Κριστιάνο Ρονάλντο: Η έλευση του «Μεσσία» στο Τορίνο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η έλευση του «Μεσσία» στο Τορίνο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αποχώρησε από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ και μεταπήδησε στο Τορίνο και τη Γιουβέντους, στη «βόμβα» του φετινού καλοκαιριού όσον αφορά το μεταγραφικό παζάρι. Η «Γηραιά Κυρία» πλήρωσε 100 εκ. ευρώ για να κάνει δικό της τον CR7, ποσό-ρεκόρ για ποδοσφαιριστή άνω των 30 ετών. Ταυτόχρονα, αυτή αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή ομάδας της ιταλικής Σέριε Α.

Who is who
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο γεννήθηκε το 1985 στην πόλη Φουντσάλ, πρωτεύουσα της νήσου Μαδέρα που ανήκει στην Πορτογαλία. Η Φουντσάλ είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και εκεί ο άσος της Γιουβέντους έχει κάνει αρκετές δωρεές, με τους συμπατριώτες του να τον λατρεύουν ως ήρωα.

Τα πρώτα βήματα
Την περίοδο 1995-97 ο Ρονάλντο βρέθηκε στις ακαδημίες της τοπικής Νασιονάλ και συνέχισε στις αντίστοιχες της Σπόρτινγκ (1997-2002), όπου το ταλέντο του ξεχώρισε και την επόμενη σεζόν (2002-03) αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα της Λισαβόνας. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή.

Στην κορυφή του κόσμου
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γοητεύτηκε από τα κατορθώματά του και το 2003 τον έκανε δικό της. Με τη φανέλα των «μπέμπηδων» στέφθηκε τρις πρωταθλητής της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, και μάλιστα συνεχόμενα (2007, 2008, 2009). Πέραν τούτου, μαζί πανηγύρισαν 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Κύπελλο Αγγλίας.

Ο Πορτογάλος έμεινε κάτοικος Αγγλίας μέχρι το 2009 όταν και είπε το μεγάλο «ναι» στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, η καριέρα του απογειώθηκε. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: σημείωσε 311 γκολ συνολικά σε επίπεδο ισπανικής Λα Λίγκα και συνολικά 450 για όλες τις διοργανώσεις με τους «γκαλάκτικος» ενώ κατέκτησε 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Μουντιάλ Συλλόγων, 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ισπανίας.

Το ποδόσφαιρο πέραν των διασυλλογικών διοργανώσεων περιλαμβάνει και τις εθνικές ομάδες. Με το εθνόσημο της Πορτογαλίας, ο Ρονάλντο αριθμεί 154 συμμετοχές και 85 γκολ, ισάριθμες επιδόσεις-ρεκόρ στην ιστορία της «ευρωπαίας σελεσάο». Το 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, ήρθε και η κατάκτηση του EURO, πείθοντας άπαντες, φίλους και εχθρούς, ότι ο CR7 κάνει τη διαφορά και σε αυτό το επίπεδο.

Πάμε και στις ατομικές διακρίσεις. Ο 33χρονος σταρ καυχιέται ότι η τροπαιοθήκη του περιλαμβάνει 5 Χρυσές Μπάλες (2008, 2013, 2014, 2016, 2017). Επιπροσθέτως, έχει κάνει ρεκόρ καθώς είναι ο πρώτος παίκτης που κατακτά συνολικά 5 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 120 γκολ.

Θέλει να παραμείνει πρωταγωνιστής
Η επίσημη παρουσίασή του από τη Γιουβέντους μαγνήτισε τα βλέμματα όλων στον αθλητικό χώρο. Ο Πορτογάλος πρώτα πέρασε από εργομετρικές εξετάσεις και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου. Επειτα, γνώρισε τον προπονητή του, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και τους νέους συμπαίκτες του, με το κλίμα να είναι, αν μη τι άλλο, πανηγυρικό.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Σέριε Α με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X