Κροατία – Αγγλία: Ψάχνουν την ευκαιρία τους

Κροατία – Αγγλία: Ψάχνουν την ευκαιρία τους

Στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, Κροατία και Αγγλία συνθέτουν ένα αμφίρροπο ζευγάρι για τα ημιτελικά του Μουντιάλ που υπόσχεται έντονες συγκινήσεις. Κοινή η επιθυμία πρόκρισης στον τελικό, με τους Άγγλους να θέλουν να επιστρέψουν σε αυτόν για πρώτη φορά μετά το 1966 και τους Κροάτες να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Ικανή για όλα
Η Κροατία εντυπωσίασε στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ αλλά στα νοκ άουτ ματς δεν είχε την ίδια απόδοση. Δυσκολεύτηκε αρκετά, τόσο απέναντι στη Δανία όσο και κόντρα στη Ρωσία. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις, πανηγύρισε την πρόκριση στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά, η ποιότητά της είναι δεδομένη και κατά διαστήματα αυτή αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο.

«Έχουμε παίξει δυο 120λεπτα σε διάστημα έξι ημερών ενώ τα συνεχή ταξίδια από πόλη σε πόλη σίγουρα μας έχουν καταπονήσει. Ξέρουμε τι μας περιμένει, η Αγγλία είναι σπουδαία ομάδα, αποδίδοντας εξαιρετικά στις στημένες φάσεις. Για να μην χρειαστεί πάλι να καρδιοχτυπήσουμε, καλούμαστε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνα και ειδικά στα φάουλ ή τα κόρνερ που θα κερδίσουν οι αντίπαλοί μας» τόνισε ο Μόντριτς.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου | 21+

Τα «τρία λιοντάρια» βρυχώνται ξανά
Η Αγγλία κατορθώνει και εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις μέχρι τώρα στο Μουντιάλ ενώ έχει σκοράρει πέντε φορές με κεφαλιά. Στο τελευταίο ματς, οι Μαγκουάιρ και Άλι πέτυχαν τα γκολ της νίκης επί των Σουηδών (2-0), ωστόσο ο γκολκίπερ Πίκφορντ έκανε σωτήριες επεμβάσεις και διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

«Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, έχουν κάνει απίστευτη πορεία φέτος. Όλα δουλεύουν όπως πρέπει, το προπονητικό τιμ μου έχει προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα και κάθε παιχνίδι που περνάει, εμφανιζόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Είμαστε ένα νεανικό σύνολο, ακόμη δεν έχουμε φθάσει στο 100% των πραγματικών μας δυνατοτήτων. Ίσως σε μία διετία από σήμερα να εμφανίσουμε στο μέγιστο βαθμό το αγωνιστικό πρόσωπο που μπορούμε αλλά δεν παρουσιάζονται κάθε χρόνο τέτοιες ευκαιρίες για να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο» υποστήριξε ο τεχνικός Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Τελευταία αποτελέσματα:

Ρωσία – Κροατία 2-2, 3-4 πέν.     (Κράμαριτς και Βίντα οι σκόρερ των Κροατών)

Σουηδία – Αγγλία        0-2 (Μαγκουάιρ και Άλι οι σκόρερ των Άγγλων)

Παράδοση:

Αγγλία – Κροατία        5-1

Κροατία – Αγγλία        1-4

Αγγλία – Κροατία        2-3

Κροατία – Αγγλία        2-0

Κροατία – Αγγλία        2-4

Κορυφαίες αποδόσεις για το Μουντιάλ από τη bwin! 21+

Σχολιάστε

X