Σαχτάρ Ντόνετσκ - Βασιλεία: Ντέρμπι πρόκρισης στη Veltins-Arena!

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βασιλεία: Ντέρμπι πρόκρισης στη Veltins-Arena!

Εναρξη: 22.00, 11/08/2020
Γήπεδο: VELTINS-Arena (Gelsenkirchen)

Εύκολα στα προημιτελικά του Europa League η Σαχτάρ

Πέρασε καιρός από τις 12 Μαρτίου και το πρώτο ραντεβού τους στη Γερμανία, αλλά όχι και η μεταξύ τους αγωνιστική διαφορά. H Σαχτάρ συνεχίζει στα προημιτελικά του Europa League, έχοντας ως σημαντική βάση το διπλό (1-2) , παίρνοντας όμως και την καθαρή νίκη με 3-0 εντός έδρας. Οι Ουκρανοί είχαν καλύτερα τρεξίματα και ειδικά στο φινάλε χτύπησαν στην κόντρα, διαλύοντας την άμυνα των Γερμανών με τρία γκολ σε 4′ λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μία ευκαιρία, όταν στο 67′ αποβλήθηκε ο Κοτσολάβα της Σαχτάρ, αλλά τρία λεπτά αργότερα συνέβη και σε εκείνους το ίδιο (Μπρουκς). Ο Ζούνιορ Μοράες χτύπησε δύο φορές (89′, 90’+3′), με τον Κονοπλιάνκα να σκοράρει ενδιάμεσα (90’+1′). Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη, οι Ουκρανοί θα παρουσιαστούν στο μονό παιχνίδι με τη Βασιλεία έχοντας ως στόχο τον ημιτελικό του Europa League.

Αήττητη με τη Βασιλεία, σούπερ ο Τζούνιορ Μοράες

Aλλωστε, η Σαχτάρ παρέμεινε αήττητη και στα τρία παιχνίδια εναντίον της Βασιλείας (2 νίκες), ενώ στο τελευταίο τους ραντεβού στην Ουκρανία (2008/09), η ομάδα του Ντόνετσκ διέλυσε τους Ελβετούς με 5-0. Την τελευταία φορά που οι Ουκρανοί έφτασαν στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν τη σεζόν 2015-16. Τότε, είχαν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπράγκα, πριν ηττηθούν στα ημιτελικά από τη Σεβίλλη. Τα βλέμματα στρέφονται στον Τζούνιορ Μοράες, ο οποίος έχει συμμετοχή σε 13 γκολ σε 16 ματς του Europa League (11 γκολ και 2 ασίστ), ενώ έχει 14 σουτ στη διοργάνωση περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Σαχτάρ αυτή τη σεζόν στο Europa League.

Με δυο νίκες στα προημιτελικά του Europa League η Βασιλεία

Η «προίκα» του 0-3 πριν από τη διακοπή αποδείχθηκε υπεραρκετή για τη Βασιλεία και πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στην Άιντραχτ. Οι Ελβετοί δεν έβαλαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού σε κίνδυνο όσα έχτισαν στο ματς της Φρανκφούρτης και στο τέλος πήραν το απόλυτο του «2Χ2», επικρατώντας με 1-0 εντός έδρας. Το σύνολο του Μαρσέλ Κόλερ χρειάστηκε απλά ένα γκολ στο 88’, με τον Φράι, για να πιστοποιήσει την ανωτερότητά της και στα δύο παιχνίδια έναντι των Αετών κι έτσι μαζεύει βαλίτσες για Γερμανία «8», σφραγίζοντας την πρόκριση στους «8» του Europa League για πρώτη φορά μετά το 2014.

Όπως το… 2013 η Βασιλεία

Μπορεί στην Ελβετία να τερμάτισε στην 3η θέση της βαθμολογίας, ωστόσο στην Ευρώπη τα πάει περίφημα και δείχνει ικανή για την υπέρβαση. Αλλωστε, την τελευταία φορά που βρήκε ομάδα από την Ουκρανία σε νοκ άουτ φάση κατάφερε να προκριθεί, ήταν τη σεζόν 2012-13 κόντρα στη Ντνίπρο τη σεζόν 2012-13. Η τελευταία φορά πάντως που έφτασε σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν το 2013, όταν και απέκλεισε την Τότεναμ! Παρελθόν ο μεσοεπιθετικός Μπουά, αφού δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του, αλλά και ο βασικός τερματοφύλακας Ομλιν, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Europa League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X