Ολυμπιακός – Μπέτις: «Γιορτινή» πρεμιέρα

Ολυμπιακός – Μπέτις: «Γιορτινή» πρεμιέρα

Στις 22:00 το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα ζήσει γιορτινές στιγμές, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί την ισπανική Ρεάλ Μπέτις, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Europa League. Οι φίλαθλοι των Πειραιωτών αναμένεται να εξαφανίσουν όλα τα «μαγικά» χαρτάκια και οι εξέδρες να είναι κατάμεστες.

Αποφασισμένος για θετικό ξεκίνημα στον όμιλο
Ο Ολυμπιακός παρατάσσεται απόψε μπροστά στο ένθερμο κοινό του με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, μετά το 3/3 στην εγχώρια Super League. Τελευταίο εμπόδιο ήταν ο Αστέρας Τρίπολης, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με σκορ 2-1, με το δεύτερο γκολ να σημειώνεται στις καθυστερήσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με νίκη σε μία τέτοια διοργάνωση και σε αυτή την φάση. Η ομάδα που θα κερδίσει θα έχει μεγάλη βοήθεια για τη συνέχεια, όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Η έναρξη του ομίλου είναι σημαντική. Οι ομάδες είναι παρόμοιες, ποιοτικές με κοινά χαρακτηριστικά. Η ομάδα που θα έχει υπομονή θα βοηθηθεί περισσότερο στο ματς. Εμείς θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε στην έδρα μας αυτό που θέλουμε» υποστήριξε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όσον αφορά την πιθανή ενδεκάδα, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις σε αυτήν. Ο Γιαννιώτης θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, με τους Τσιμίκα και Ελαμπντελαουί στα άκρα και τους Βούκοβιτς και Μεριά στο κέντρο της άμυνας. Οι Καμαρά και Μπουχαλάκης θα είναι στον άξονα, με τον Φορτούνη σε ρόλο δεκαριού. Οι Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος θα αποτελέσουν τα στηρίγματα του στράικερ Γκερέρο.

Όλες οι αποδόσεις του 6ου ομίλου στο Europa League εδώ!

Σεβασμός στον αντίπαλο
Οι «βερδιμπλάνκος» (σ.σ. πρασινόλευκοι) της Σεβίλλης ιδρύθηκαν το 1907. Το όνομα Μπέτις παραπέμπει στο ρωμαϊκό όνομα του ποταμού Γουαδαλκιβίρ που διασχίζει την πόλη της Σεβίλλης. Τρεις οι σημαντικές διακρίσεις του συλλόγου, το 1935 κατέκτησε την Primera Division και το 1977 και το 2005 το ισπανικό Κύπελλο.

Ο Κίκε Σετιέν βρίσκεται από πέρσι στην άκρη του πάγκου της Μπέτις. Με πρότερες, άκρως επιτυχημένες, θητείες σε Λούγκο και Λας Πάλμας, ο 59χρονος θέλει φέτος να οδηγήσει τον σύλλογο της Σεβίλλης σε επιτυχίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο εμβληματικός αρχηγός/εξτρέμ Χοακίν, ο Μεξικανός χαφ Γουαρδάδο καθώς και οι πρώην άσοι της Μπαρσελόνα, Μπάρτρα (στόπερ) και Τέγιο (εξτρέμ) είναι οι πιο γνωστοί παίκτες του ρόστερ των «μπέτικος».

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στην ισπανική La Liga, η ομάδα της Σεβίλλης έχει κατακτήσει πέντε βαθμοής και βρίσκεται στη δέκατη θέση της βαθμολογίας. Το περασμένο Σάββατο αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Βαλένθια στην εξόρμησή της στο «Μεστάγια».

«Είναι τρομερό ότι ξεκινάω τις ευρωπαϊκές μου υποχρεώσεις απέναντι σε με μία τόσο μεγάλη ομάδα και σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο. Μιλάμε για τον Ολυμπιακό, μία τεράστια ομάδα στην Ευρώπη με τρομερές πορείες. Ιστορική ομάδα και είναι μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύουμε στην ομάδα μας και είναι πολύ σημαντικό ότι θα παίξουμε σε τόσο σπουδαίο γήπεδο» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σετιέν για το αποψινό ματς.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X