Κροατία – Ισπανία: Στον απόηχο της «εξάρας»

Κροατία – Ισπανία: Στον απόηχο της «εξάρας»

Εναρξη: 21:45, 15/11/2018
Γήπεδο: Stadion Maksimir (35.423), Ζάγκρεμπ

Μπορεί να έχει έναν βαθμό στον όμιλο και επίσης να μην έχει σκοράρει, όμως η Κροατία διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στο Final-Four της Α’ Κατηγορίας του Nations League. Το βράδυ της Πέμπτης (15/11), οι παίκτες του Ντάλιτς φιλοξενούν την Ισπανία στο «Μάξιμιρ» με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Με την ίδια λογική, την ίδια προσέγγιση ταξίδεψε η «Ρόχα» στην Κροατία, αφού μετά την πρόσφατη ήττα από την Αγγλία στη Σεβίλλη (2-3) έκανε περίπλοκη την υπόθεση πρόκρισης στον 4ο Ομιλο.

Και είναι ακόμα ζωντανή…
Η Κροατία διανύει την μετά τελικού παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον δρόμο να αποδεικνύεται μεγάλος και δύσκολος. Αρκετά από τα πρώτα… βιολιά δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ακόμα και στους συλλόγους τους πραγματοποιούν μέτριες ως κακές εμφανίσεις. Λόβρεν και Μόντριτς τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπου ο πρώτος με τη Λίβερπουλ δεν παίρνει αρκετό χρόνο (σε κάποια είναι και εκτός αποστολής), ενώ ο δεύτερος κινείται σε ρηχά νερά.

Αυτό καλείται να διαχειριστεί ο τεχνικός Ντάλιτς, βλέποντας στις πρώτες αναμετρήσεις κακή εικόνα από τους παίκτες του και άσχημα αποτελέσματα. Αποκορύφωμα η εξάρα στο Ελτσε από την Ισπανία (6-0) στις αρχές του Σεπτεμβρίου για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Nations League. Εκτοτε, ήρθε το 0-0 με την Αγγλία στη Ριέκα, σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και η φιλική νίκη επί της Ιορδανίας με 2-1.

Πάντως, παρά τη βαριά ήττα από τη «Ρόχα» και το «άσφαιρο» παιχνίδι με τα «τρία λιοντάρια», η Κροατία διατηρεί ελπίδες πρόκρισης αν κάνει το δύο στα δύο. Τα βαριά… χαρτιά της καλοκαιρινής πορείας στα γήπεδα της Ρωσίας, Λόβρεν, Βρσάλικο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς κτλ, βρίσκονται κανονικά στην αποστολή για τις δύο αναμετρήσεις.

Δεν της κάνει ο βαθμός
Κάπως έτσι, η Ισπανία «πληρώνει» εκείνο το κάκιστο πρώτο ημίχρονο στη Σεβίλλη στις 15 Οκτωβρίου, τότε που στο 37ο λεπτό κόντρα στην Αγγλία βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-3. Στο β’ μέρος προσπάθησε, πίεσε, μειώνοντας στο φινάλε σε 2-3. Σκορ, που αν δεν φύγει με τη νίκη από το Ζάγκρεμπ, θα είναι αυτό που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Αγγλους (αν η Αγγλία επικρατήσει της Κροατίας την επόμενη αγωνιστική) δεν έχει το πάνω χέρι, μία ισοβαθμία που θα έρθει αν φύγει η ίδια με την ισοπαλία από την Κροατία. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν της κάνει ούτε ο βαθμός, αλλά μόνο η νίκη.

Πριν την απρόσμενη ήττα από την Αγγλία, προηγήθηκαν τα παραγωγικά παιχνίδια –έχοντας πολύ καλή παρουσία και στο αμυντικό τομέα- κόντρα σε Κροατία (6-0) και Ουαλία (4-1) σε Σεβίλλη και Κάρντιφ αντίστοιχα.

Η επιστροφή του αριστερού μπακ Τζόρντι Αλμπα είναι η σημαντικότερη είδηση στο μπλοκάκι Λουίς Ενρίκε. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού έμειναν οι Καρβαχάλ (μπακ), Τιάγκο (χαφ), ενώ αίσθηση προκάλεσε η απουσία του «καυτού» Πάκο Αλκάθερ, ο οποίος διανύει εξαιρετική περίοδο στην Μπουντεσλίγκα με τα χρώματα της Ντόρτμουντ.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Ισπανία – Κροατία: 6-0 (Nations League 2018)
Κροατία – Ισπανία: 2-1 (Euro 2016)
Κροατία – Ισπανία: 0-1 (Euro 2012)
Κροατία – Ισπανία: 1-2 (Φιλικό 2006)
Κροατία – Ισπανία: 0-0 (Φιλικό 2000)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X