Το αντίο του Capitano Ντε Ρόσι!

Το αντίο του Capitano Ντε Ρόσι!

Ντανιέλε Ντε Ρόσι, έζησε αυτό που άξιζε όσο λίγοι. Ο 36χρονος Ιταλός κρεμάει τα παπούτσια κι εκτός από το τεράστιο ταλέντο αφήνει παρακαταθήκη την τιμιότητα, την εργατικότητα και το φιλότιμο!

«Αφήνω το ποδόσφαιρο γιατί μου λείπει πολύ η οικογένεια. Αφήνω τη Μπόκα Τζούνιορς  και αποχωρώ από το ποδόσφαιρο. Λέω αντίο σε μια ομάδα που μπήκε στην καρδιά μου» ήταν τα τελευταία λόγια του Ντανιέλε Ντε Ρόσι ως ποδοσφαιριστής. Μια καριέρα γεμάτη μάχες, πάθος, δόξα τελειώνει, μιας και ο Ιταλός χαφ στα 36 του χρόνια αποφάσισε να αφήσει τη Μπόκα Τζούνιορς και να κρεμάσει τα παπούτσια του. Πάντα ειλικρινής, ευθύς, δεν άντεξε μακριά από τη μεγάλη του κόρη και διάλεξε την οικογένεια αντί του ποδοσφαίρου!

Στη σκιά του Capitano Τότι, ο Ντε Ρόσι έγινε ο Capitano Futuro. Ηταν αυτός που οι τιφόζι δεν ήθελαν να χάσουν, αλλά και ο πρώτος ένοχος και αυτός που άκουγε τα περισσότερα στις στραβές. Ηταν αυτός που ζούσε πιο έντονα τα πάντα ως γέννημα-θρέμμα Ρωμαίος, αλλά δεν ένιωσε ποτέ την άνευ όρων αγάπη των Ρωμαίων όπως ο αρχηγός του. Hταν κι αυτός που στις δηλώσεις του δεν έψαχνε να βρει δικαιολογίες συνεχώς, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον εαυτό του. O Ντε Ρόσι ήταν πάντα έτοιμος για αρχηγός.

Με εξαίρεση τα δύο τελευταία από τα 18 συνολικά του στη Ρόμα, θα ήταν πάντοτε ένας “capitano futuro”. Μόνο που ο ορισμός “μελλοντικός” θα έπαυε να είναι εύηχος για έναν γεροδεμένο οικογενειάρχη που είχε ξεπεράσει τα 30 έτη ζωής. Ας όψεται όμως. Τότι ήταν αυτός και δεν έλεγε να φύγει ποτέ.

Για τους Ρωμαίους ήταν ο Νο2 αγαπημένος τους στη σύγχρονη ιστορία του club. Δεν ήταν αρχοντικός σαν τον Τότι, ούτε γοητευτικός σαν τον Τζουζέπε Τζανίνι, δεν είχε τη φινέτσα του Μπρούνο Κόντε, αλλά ήταν ο παίκτης που δεν εγκατέλειπε ποτέ. Αγωνιστικά είχε τρομερές περιόδους και άλλες που χανόταν. Λογικό σε μία καριέρα 18 ετών στον ίδιο σύλλογο. Μια τρομερή προσωπικότητα, ένας μεγάλος μαχητής που αγάπησε όσο τίποτα τη Ρόμα και την Ιταλία. Ποιος θα ξεχάσει τα… μαθήματα ποδοσφαίρου στον Βεντούρα κόντρα στη Σουηδία;

Ο Ντε Ρόσι και η Μπόκα Τζούνιορς

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για το ποδόσφαιρο χωρίς να μιλά από την καρδιά. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο μονομάχος αποφάσισε να τελειώσει την καριέρα του στον Ατλαντικό, όπως χιλιάδες Ιταλοί έκαναν πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, να βρουν τη δική τους τύχη στο νέο κόσμο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006 με την ιταλική εθνική ομάδα και νικητής δύο Coppa Italia κι ενός ιταλικού Supercup με τη Ρόμα, δεν μπόρεσε να προδώσει την ομάδα της καρδιάς του και την πόλη όπου πέρασε τα καλύτερα του χρόνια. Για έναν ποδοσφαιριστή με ζεστή καρδιά και λατινικό αίμα σαν κι αυτόν, απλά δεν γινόταν. Εγινε μονομάχος στο Bombonera.

