Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Για τον πρώτο τίτλο της νέας περιόδου

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι: Για τον πρώτο τίτλο της νέας περιόδου

Στο θρυλικό «Γουέμπλεϊ», η Τσέλσι αντιμετωπίζει τη Μάντσετσερ Σίτι στις 5 Αυγούστου, στο πλαίσιο του τελικού του Community Shield, σε μία επανάληψη του τελικού του 2012. Τότε, η Μάντσεστερ Σίτι είχε επιβληθεί της Τσέλσι (3-2), με το ιταλικό χρώμα στους πάγκους να είναι έντονο. Και αυτό γιατί ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο ήταν στον πάγκο της Τσέλσι και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι στον αντίστοιχο της Σίτι.

Με νέο «αίμα»
Η Τσέλσι κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του Community Shield λόγω της κατάκτησης του περσινού Κυπέλλου Αγγλίας. Στον τελικό, είχε επιβληθεί της Μάντσεστερ Σίτι (1-0) και αυτή ήταν η μοναδική επιτυχία των «μπλε». Υπενθυμίζεται ότι οι Λονδρέζοι τερμάτισαν πέμπτοι στο περσινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, 30 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σίτι.

Ο Αντόνιο Κόντε αποτέλεσε και τυπικά παρελθόν από τον πάγκο των «μπλε», με τον συμπατριώτη του, Μαουρίτσιο Σάρι να τον αντικαθιστά. Ο 59χρονος πέρασε την προηγούμενη τριετία στη Νάπολι, με την οποία πέρυσι διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο της ιταλικής Σέριε Α. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Σάρι θα δουλέψει εκτός συνόρων στην καριέρα του.

Εύκολο Cash Out*! Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Διψασμένη και για άλλες επιτυχίες
Η Σίτι ήταν εντυπωσιακή πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ, τερματίζοντας στην κορυφή με 100 βαθμούς, αποδίδοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει φανερώσει τις διαθέσεις του, επιθυμώντας η ομάδα του να αναζητά συνεχώς υπερβάσεις και αγωνιστική ανέλιξη. Ο 47χρονος Καταλανός χάρισε τον τίτλο στον κόσμο της ομάδας, με τον ίδιο να κερδίζει το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Πρέμιερ Λιγκ για την περίοδο 2017-18. Το μεγάλο στοίχημα για τη νέα σεζόν είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την περσινή περίοδο, σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, οι «πολίτες» κατέκτησαν ισάριθμες νίκες επί των «μπλε» με σκορ 1-0, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας,

Τελευταία αποτελέσματα:

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γ.      1-0   (Αζάρ ο σκόρερ)

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σ.    1-0   (Ζεσούς ο σκόρερ)

Παράδοση:

Μάντσεστερ Σ. – Τσέλσι      1-0

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σ.      0-1

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σ.      2-1

Μάντσεστερ Σ. – Τσέλσι      1-3

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σ.      0-3

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σ.      5-1

Σχολιάστε

X