Φορτούνης: Κάνει… αναρρίχηση στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Φορτούνης: Κάνει… αναρρίχηση στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Επειτα από δύο χρόνια απουσίας ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου φιλοξενεί στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Γιουρόπα Λιγκ την Ντινάμο Κιέβου, στοχεύοντας στο σκορ που θα του δώσει «μαξιλαράκι» πρόκρισης στην Ουκρανία.

Λίγες μέρες μετά την ήττα της «Τούμπας» από τον ΠΑΟΚ (2-0) και τη μεγάλη διαφορά που έχει χτιστεί από την κορυφή (στο -9 από τον ΠΑΟΚ), οι ελπίδες για την επιστροφή στους τίτλους ελαχιστοποιούνται. Το μεγάλο ενδιαφέρον πέφτει σε μία καλή πορεία στην Ευρώπη, αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Ενας από τους καλύτερους παίκτες του φετινού Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που φοράει το περιβραχιόνιο στο μπράτσο, είναι ο Κώστας Φορτούνης.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων» στη Σούπερ Λιγκ (με 7 γκολ), αλλά και με τα 5 που σημείωσε στο Γιουρόπα Λιγκ φέτος έχει ανέβει στα 12 φετινά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κώστας Φορτούνης έχει τη μεγάλη ευκαιρία στα διπλά παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου να γίνει κομμάτι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή έχει σκοράρει 8 φορές σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, με τη φετινή χρονιά να αποτελεί την παραγωγικότερη ως παίκτης των «ερυθρολεύκων».

Πλησιάζει τους πρώτους ο Φορτούνης
Σημειώνοντας ένα ακόμη γκολ «πιάνει» στην 4η θέση της λίστας τον Στέλιο Γιαννακόπουλου με 9 γκολ και θέλει δύο για να τον ξεπεράσει, στοχεύοντας πια στην 2η θέση, όπου συγκατοικούν με 14 γκολ οι Νίκος Αναστόπουλος και Κώστας Μήτρογλου. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται, ο επί σειρά ετών αρχηγός, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχοντας 15 γκολ.

Το κατόρθωμα του 26χρονου Κώστα Φορτούνη είναι ήδη μοναδικό, θέλοντας να γράψει όμως με «χρυσά γράμματα» το όνομά του, κάνοντας… αναρρίχηση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Τα 8 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη με τους Πειραιώτες τον έχουν φέρει στο πλευρό των Τζιοβάνι, Αλέξη Αλεξανδρή, Γιώργο Σιδέρη, Ιεροκλή Στολτίδη και του βραζιλιάνου επιθετικού, Ντιόγκο. Βέβαια, το γκολ που σημείωσε από το σημείο του πέναλτι κόντρα στη Μίλαν (3-1) ήταν εκείνο που ξεπέρασε τον Σίνισα Γκόγκιτς. Ο Σερβοκύπριος φορ του Ολυμπιακού, που αγωνίστηκε τις σεζόν 1997-2000, πέτυχε 7 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X