FA Cup 2019-20: Ωρα για προημιτελικά Κυπέλλου!

FA Cup 2019-20: Ωρα για προημιτελικά Κυπέλλου!

Η Premier League επέστρεψε και η Λίβερπουλ μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη επιστροφή στην κορυφή. Επειτα από 30 χρόνια, οι Reds είναι αγκαλιά με τον τίτλο και δεν αποκλείεται αυτός να σφραγιστεί και πριν τα μεγάλα ραντεβού Κυπέλλου το σαββατοκύριακο. Το FA Cup στα καλύτερά του, αφού από τα προημιτελικά μπορεί να απουσιάζει η πρωτοπόρος, ωστόσο Γιουνάιτεντ, Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ, Λέστερ κάνουν τη διοργάνωση πιο λαμπερή. Τέσσερα ραντεβού και για πρώτη φορά από τη σεζόν 2005-06 όλες οι ομάδες προέρχονται από την Premier League! Ο τελικός θα γίνει στο Γουέμπλεϊ την 1η Αυγούστου και η διοργανώτρια αρχή ελπίζει πως θα διεξαχθεί με την παρουσία κάποιων χιλιάδων φιλάθλων, εφόσον οι προϋποθέσεις είναι ιδανικές.

Νόριτς – Μαν.Γιουνάιτεντ (27/6 – 19.30)

Το restart δεν ήταν ιδανικό για τα «Καναρίνια», αφού δυο διαδοχικές ήττες τα κράτησαν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και οι ελπίδες παραμονής μειώθηκαν αισθητά. Η ομάδα του Φάρκε έχει πρόβλημα στο γκολ, δεν έχει σκοράρει στην επιστροφή της και καλείται να κάνει την υπέρβαση. Πρέστον, Μπέρνλι τα πρώτα «θύματά» της, ενώ στη φάση των «16» έκανε την τεράστια έκπληξη, πέταξε εκτός την Τότεναμ, αφού επικράτησε στα πέναλτι μέσα στο Λονδίνο.

Εξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο και κατάκτηση του Europa League, οι τρεις στόχοι της Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σόλσκιερ ξεκίνησε καλά, πήρε ισοπαλία εκτός από την Τότεναμ (θα μπορούσε και τη νίκη), ενώ επικράτησε εύκολα της Σέφιλντ. Ο Πογκμπά επέστρεψε δυναμικά, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει εξελιχθεί σε ηγέτη και οι Ράσφορντ – Μαρσιάλ κάνουν τη διαφορά στη γραμμή κρούσης. Η Γιουνάιτεντ παίζει καλό ποδόσφαιρο, βρίσκει τις ισορροπίες της, ενώ είχε την ευκολότερη κλήρωση. Παράλληλα, ο Σόλσκιερ έχει ένα εξαιρετικό ρεκόρ απέναντι στους Big Six, αφού δεν έχει χάσει από Σίτι, Λέστερ και Τσέλσι. Μπορεί να κατακτήσει το FA Cup για πρώτη φορά την τελευταία τετραετία; Πέρασε το εμπόδιο της Γουλβς σε επαναληπτικό αγώνα, διέλυσε την Τρανμίρ (6-0), ενώ στους «16» επικράτησε 3-0 εκτός της Ντέρμπι.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ (28/06 – 15.00)

Το restart εξελίσσεται σε… εφιάλτη για τη Σέφιλντ. Η τεχνολογία της γύρισε την πλάτη στο ματς με τη Βίλα και ακολούθησαν δυο βαριές εκτός έδρας ήττες από Νιουκάστλ και Γιουνάιτεντ (με 3-0). Κακή ανασταλτικά, χειρότερη επιθετικά, ψάχνει να βρει τα πατήματά της, όμως η Ευρώπη απομακρύνεται για τις «Λεπίδες». Υποχώρησε στην 8η θέση και ο Γουάιλντερ αναζητά τρόπους, ώστε να υπάρξει αντεπίθεση. Θα είναι η αρχή στο μεγάλο ραντεβού με την Άρσεναλ; Φέτος σε δυο ραντεβού δεν έχει ηττηθεί, ενώ στο Bramall Lane επικράτησε 1-0 με γκολ του Μουσέ. Ο δρόμος για τα προημιτελικά είχε… κόπο και χωρίς να βρει μεγάλο αντίπαλο. Οι «Λεπίδες» άφησαν εκτός Φίλντε (2-1), Μίλγουολ (2-0) και Ρέντινγκ (2-1 παράταση).

Βαριά ήττα από τη Σίτι, ήττα από την Μπράιτον και το restart των Λονδρέζων είναι στραβό! Στην 11η θέση της Premier League η Άρσεναλ και το μυαλό γυρίζει μια 15ετία πίσω όταν είχε μείνει εκτός Ευρώπης. Οι «Κανονιέρηδες» διανύουν μια από τις χειρότερες περιόδους, δεν έχουν ρυθμό, ενώ ο Αρτέτα παρά τα αρχικά θετικά σημάδια δεν έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του. Βέβαια, υπάρχουν και οι ατυχίες, όπως ο τραυματισμός του εξαιρετικού γκολκίπερ, Λένο, αλλά και του αμυντικού Μάρι. Ο τελευταίος, όπως και ο Νταβίντ Λουίζ ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τους Λονδρέζους. Στο Κύπελλο, η Αρσεναλ πέρασε με άγχος το εμπόδιο της Λιντς (1-0), επικράτησε 2-1 της Μπόρνμουθ εκτός (2-1), όπως και της Πόρτσμουθ (2-0).

