Βραζιλία - Ουρουγουάη: Πρόβα για... Κόπα Αμέρικα στο Λονδίνο!

Βραζιλία – Ουρουγουάη: Πρόβα για… Κόπα Αμέρικα στο Λονδίνο!

Eναρξη: 22:οο, 16/11/2018
Γήπεδο: Emirates Stadium Λονδίνο

Η Βραζιλία και η Ουρουγουάη έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τις επιλογές τους στην επίθεση σε ένα μεγάλο φιλικό για το… γόητρο και όχι μόνο!

Χωρίς να υπάρχουν ανταγωνιστικά ματς μέχρι τον Ιούνιο το εθνικό ποδόσφαιρο στην Λατινική Αμερική δεν περνάει μία τόσο ενδιαφέρουσα αγωνιστικά περίοδο. Η Κολομβία δεν έχει μόνιμο προπονητή και δεν έχει και ματς για τις ημερομηνίες που έχει ορίσει η FIFA.

Η Αργεντινή έχει ακόμα υπηρεσιακό τεχνικό για τα δύο ματς με το Μεξικό. Το Εκουαδόρ έχει προσλάβει τον Ερνάν Ντάριο Γκόμες αλλά παραδέχεται πως η ομάδα που θα αντιμετωπίσει το Περού και τον Παναμά είναι ακόμα σε… πειραματικό στάδιο και στάδιο αλλαγών.

Ορισμένα φιλικά είναι πιο σοβαρά από άλλα. Το ματς… χάιλαιτ για τους Λατινοαμερικάνους είναι αυτός της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη στο Λονδίνο. Πρόκειται για δύο δυνατές ομάδες που στο Μουντιάλ της Ρωσίας πήγαν έως τα προημιτελικά και είναι φαβορί για τον επόμενο θεσμό, το Κόπα Αμέρικα, που θα κάνει σέντρα σε επτά μήνες από τώρα. Η Βραζιλία είναι η οικοδέσποινα της επόμενης χρονιάς. Σε τέσσερις περιπτώσεις που έχει φιλοξενήσει το Κόπα Αμέρικα, πήρε το τρόπαιο. Έτσι έχοντας και υπέρ της την παράδοση έχει πολλά να περιμένει. Ο κόουτς Τίτε αντιλαμβάνεται πως είναι σε καθεστώς πίεσης.

Την στιγμή που ορισμένες Εθνικές από την Λατινική Αμερική κοιτούν το μέλλον, η Βραζιλία έχει να διαχειριστεί το τώρα. Οι Μαρσέλο, Καζεμίρο και Κουτίνιο είναι εκτός με τραυματισμούς. Υπάρχουν 14 παίκτες από την ομάδα του Μουντιάλ που κλήθηκαν για το ματς με την Ουρουγουάη αλλά και το Καμερούν.

Ο Τίτε θα πρέπει να κάνει… πειραματισμούς. Ο βασικός τρόπος αγωνιστικής προσέγγισής του ή διάταξης μάλλον δεν θα αλλάξει. Αυτό το 4-1-4-1 ή και το 4-3-3. Ο Ρομπέρτο Φιρμίνιο μάλλον πάει για βασικός φορ. Με την Αργεντινή ο Τίτε το προηγούμενο διάστημα δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε οπότε θα πρέπει να έχει παίκτες που να δίνουν βάθος στην επίθεση και να βοηθούν τον Φιρμίνιο.

Ο Τίτε σκέφτεται για τα άκρα τον Νεϊμάρ. Όμως επειδή ο αρχηγός και αστέρας των Βραζιλιάνων θέλει να οργανώνει πίσω από τον φορ μπορεί να προκύψει και ευκαιρία για τον Ριτσάρλισον για τα άκρα. Ο παίκτης της Έβερτον είναι ένας συνδυασμός πιο ελεύθερου φορ αλλά και κλασικού στράικερ. Έδωσε περισσότερη εμπιστοσύνη στην ομάδα κόντρα στην Αργεντινή όταν αντικατέστησε τον Γκάμπριελ Ζέσους στα άκρα.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ωστόσο προβληματίζεται και σκέφτεται το τι θα κάνει για τον άξονά του. Θέλει παίκτες με αντοχές και τρεξίματα και σκέφτηκε τον Παουλίνιο. Ο Γουάλας θα καλύψει το κενό του Καζεμίρο και ο Αρτούρ θα έχει πιο οργανωτικό ρόλο.

Με την απουσία του Κουτίνιο το τρίτο μέλος του κέντρου ίσως να είναι ο Λούκας Πακέτα. Ο Τίτε επειδή το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη θα αποφύγει να καλέσει παίκτες από την εγχώρια Λίγκα, οπότε ο Παουλίνιο έχει και άλλη ευκαιρία με την Εθνική.

Ο Τίτε επίσης σκέφτηκε πως με ποιοτικούς αντιπάλους με μεσοεπιθετικό κρεσέντο θα πρέπει να έχει καλούς φουλ μπακ. Σε σχέση με τους εξτρέμ ότι είναι προτιμότερο να έχεις καλούς και γρήγορους φουλ μπακ. Παίκτες που μπορούν να πιέσουν, να… καταστρέψουν το αντίπαλο παιχνίδι και ακόμα και να δημιουργήσουν.

Η Ουρουγουάη αγωνιστικά επίσης θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Θα έχει πίσω στην δράση τους Σουάρες και Καβάνι για την γραμμή κρούσης. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά τη νίκη με την Πορτογαλία στον 2ο γύρο του Μουντιάλ.

Οι Ουρουγουανοί θα έχουν μία νέα… γενιά μέσων. Μία φουρνιά που έκανε τον Ταβάρες να μείνει για άλλα τέσσερα χρόνια στην Εθνική. Ο Ματίας Βετσίνο, ο Λούκας Τορέιρα και ο Ροντρίγκο Μπεντακούρ. Ποιος θα είναι ο τέταρτος στο κέντρο; Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Ο οργανωτής και μεσοεπιθετικός Ντε Αρασκαέτα ή όχι ο Γκαστόν Περέιρο της PSV. Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε θα βοηθά στην κατοχή και ο Κάρλος Σάντσες δίνει αντοχές και τρεξίματα.

Η Ουρουγουάη έχει και αυτή προβλήματα τραυματισμών. Στερείται τον πορτιέρο Μουσλέρα, τον βασικό μπακ και που έχει τρομερή… χημεία με τον αρχηγό Γοδίν, Χοσέ Μαρία Χιμένες, συν τρεις ακόμα επιλογές από τον πάγκο. Η Ουρουγουάη χρειάζεται κεντρικούς αμυντικούς αυτήν την περίοδο και σίγουρα θα υπάρξουν… πειραματισμοί σε αυτό το σκέλος στο ματς στο Λονδίνο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα Διεθνή Φιλικά με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X