Ποντένσε, οι συγκρίσεις με τον Μέσι και η εκτόξευση!

Ποντένσε, οι συγκρίσεις με τον Μέσι και η εκτόξευση!

Εμαθε να ζει με τις… συγκρίσεις με τον Μέσι, έβαλε όμως τη δική του σφραγίδα, αγαπήθηκε στον Ολυμπιακό και… ανάγκασε τη Γουλβς να σπάσει τα ταμεία της!

O Ντανιέλ Ποντένσε επιστρέφει στον Πειραιά, στο γήπεδο όπου αποθεώθηκε, όμως αυτή τη φορά δεν θα έχει… χειροκρότημα. Για τον ίδιο θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να μην αποθεωθεί, μιας και το «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι χωρίς κόσμο. Ο Πορτογάλος αποτέλεσε την 3η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Γουλβς με τον Μαρτίνς να προσθέτει: «Πρέπει να δουλέψει και να περιμένει την ευκαιρία του. Για να τον πληρώσουν, σημαίνει ότι πιστεύουν πως μπορεί να βοηθήσει, αλλά πρέπει να έχει υπομονή και να περιμένει».

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ήταν από μικρός ανακατωσούρας, ο πιο μικρόσωμος απ΄όλα τα παιδιά, αλλά και ο πιο ταλαντούχος. Μάλιστα, από μικρός θυμάται τις συγκρίσεις με τον Λιονέλ Μέσι «θέλω ο κόσμος να σταματήσει να με αποκαλεί Πορτογάλο μέσο. Είμαι ο Ντάνιελ Ποντένσε και έτσι θέλω να με αποκαλούν. Θέλω να γράψω την δική μου ιστορία» τόνιζε. Στις ακαδημίες της Μπελενένσες έκανε την έκρηξη του, με συνέπεια Μπενφίκα και Σπόρτινγκ να βρεθούν έξω από τις πόρτες του συλλόγου. Η απόφαση δεν ήταν δύσκολη, μιας και τα «Λιοντάρια» ήξεραν πως να βγάλουν μεγάλους παίκτες, ενώ και η συμπάθειά του στη Σπόρτινγκ έπαιξε το ρόλο της!

Δεν του έλειψε ποτέ η αυτοπεποίθηση, ήξερε τι μπορούσε να κάνει. Σε μία εξαιρετική γενιά γεμάτη από παικταράδες, ο Ποντένσε τόνιζε πως έχει το κάτι παραπάνω: «Είμαι γρήγορος,  δημιουργικός, όμως αυτό που με κάνει να διαφέρω είναι ότι παίζω για την ουσία. ». Ο Μάρκο Σίλβα τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα και τη σεζόν 2014-15 αγωνίστηκε σε έξι ματς. Κι αν ο Σίλβα τον πίστεψε, ο Ζεσούς τον εκτόξευσε. Επειτα από έξι παραγωγικούς μήνες ως δανεικός στην Μορεϊρένσε (4 γκολ και 3 ασίστ σε 18 παιχνίδια) επέστρεψε στα «Λιοντάρια» και αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια.

Την χρονιά πριν τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό είχε 8 ασίστ σε 20 επίσημα παιχνίδια, όμως ένα τραυματισμός στον αστράγαλο φρέναρε την πορεία του. Βέβαια, η έξοδός του από τον σύλλογο ήρθε έπειτα τα τραγικά που συνέβησαν με το ντου των οπαδών στο προπονητικό κέντρο της Σπόρτινγκ. Οι τίτλοι τέλους με τη Σπόρτινγκ έπεσαν, αλλά ένας νέος σταθμός, πολλά υποσχόμενος τον συναντούσε!

Ο Ποντένσε εκτοξεύθηκε στον Ολυμπιακό!

Στον Ολυμπιακό ήρθε για να… φύγει, να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο του και να κάνει το τεράστιο βήμα στην καριέρα του. Ηξερε καλά πως οι Πειραιώτες ήταν σταθμός για τα μεγάλα club της Ευρώπης!

Ο Ποντένσε πήρε αυτό που ήθελε από τον Ολυμπιακό. Χρόνο συμμετοχής, απόλυτη εμπιστοσύνη, ηγετικό ρόλο, ευθύνες, αλλά πολύ περισσότερο εμπειρίες. Εδωσε μεγάλες παραστάσεις κι έγινε καλύτερος ποδοσφαιριστής. Ο στόχος του ήταν το πρωτάθλημα με τους Πειραιώτες, αλλά μια πρόταση από ομάδα της Premier League που κυνηγά το Champions League δεν έρχεται κάθε μέρα…

Ηταν με διαφορά ο εξτρέμ που μπορούσε να παίξει πάνω στη γραμμή, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Και εκτός αυτού, μπορούσε να συγκλίνει και να κάνει άνω κάτω τις άλλες άμυνες. Δεν είχε καλές εκτελέσεις, δεν είχε το εύκολο γκολ, όμως είχε τα πολλά κερδισμένα φάουλ, το τσαγανό, τη δύναμη να σηκώνεται αμέσως μετά από ένα σκληρό φάουλ. Είχε ενέργεια και ο Ολυμπιακός έμαθε να παίζει με τον Ποντένσε. Δημιουργούσε πολλές φάσεις, ήταν εκρηκτικός κι έδωσε τα πάντα για τους Πειραιώτες. Εφυγε από τον Πειραιά με 68 συμμετοχές του, 13 γκολ, 14 ασίστ, αλλά με χιλιάδες ευχές από τους φιλάθλους για μια τεράστια καριέρα!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ! |21+

Σχολιάστε

X