Λέστερ – Τσέλσι (28/06-18.00)

Η Λέστερ δεν έχει μπει ιδανικά στην επιστροφή της στην Premier League, αφού δυο ισοπαλίες με Γουότφορντ και Μπράιτον την απομάκρυναν από τη 2η θέση, ενώ παράλληλα έδωσε την… ευκαιρία να την πλησιάσουν οι ανταγωνιστές. Από τις ποιοτικότερες ομάδες στο Νησί, θέλει να εξασφαλίσει το σεντόνι, αλλά και να κάνει την υπέρβαση στο Κύπελλο. Πέρσι, είχε γνωρίσει αποκλεισμό – σοκ από τη Νιούπορτ, ωστόσο φέτος έχει τρεις νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ (2-0 τη Γουίγκαν, 1-0 τη Μπρέντφορντ, 1-0 τη Μπέρμιγχαμ). O Mπρένταν Ρότζερς διαθέτει μια εντυπωσιακή ενδεκάδα, αλλά το βάθος δεν είναι αρκετό για να φέρει την εκτόξευση.

Η Τσέλσι δίνει τη δική της μάχη για την έξοδο στο Champions League, ωστόσο το βλέμμα είναι και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι Μπλε θέλουν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2018 και να φτάσουν στην 9η τους κούπα. Βελτιωμένη στην επιστροφή της, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να δίνει μεγάλο βάρος στην άμυνα. Στα θετικά για τους Λονδρέζους, η παραμονή του Γουίλιαν και του Πέδρο, αφού προσθέτουν δύναμη στα άκρα. Στον δρόμο για τα προημιτελικά άφησε εκτός τη Νότιγχαμ (2-0), τη Χαλ (2-1) και στο πιο δύσκολο ραντεβού τη Λίβερπουλ (2-0). Ο δρόμος για την κούπα έχει εμπόδια, αφού… παραμονεύουν οι ομάδες του Μάντσεστερ και το φετινό… 1-8 φανερώνει τις δυσκολίες.

Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι (28/6 – 20.30)

H Νιουκάστλ πήρε τέσσερις βαθμούς στο restart άφησε μια και καλή πίσω της τις περιπέτειες και δείχνει έτοιμη να κάνει την αντεπίθεσή της για την Ευρώπη! Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, μιας και οι «Καρακάξες» έχουν εξαιρετική ψυχολογία, αφού προχωρά η αγοραπωλησία της ομάδας. Τι θα κάνει στο Κύπελλο; Είναι το μεγάλο αουτσάιντερ και μόλις μια ομάδα τα έντεκα τελευταία χρόνια έκανε τη διαφορά και μπήκε σφήνα στην elite, η Γουίγκαν. Η Νιουκάστλ πέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ρότσντεϊλ (4-1), με ζόρι, διπλό αγώνα και παράταση αυτό της Οξφορντ, ενώ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα κόντρα στη Γουέστ Μπρομ (3-2).

«Δεν μπορώ να αρνηθώ πως έχουμε το βλέμμα μας στη Νιούκαστλ. Τσέλσι και Λίβερπουλ έχουν κύρος αλλά η Νιούκαστλ είναι το παιχνίδι μας, ένας τελικός. Το ένα μάτι μας είναι κοιτάζει αυτό το ματς. Το rotation εξαρτάται από τη φυσική κατάσταση, τα λεπτά που έχουν ήδη παίξει τα παιδιά. Εξετάζουμε αυτόν τον παράγοντα όχι μόνο για το ματς με την Τσέλσι», δήλωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα κι έστειλε το μήνυμα για τους στόχους της ομάδας εντός συνόρων! Αλλωστε, η Σίτι είναι αγκαλιά με τη 2η θέση και μετά την κατάκτηση του League Cup θέλει και το κύπελλο, το οποίο κατέκτησε πέρσι. Δυο νίκες με Άρσεναλ (3-0) και Μπέρνλι (5-0) στην επιστροφή για τους «Πολίτες», οι οποίοι πάντως θα πορευθούν χωρίς τον Κουν Αγουέρο που τραυματίστηκε. Ωστόσο, η επιστροφή του Λαπόρτ στην άμυνα θωράκισε για τα καλά τη Μάντσεστερ. Τι έκανε για να φτάσει στα προημιτελικά; Νίκησε την Πορτ Βέιλ με 4-1, τη Φούλαμ με 4-0, αλλά και τη Σέφιλντ εκτός έδρας με 1-0.

Οι Κυπελλούχοι Αγγλίας

Αρσεναλ 13
Μαν. Γιουνάιτεντ 12
Τσέλσι 8
Τότεναμ 8
Λίβερπουλ 7
Αστον Βίλα 7
Νιουκάστλ 6
Μαν. Σίτι 6
Μπλάκμπερν 6
Εβερτον 5
Γουέστ Μπρομ 5
Γουόντερερς 5
Γουλβς 4
Μπόλτον 4
Σέφιλντ Γιουν. 4
Σέφιλντ Γουεν. 3
Γουέστ Χαμ 3
Πρέστον 2
Ολντ Ετόνιανς 2
Πόρτσμουθ 2
Σάντερλαντ 2
Νότιγχαμ 2
Μπάρι 2
Χάντερσφιλντ 1
Οξφορντ 1
Ρόαγιαλ 1
Ντέρμπι 1
Λιντς 1
Σαουθάμπτον 1
Μπέρνλι 1
Κάρντιφ 1
Μπλάκπουλ 1
Κλάφαμ Ρόβερς 1
Νοτς Κάουντ 1
Μπάρνσλεϊ 1
Τσάρλτον 1
Ολντ Καρθούσιανς 1
Μπλάκμπερν Ολίμπικ 1
Μπράντφορντ 1
Ιπσουιτς 1
Κόβεντρι 1
Γουίμπλεντον 1
Γουίγκαν 1

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις3 

Σχολιάστε

X