Ekstraklasa 2019-2020: Οι Πολωνοί ξανά στη σέντρα!

Ekstraklasa 2019-2020: Οι Πολωνοί ξανά στη σέντρα!

Οι Πολωνοί επιστρέφουν στη δράση στις 29 του μήνα και είναι πιθανό τα ματς να διεξάγονται με κόσμο. Σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα, ο Πρωθυπουργός πρότεινε την παρουσία οπαδών περίπου στο 20% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου. Στην αρχή δεν θα είναι περισσότεροι από 999 άτομα, οπότε δεν θα είναι μαζική εκδήλωση. Οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκες, τα εισιτήρια θα αγοράζονται στο διαδίκτυο και οι διοργανωτές θα παρέχουν όλα τα απαραίτητα για τη διατήρηση της ασφάλειας: απόσταση, απολυμαντικά, σχέδιο εισόδου και εξόδου από το στάδιο. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό το νούμερο των οπαδών να αυξηθεί, κάτι που θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί από την 27η αγωνιστική . Απομένουν τέσσερις στροφές για την κανονική περίοδο και στη συνέχεια θα διεξαχθούν τα πλέι οφ (1η-8η θέση) και τα πλέι άουτ (9η-16η).

Οι διεκδικήτριες του τίτλου στην Ekstraklasa

Η Λέγκια ήταν εντυπωσιακή μετά τη χειμερινή διακοπή και όταν όλες οι ανταγωνίστριες έχαναν βαθμούς, αυτή με σερί προσπέρασε, βρέθηκε στην κορυφή και η διακοπή λόγω της πανδημίας την εκτόξευσε. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό, το ποιοτικότερο στο πρωτάθλημα και απομένει να δούμε αν θα παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρή. Η Λέγκια είναι +8 από την Πιαστ, βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στόχος είναι το νταμπλ.

Η πρωταθλήτρια αντέδρασε στο δεύτερο μισό της σεζόν και η διακοπή την βρήκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, είχε χαθεί πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την υπεράσπιση του τίτλου, μιας και η διακοπή τη βρήκε στο -8 από την κορυφή. Βέβαια, στην τελευταία στροφή είχε επικρατήσει στη Βαρσοβία της Λέγκια, δείχνοντας πως θα δώσει τη δική της μάχη. Εξάλλου, δεν έχει υποχρεώσεις για το κύπελλο.

Η νέα χρονιά βρήκε την Κρακοβία να… καταρρέει, ενώ οι τέσσερις διαδοχικές ήττες όχι μόνο την άφησε εκτός διεκδίκησης τίτλου, αλλά κινδυνεύει και η παρουσία στα πλέι οφ. Αλλωστε, βρίσκεται μόλις 5 βαθμούς από την 8η Γιαγκελόνια. Αν θέλει να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τότε καλείται να αλλάξει εικόνα. Στην πρεμιέρα της επανέναρξης υποδέχεται τη Γιαγκελόνια. Στο Κύπελλο βρίσκεται στα ημιτελικά και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της.

Η μάχη των πλέι οφ 

Λεχ Πόζναν: Μέτρια εικόνα από αγωνιστικής πλευράς στην αρχή, όμως στην συνέχεια ανέβηκε αισθητά και τώρα είναι πολύ κοντά στην 2η θέση. Εξαιρετική χρονιά του Δανού στράικερ Γκίτγιαερ με 15 γκολ με την Λεχ Πόζναν να δείχνει πως θα διεκδικήσει θέση για την Ευρώπη και ότι παραμένει ζωντανή ακόμα και για τον τίτλο. Στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά την πρόκριση εις βάρος της Σταλ Μίελετς.

Σλασκ: Εκτός έδρας είναι ασταθής και αυτό της έχει κοστίσει. Ωστόσο από το ξεκίνημα της χρονιάς παραμένει από την 5η θέση και πάνω. Συνεχίζει να είναι ρεαλιστικός της στόχος να μπει στα πλέι οφ.

