Στον δρόμο του Ολυμπιακού η Ντινάμο Κιέβου στους

Στον δρόμο του Ολυμπιακού η Ντινάμο Κιέβου στους “32” του Europa League

Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/12), η κληρωτίδα έβγαλε την ουκρανική Ντινάμο Κιέβου στο δρόμο του Ολυμπιακού για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μία ομάδα όχι στην… ελίτ της Ευρώπης, αλλά ούτε και από τις μικρομεσαίες!

Από το γκρουπ των δυνατών, ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη του περσινού ουκρανικού πρωταθλήματος, Ντινάμο Κιέβου, η οποία στη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία αποκλείστηκε από τον Αγιαξ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ για να μπει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με αντιπάλους της Ρεν, Αστάνα και Γιάμπλονετς, οι Ουκρανοί τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 11ου Ομίλου με τη μοναδική ήττα να σημειώνεται στην τελευταία αγωνιστική από τη Γιάμπλονετς (εντός 0-1), αφού είχε κριθεί η πρωτιά του ομίλου.

Το πρωτάθλημα Ουκρανίας έβαλε «στοπ» στην 18η αγωνιστική στις αρχές Δεκεμβρίου για τη μεγάλη χειμερινή διακοπή, όπου θα ξεκινήσει εκ νέου στις 23 Φεβρουαρίου, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι δύο αναμετρήσεις της Ντινάμο με τον Ολυμπιακό. Στο ουκρανικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 2η θέση, στο -7 από την πρωτοπόρο Σαχτάρ και όλα δείχνουν ότι ο τίτλος μόνο με ένα θαύμα μπορεί να έρθει.

Ολυμπιακός και Ντινάμο Κιέβου θα συναντηθούν ξανά στις 14 Φεβρουαρίου, έπειτα από τη μοναδική τους συνάντηση τη σεζόν 1975-76 για το –τότε- Κύπελλο Πρωταθλητριών. Για την ιστορία, στο Φάληρο οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2, ενώ στην Ουκρανία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0.

Το προφίλ της Ντινάμο Κιέβου
Η Ντινάμο Κιέβου είναι η κορυφαία ουκρανική ομάδα, παρότι τα τελευταία χρόνια η ανοδική πορεία της Σαχτάρ έχουν ρίξει πολλές φορές στη 2η θέση την ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στη χώρα. Αν και υπάρχει αυτή η εξέλιξη στο ουκρανικό ποδόσφαιρο, δεν έχει αποδυναμωθεί, με σταθερές παρουσίες σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, με σημαντικές νίκες και ενίοτε με καλές πορείες.

Ιδρύθηκε στις 13 Μαΐου του 1927, μετράει 91 χρόνια ζωής, με αρχική έδρα το «Λομπανόφσκι» ενώ πλέον χρησιμοποιεί το «Ολιμπίνσκι» χωρητικότητας 70.050 θέσεων. Επί Σοβιετικής Ενωσης, είχε κατακτήσει 13 πρωταθλήματα και 9 Κύπελλα, ενώ είναι η απόλυτη… κυρίαρχος και μετά τη διάλυσή της, καθώς κατέκτησε 15 πρωταθλήματα Ουκρανίας, 11 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ, ενώ κατέκτησε δύο Κύπελλο UEFA (1975, 1986), αλλά και μια φορά το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (1975).

Ένα από τα μεγάλα, βαριά ονόματα που αγωνίστηκαν με τη φανέλα της, ήταν ο Ολεγκ Μπλαχίν, γνωστός από το πέρασμά του στην Ελλάδα ως προπονητής (σε Ιωνικό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) και είναι μέχρι σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 266 γκολ! Ο 66χρονος –πλέον- Ουκρανός, βρίσκεται στη 2η θέση στη λίστα με τις περισσότερες εμφανίσεις με τη φανέλα της, με αριθμό 581 συμμετοχές. Στην πρώτη θέση «φιγουράρει» ο τερματοφύλακας Αλεξάντρ Σοφκόφσκι με 637 συμμετοχές.

Στη φετινή πορεία της, προπονητής της ομάδας είναι ο Λευκορώσος Αλεξάντρ Κάτσκεβιτς, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Ντένις Μπόικο (τερματοφύλακας), Μπέντζαμιν Βέρμπιτς (μεσοεπιθετικός) και Βίκτορ Τσιάνκοφ (εξτρέμ). Αποτελείται κατά βάση από γηγενείς ποδοσφαιριστές, με τρεις Βραζιλιάνους και έναν Σλοβένο, Κροάτη, Πολωνό, Ούγγρο και Δανό.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X