Αρχηγός! Μια λέξη αφιερωμένη 100% στον Ντανιέλε Ντε Ρόσι! Αφιέρωσε τη ζωή του όλη στην ομάδα που αγάπησε από μικρός, δε ζήτησε τεράστιο συμβόλαιο, αλλά το κέρδισε με την αξία του. Αρνήθηκε τη Γιουνάιτεντ γιατί αγαπούσε με όλη την καρδιά του τη Ρόμα. Δεν συμπεριφέρθηκε σαν σταρ, ήταν χαρούμενος με τα λίγα!

Οταν απέκλεισε τη Μπαρτσελόνα

Η πιο ευτυχισμένη του στιγμή; Την έζησε στα 34 του χρόνια, ναι, σε εκείνο το απίθανο, αλησμόνητο 3-0 επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League. «Είναι ένας θρίαμβος! Είναι κάτι το εκπληκτικό! Είμαι χαρούμενος και για μένα, το παραδέχομαι, γιατί στην ηλικία των 34 ετών κατάφερα να ζήσω κάτι πραγματικά σπουδαίο για τη Ρόμα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες χαρές μου στο ποδόσφαιρο και γενικά».

Για 18 χρόνια ο Ντανιέλε ήταν η καρδιά της Ρόμα. Από το 2001 έκανε υπερήφανους τους οπαδούς της. Ακόμα και σε κακές βραδιές, ακόμα και σε χρονιές που ήταν σκιά του εαυτού του, ο Ντε Ρόσι είχε τη στήριξη του κόσμου, γιατί ήταν… Ρόμα! Ολοι δάκρυσαν στην τελευταία του εμφάνιση με την Πάρμα, αλλά η αφοσίωσή του ήταν τεράστια και πέρασε στην ιστορία του συλλόγου ως μια θρυλική προσωπικότητα.

Λάτρεψε την ταινία «Shawshank Redemption» γιατί πάντα θεωρούσε πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η δικαιοσύνη ανταμοίβει τους σωστούς.

Είπαμε, απέρριψε Γιουνάιτεντ, Ρεάλ και Ιντερ για να μείνει σε μια ομάδα χωρίς τη λάμψη και τα τρόπαια των άλλων. Γιατί; Ενα Scuddeto με τη Ρόμα αξίζει…  όσο 10 φορές με κάποια άλλη ομάδα! Ναι, δεν είδαμε τον Ντε Ρόσι να το σηκώνει μαζί με τον Τότι, αλλά ο Capitano Futuro ξόδεψε την καριέρα του για να φοράει το σήμα που λάτρευε. Ο Ντε Ρόσι άξιζε να φύγει με τους δικούς του όρους, γιατί δούλεψε περισσότερο από οποιονδήποτε παίκτη του συλλόγου, προσπαθώντας πολλές φορές να σώσει την ομάδα του από τα δεινά. Πολλοί είπαν πως ο εργατικότερος και πιο φιλότιμος παίκτης δεν είχε τη σωστή μεταχείριση… Η Ρόμα μπορεί να έχασε την… ψυχή της με αυτή την αντιμετώπιση, αλλά ο Ντε Ρόσι αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι, όπως πάντα!

Ο σκληρός, αλλά κι ένας από τους πιο ταλαντούχους μέσους που πέρασαν την τελευταία 20ετία από τα γήπεδα λέει αντίο!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X