Πογκόν: Ομάδα που είχε βρεθεί στην πρώτη τριάδα αλλά μετά παρουσίασε κακή εικόνα και έφτασε στο να έχει πέντε αγώνες στην σειρά χωρίς νίκη. Αμυντικά είναι σκληρή ομάδα αλλά επιθετικά σκοράρει δύσκολα. Της λείπει ο ικανός φορ Μπούκσα, που είχε βάλει 7 γκολ και πωλήθηκε τον Γενάρη. Μανιάς και Τριανταφυλλόπουλος θα κάνουν τα πάντα για να της δώσει το πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λέγια Γκντανσκ: Ανέβηκε βαθμολογικά λόγω ορισμένων νικών της όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει στα πλέι οφ. Απέχει μόλις 2 βαθμούς από την ζώνη των πλέι άουτ. Γυρίζει ο χαρισματικός Χάρασλιν με 2 γκολ και 4 ασίστ φέτος και ενώ στο Κύπελλο έχει περάσει στα ημιτελικά.

Οι ομάδες των… πλέι άουτ

Ρακόφ: Η ομάδα που χρησιμοποιεί ως έδρα το ουδέτερο γήπεδο της Μπελτσάτοφ έχει αποδειχθεί υπολογίσιμη δύναμη και προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να μπει στα πλέι οφ. Ο αρχικός της στόχος ήταν παραμονή ενώ έχει χάσει με τραυματισμό τον βασικό μέσο της Τσεζεπάνσκι, που φέτος είχε 1 γκολ και 6 ασίστ.

Βίσλα Ποκ: Μέχρι και την 13η αγωνιστική έτρεχε με σπασμένα φρένα, και η εντυπωσιακή της πορεία την έστειλε στην κορυφή της βαθμολογίας. Κατέρρευσε αγωνιστικά στην συνέχεια και τώρα προσπαθεί να μην πάει στα πλέι άουτ. Θα είναι ανατροπή εάν προλάβει τα πλέι οφ, πλην όμως η επανέναρξη την βρίσκει με εντός έδρας ματς.

Ζαγκλέμπιε: Κάκιστη ομάδα και μόνιμα κάτω από την 9η θέση προτού σταματήσει η αγωνιστική δράση λόγω της πανδημίας. Έχει μαθηματικές πιθανότητες για τα πλέι οφ, όμως ουσιαστικά δύσκολα θα τα καταφέρει, αφού έχει μπροστά της ματς με Πογκόν και Λεχ Πόζναν.

Γκόρνικ : Καμία σχέση το πως ξεκίνησε με το πως συνέχισε. Πλέον, επιδιώκει να μην πέσει κατηγορία, ενώ εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να πετύχει νικηφόρο αποτέλεσμα. Έχει πάντως αρκετά δυνατή έδρα με οκτώ νίκες.

Βίσλα Κρακοβίας: Όταν άλλαξε προπονητή τον Νοέμβριο, άλλαξε και την πορεία της. Είχε βρεθεί ακόμα και ουραγός, ωστόσο τα δεδομένα ήρθαν υπέρ της και έφτασε σε ένα αήττητο σε οκτώ διαδοχικές αγωνιστικές. Έχει σοβαρές ελπίδες για τα πλέι οφ και θεωρείται δύσκολο να κινδυνεύσει. Ο Κούμπα Μπλαζικόφσκι είναι ο παίκτης – ηγέτης τόσο αγωνιστικά όσο και… διοικητικά, αφού έκανε τις ιδανικές κινήσεις για τη σωτηρία της.

Ομάδες σε… αδιέξοδο

Κορόνα Κιέλτσε: Έχει αλλάξει τρεις προπονητές και η χρονιά πάει από το κακό στο χειρότερο. Βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην κατάταξη και η εικόνα της δεν είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον της στην κατηγορία. Ο μεσοεπιθετικός Έρικ Πατσίντα που είχε 4 γκολ και 2 ασίστ φέτος έχει τεθεί νοκ άουτ με τραυματισμό. Άρκα Γκντίνια: Όσο υπήρχε διακοπή άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, διοίκηση και προπονητή. Είχε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και στόχος της να τα ξεπεράσει. Παράλληλα, ανέλαβε κόουτς ο Ιρενέους Μαμρότ ελπίζοντας στην υπέρβαση. Δύσκολα δεν θα μπει στα πλέι άουτ και βασικό ζητούμενο παραμένει να μην υποβιβαστεί. Λοτζ: Νεοφώτιστη και ουραγός που προφανώς και βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό. Ο Βόιτσεκ Σταβόβι έγινε ο νέος της τεχνικός,αλλά πρέπει να γίνουν πολλά, ώστε η Λοτζ να μείνει στην μεγάλη κατηγορία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στην Πολωνία με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X