Γκάνα - Τυνησία: Φαβορί για... κούπα τα «Μαύρα αστέρια»

Γκάνα – Τυνησία: Φαβορί για… κούπα τα «Μαύρα αστέρια»

Έναρξη: 22:00, 08/07/2019
Γήπεδο: Ismaïlia Stadium, Ismaïlia

Ενα μεγάλο ραντεβού, ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του Copa Africa! Γκάνα ή Τυνησία στους «8» του τουρνουά; Τα «Μαύρα αστέρια» θέλουν να βάλουν τέλος στην… κατάρα 37 ετών!

Φαβορί για το Copa Africa η Γκάνα
Μπήκε μουδιασμένη στα τελικά του Copa Africa η Γκάνα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με το Μπενίν. Υπέπεσε σε πολλά λάθη, ενώ ήταν τυχερή που δεν το… πλήρωσε με ήττα. Βελτιωμένη κόντρα στο Καμερούν πήρε λευκή ισοπαλία, «σφράγισε» την πρόκριση επικρατώντας 2-0 της Γουινέας-Μπισάου παίρνοντας και την πρωτιά στον όμιλο. Έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, το οποίο παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται πιο δεμένο. Είναι στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αν και η τελευταία φορά που το κατέκτησε ήταν πριν 37 χρόνια. Πλήγμα η απουσία του εξτρέμ, Κρίστιαν Ατσού.

Με τρεις ισοπαλίες η Τυνησία

Η Τυνησία έκλεισε τον όμιλο χωρίς νίκη, αλλά και… αήττητη. Απογοήτευσε απέναντι στη Μαυριτανία μένοντας στο 0-0, ωστόσο ο βαθμός αυτός ήταν αρκετός για να της δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ηταν η πρώτη φορά που κράτησε ανέπαφη την εστία της την τελευταία εξαετία στο Copa Africa. Ο πρώτος στόχος ήταν να φτάσει στα προημιτελικά, αλλά η εικόνα στη φάση των ομίλων ήταν απογοητευτική. «Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να προετοιμαστούμε καλύτερα» είπε ο Ζιρές. Η Τυνησία έχει κρατήσει το μηδέν μόλις μια φορά στα 13 τελευταία της ματς στο Copa Africa.

Παράδοση, Γκάνα – Τυνησία

Σε επτά ραντεβού των δυο ομάδων στα τελικά του τουρνουά, η Γκάνα είναι αήττητη με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Στο τελευταίο τους ραντεβού στη διοργάνωση (2012), η Γκάνα είχε επικρατήσει 2-1 της Τυνησίας στην παράταση.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Kόπα Άφρικα 2019 με 100+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X