαλ (εντός) και Τοντέλα (εκτός), προτού ακολουθήσουν οι αναμετρήσεις για το Κύπελλο κόντρα στην Μπράγκα (εντός) και το σημαντικό ματς με την Μπενφίκα εντός έδρας για το πρωτάθλημα.

Αγωνιστικά, οι «Δράκοι» θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Μαρεγκά και Αμπουμπακάρ, αφού λείπουν αρκετό διάστημα λόγω τραυματισμού, ενώ τιμωρημένος είναι ο εξτρέμ Κορόνα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Δύο νίκες και δύο ισοπαλίες εμφάνισε το ζευγάρι Ρόμα – Πόρτο και στις δύο έδρες, στις 4 μοναδικές μονομαχίες τους στην Ευρώπη. Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες ήταν στις 23 Αυγούστου του 2016 στη Ρώμη, η Πόρτο επικράτησε 3-0.

Η Πόρτο κόντρα σε ιταλικούς συλλόγους και σε αριθμό 14 αγώνων σημείωσε 4 νίκες, ενώ εμφάνισε 6 ισοπαλίες και έχει υποστεί 4 ήττες. Κόντρα σε ομάδες από την Πορτογαλία, η Ρόμα κέρδισε 3 φορές σε 7 συναντήσεις. Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα υπόλοιπα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Champions League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X