Euro: Οι κορυφαίοι σκόρερ και το φετινό «Χρυσό Παπούτσι» (Poll)

Euro: Οι κορυφαίοι σκόρερ και το φετινό «Χρυσό Παπούτσι» (Poll)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γράψει τη δική του ιστορία στο Euro, είναι ο πρώτος σκόρερ και αυτός, όπου σε κάθε τουρνουά γιγαντώνει τον μύθο του. Θα δώσει μια σπουδαία τελευταία παράσταση ή θα βρεθεί αυτός που θα πάρει τα σκήπτρα;

Μπορεί με την Πορτογαλία να μην κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο στο Euro 2020, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε θρύλος, αφού με τα πέντε γκολ που σημείωσε πέρασε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με 14 τέρματα. Ο Πορτογάλος σταρ στην τελευταία του παράσταση στη συγκεκριμένη διοργάνωση θέλει να προκαλέσει αίσθηση, να σκοράρει και να κρατήσει την πρωτιά για αρκετά χρόνια.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και σούπερ αποδόσεις για τον Πρωταθλητή στο Euro!

Ο Κριστιάνο θέλει να γίνει ο πρώτος 39χρονος σκόρερ σε ευρωπαϊκό τουρνουά. Οχι μόνο αυτό, αφού επιθυμεί να κερδίσει το «Χρυσό παπούτσι» για δεύτερη φορά, κανένας άλλος παίκτης δεν το έχει καταφέρει μέχρι σήμερα. Ο Ρονάλντο θα αποτελέσει ενδεχομένως τον πρώτο παίκτη που σημειώνει παραπάνω από 25 τέρματα σε Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro συνολικά στην καριέρα του. Με ένα τέρμα θα γίνει ο μοναδικός παίκτης που σκοράρει σε έξι διαφορετικά Euro.

Στη 2η θέση των πίνακα των σκόρερ βρίσκεται ο Μισέλ Πλατινί με εννέα γκολ, τα οποία πέτυχε μόλις σε μια διοργάνωση (1984), ρεκόρ που μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει πλησιάσει. Η 3η θέση έχει τρεις συγκάτοικους, εκ των οποίων ο ένας μπήκε φέτος σε αυτό το κλειστό club. Άλαν Σίρερ, Αντουάν Γκριεζμάν, και Άλβαρο Μοράτα έχουν επτά γκολ, με τον Ισπανό να φτάνει σε αυτό τον αριθμό με το τέρμα που πέτυχε στην πρεμιέρα κόντρα στους Κροάτες.

Στα έξι γκολ θα βρούμε επτά παίκτες, αλλά μόνο έναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή. Φαν Νίστελροϊ, Κλάιφερτ, Ρούνεϊ, Ανρί, Ιμπραϊμοβιτς, Νούνον Γκόμες, Ρομέλου Λουκάκου βρήκαν έξι φορές δίχτυα, αλλά μόνο ο Βέλγος εποθετικός έχει… ελπίδες κορυφής.

bwin – Με 2+; Πας ταμείο! Πρώιμη Πληρωμή* στους αγώνες του Euro.

Τα πέντε φαβορί για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ποιος θα πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» στο φετινό τουρνουά; Ο Κιλιάν Μπαπέ είναι για πολλούς το φαβορί για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Ο Γάλλος σταρ προέρχεται από μεγάλη σεζόν, όπου πέτυχε 44 γκολ σε 48 αναμετρήσεις με την Παρί και θέλει να μπει «καυτός» στο τουρνουά πριν φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ.

Στα φαβορί και ο Χάρι Κέιν, ο οποίος με τη φανέλα της Μπάγερν πέτυχε 44 τέρματα! Ωστόσο, δεν μπήκε ιδανικά, αφού κόντρα στη Σερβία δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να σταματά στο δοκάρι. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Euro, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να δώσει την τελευταία του μεγάλη παράσταση και να μεγαλώσει τον μύθο του. Μετρά ήδη 14 γκολ στη διοργάνωση και αν κάνει τη διαφορά στη Γερμανία, οι αριθμοί του θα είναι απλησίαστοι.

Euro με σούπερ αποδόσεις και χιλιάδες ειδικά στοιχήματα!

Ο Λουκάκου θέλει να κάνει τη διαφορά με το Βέλγιο, τα εμπόδια στη φάση των ομίλων δεν είναι μεγάλα και ο έμπειρος φορ των έξι τερμάτων σε Euro θα έχει ευκαιρίες να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Δυνατά στη διοργάνωση μπήκε ο Μπέλιγχαμ, σκόραρε το μοναδικό γκολ της Αγγλίας και δικαίωσε τον Σάουθγκεϊτ που δεν τον κρατά πίσω με τον Ράις, αλλά του δίνει την ευκαιρία να μπαίνει στην αντίπαλη επίθεση.

Ποια είναι η ιστορία του «Χρυσού Παπουτσιού» σε Euro;

Οι πρώτες πέντε διοργανώσεις είχαν μόλις τέσσερις ομάδες. Τα ματς λιγότερα, όπως και τα γκολ! Στα τρία πρώτα Euro οι αρχισκόρερ είχαν μόλις δυο γκολ: Μίλαν Γκάλιτς, Ντράζεν Γιέρκοβιτς, Φρανσουά Οΐτ, Bαλεντίν Ιβανόφ, Βίκτορ Πονεντέλνικ, Φέρεντς Μπένε, Ντέστσο Νόβακ, Χεσούς Μαρία Περέδα, Ντράγκαν Τζάιτς ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

Το 1972, ο Γκέρντ Μίλερ πήγε… κόντρα στο ρεύμα σημειώνοντας τέσσερα γκολ σε δύο μόνο παιχνίδια και, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ντίτερ Μίλερ ακολούθησε το παράδειγμά του. Η έκδοση του τουρνουά του 1980 ήταν η πρώτη που είχε οκτώ ομάδες και ήταν το τρίτο διαδοχικό τουρνουά, όπου ένας Γερμανός κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι». Ο Κλάους Αλοφς σημείωσε χατ-τρικ σε μια νίκη εναντίον της Ολλανδίας και αυτά τα τρία γκολ ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν τη διάκριση.

bwin – Build A Bet* & Combi+ στο Euro!

