ΑΕΚ - Ζόρια: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για την Ένωση!

ΑΕΚ – Ζόρια: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για την Ένωση!

Εναρξη: 19.55, 26/11/2020
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Μονόδρομος η νίκη για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ χρειάστηκε να φτάσει στην 3η αγωνιστική, να ταξιδέψει στην Ουκρανία για να πάρει την πρώτη νίκη και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης ακόμα και χωρίς τον Μάσιμο Καρέρα (ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα) στον πάγκο. Και το πέτυχε με εμφατικό τρόπο καθώς επικράτησε με 1-4 της Ζόρια κι εκμεταλλευόμενη την ήττα της Μπράγκα από τη Λέστερ, μείωσε στους τρεις βαθμούς από τη 2η θέση. Η τριάδα των Τάνκοβιτς, Μάνταλου και Λιβάια ήταν εντυπωσιακή. Και οι τρεις σκόραραν (ο Κροάτης δύο φορές), μοιράζοντας και οι τρεις ασίστ. Η ΑΕΚ επέστρεψε δυναμικά μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, διέλυσε με 4-1 τη Λάρισα, παρά το γεγονός πως στο 67′ ήταν ισόπαλη 1-1. «Είναι κομβικό. Μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ελπίδες πρόκρισης. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι θα είναι εύκολος αγώνας. Θα πρέπει να υποφέρουμε, να παλέψουμε, να μπούμε στο γήπεδο με αγωνιστικότητα και με μαχητικότητα» τόνισε ο Μάσιμο Καρέρα. Η ΑΕΚ θέλει να σπάσει την αρνητική παράδοση, αφού δεν έχει εντός έδρας νίκη στα τελευταία εννέα ευρωπαϊκά της ματς στο Εuropa League.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος όπως ανέφερε δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί 90 λεπτά αγώνα αλλά και τους Μάνταλο (τιμωρημένος), Λόπες (τραυματίας) Παουλίνιο και Σιμάνσκι με τους δύο τελευταίους να μην έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα.

Οσον αφορά την ενδεκάδα, αυτή θα είναι με 3-5-2 με τους: Αθανασιάδη κάτω από τα γκολποστ, τους Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Σβάρνα στο κέντρο της άμυνας, τους Ινσούα και Μπακάκη στην αριστερή και δεξιά πλευρά αντίστοιχα. Κρίστισιτς και Σάκχοφ θα είναι οι δύο αμυντικοί χαφ με τον Σιμόες λίγο μπροστά από αυτούς. Στην επίθεση θέση αναμένεται να δούμε τους Λιβάια και Τάνκοβιτς.

Στον πάτο της βαθμολογίας η Ζόρια
Η Ζόρια δεν έχει κάνει σεφτέ στο φετινό Europa League, αφού μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Η διακοπή κράτησε για λίγες ημέρες παραπάνω, καθώς το ματς με την Ολιμπίκ αναβλήθηκε εξαιτίας των κρουσμάτων. «Υπάρχουν θετικά δείγματα κορωνοϊού χωρίς να ανακοινωθεί ποιοι είναι οι παίκτες που μπήκαν σε καραντίνα. «Εχουμε αρκετούς διαθέσιμους ποδοσφαιριστές για να διεξαχθούν τα επόμενα παιχνίδια. Οσοι δεν ταξίδεψαν είναι λόγω τραυματισμού», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής Ογκάνοβ. «Δυστυχώς, μετά την ήττα στην έδρα μας δεν έχουμε μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης. Το παιχνίδι αποτελεί πρόκληση και οι παίκτες μου θέλουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω αυτή τη φορά», δήλωσε ο Σκρίπνικ, το μέλλον του οποίου δύσκολα θα είναι στη Ζόρια. Η αντίπαλος της ΑΕΚ έχει χάσει και τα 6 τελευταία της ματς στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας σκοράρει δυο γκολ, ενώ δέχθηκε 15.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Europa League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X