Το 1984, ο Μισέλ Πλατινί ανέβασε το επίπεδο! Οκτώ ομάδες συμμετείχαν στα τελικά του τουρνουά, αλλά η Γαλλία προκρίθηκε αυτόματα ως οικοδεσπότης. Ο τρομερός φορ χρειάστηκε μόλις πέντε ματς για να πετύχει εννέα γκολ, ρεκόρ που κρατάει ακόμα. Ο Γάλλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης, σκοράροντας και στον τελικό με την Ισπανία.

Ανάλογη ιστορία και το 1988, όταν ο κορυφαίος παίκτης του τουρνουά ήταν επίσης ο πρώτος σκόρερ! Ο Μάρκο Φαν Μπάστεν που δε βρήκε ποτέ δίχτυα στο Μουντιάλ, αλλά στο Euro ήταν εντυπωσιακός. Τρομερές εμφανίσεις, πέντε γκολ και ηετική προσωπικότητα. Στον τελικό, ο Φαν Μπάστεν είχε ζωγραφίσει το αριστούργημά του και σκόραρε ίσως το καλύτερο γκολ που έχουμε δει ποτέ σε έναν μεγάλο τελικό.

Αντίθετα, το 1992, στη διοργάνωση που η Δανία έγραψε το δικό της παραμύθι το βραβείο του πρώτου σκόρερ μοιράστηκαν τέσσερις παίκτες που πέτυχαν από τρία τέρματα. Πρόκειται για τους Ντένις Μπέργκαμπ, Τόμας Μπρολίν, Χένρικ Λάρσεν, Καρλ Χάιντς Ρίντλε. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Άλαν Σίρερ μπορεί να μην οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση του τίτλου, όμως με πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Κι όμως, ο Αγγλος φορ πριν το τουρνουά δεν είχε σκοράρει σε 12 ματς της Αγγλίας.

Ο «χάρτης» του Ευρωπαϊκού! Ποια θα σηκώσει την κούπα; (Poll)

Το Euro 2000 διοργανώθηκε από το Βέλγιο και την Ολλανδία και το βραβείο μοιράστηκαν οι Πάτρικ Κλάιφερτ, Σάβο Μιλόσεβιτς. Και οι δύο επιθετικοί βρήκαν δίχτυα πέντε φορές σε ένα από τα πιο συναρπαστικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην ιστορία. Τα τέσσερα γκολ που σκόραρε ο Πάτρικ Κλάιφερτ κόντρα στη Γιουγκοσλαβία αποτελούσαν ένα ρεκόρ που κανείς άλλος στην ιστορία δεν είχε καταφέρει να πετύχει σε τελική φάση.

Θα ήταν μόνος στην κορυφή της λίστας των σκόρερ, μέχρι ο ίδιος να δηλώσει ότι το τρίτο γκολ, δεν μπήκε από τα δικά του πόδια αλλά από του Ντέγιαν Γκοβεντάριτσα. Αυτή η ειλικρίνεια, ήταν που έκανε την UEFA να ξαναδεί την φάση και να μετρήσει το γκολ στον Γιουγκοσλάβο μέσο, με αποτέλεσμα το ρεκόρ να μην μετρήσει ποτέ.

Παίζει να πληρώνεσαι* το στοίχημά σου, όταν η ομάδα σου προηγείται με συν δύο γκολ; Παίζει bwin!

Το 2004 η Ελλάδα έκανε την τεράστια έκπληξη, ο Χαριστέας πέτυχε γκολ τίτλου, αλλά πρώτος σκόρερ του Euro αναδείχθηκε ο Μίλαν Μπάρος. Ο 22χρονος Τσέχος έκανα τα πάντα, έφτασε την ομάδα του μέχρι τα ημιτελικά, σκοράροντας πέντε γκολ.

Το 2008 έλαμψε η Ισπανία και μαζί ο Νταβίδ Βίγια. Τα τρία από αυτά τα πέτυχε στην τεσσάρα κόντρα στη Ρωσία. Πέτυχε τέσσερα γκολ στη φάση των ομίλων τα περισσότερα μετά τον Μισέλ Πλατινί, ωστόσο δεν πέτυχε περισσότερα, μιας και έχασε μεγάλο μέρους του ημιτελικού και ολόκληρο τον τελικό λόγω τραυματισμού.

Το 2012 η Ισπανία έγραψε ιστορία με δεύτερη διαδοχική κούπα, ωστόσο έξι παίκτες πέτυχαν 3 γκολ. Μάριο Γκόμεζ, Φερνάντο Τόρρες, Μάριο Μπαλοτέλι, Μάριο Μάντζουκιτς, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αλάν Τζαγκόεφ ήταν οι πρώτοι σκόρερ. Ωστόσο, σε αυτό του 2016, ο Αντουάν Γκριεζμάν πέτυχε 6 γκολ και κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι», ενώ έγινε ο δεύτερος μετά τον Μισέλ Πλατινί που σκόραρε περισσότερα από πέντε. Ο Γάλλος επιθετικός ολοκλήρωσε και με δυο ασίστ τη διοργάνωση. Παράσταση για ένα ρόλο το Euro του 2020, με τον Κριστιάνο να βρίσκει πέντε φορές δίχτυα!

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X