Ελβετία - Βέλγιο: Ψηλά τον πήχη οι «κόκκινοι διάβολοι»

Ελβετία – Βέλγιο: Ψηλά τον πήχη οι «κόκκινοι διάβολοι»

Εναρξη: 21:45, 18/11/2018
Γήπεδο: Swissporarena (16.800), Λουκέρνη

Με την Ισλανδία να έχει υποβιβαστεί το μόνο πράγμα που μένει να αποσαφηνιστεί στο γκρουπ 2 της League A του Nations League είναι ο νικητής του. Θα είναι το Βέλγιο ή η Ελβετία που θα αγγίξουν τα τελικά του 2019; Οι φιλοξενούμενοι είναι τρεις βαθμούς μπροστά από τους Ελβετούς.

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” κέρδισαν 2-0 την Ισλανδία και συνέχισαν ιδανικά στον όμιλο. Μπορούν να τερματίσουν όμως με 100% επιτυχία;

Οι Ελβετοί  πέτυχαν το μίνιμουμ στόχο τους αποφεύγοντας τον υποβιβασμό. Έφεραν τον εαυτό τους σε μία κατάσταση, όπου μία νίκη μπορεί να κάνει την διαφορά και τους δώσει αυτό που θέλουν. Οι Ελβετοί έχουν ήδη διασφαλίσει μία καλή θέση για τις κληρώσεις των προκριματικών του Ευρωπαϊκού 2020. Έτσι δεν θα έχουν σε αυτήν την διαδικασία αγώνων κάποιον πολύ δύσκολο αντίπαλο. Μετά το Παγκόσμιο οι Ελβετοί προσπαθούν να μπουν ξανά στη σωστή… τροχιά. Το 6-0 επί των Ισλανδών ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, αλλά μετά έχασαν εκτός στην Αγγλία, εκτός έδρας στο Βέλγιο και κέρδισαν δύσκολα ξανά τους Ισλανδούς. Έχασαν ακόμα και από το Κατάρ με 1-0 και αυτό δεν ήταν καλό… σημάδι ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο.

Ψηλά τον πήχη!
Για τους Βέλγους από την άλλη μετά το Παγκόσμιο όπου προσπάθησαν πολύ για την διάκριση και παρουσίασαν δείγματα πολύ καλής ομάδας χρειάζεται μία ανάλογη ή και καλύτερη συνέχεια. Οι Βέλγοι θέλουν να κάνουν ένα ακόμα πιο καλό τουρνουά στο Ευρωπαϊκό, αλλά θα πρέπει να περιμένουν δύο χρόνια ακόμα. Βέβαια από την στιγμή που είναι μία διαρκώς ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο οποιαδήποτε πρωτιά ή διάκριση είναι πολύ σημαντική για εκείνους.

Ένα τρόπαιο θα είναι και μία μεγάλη επιβεβαίωση – κατάκτηση για τον τεχνικό τους, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να πάνε στα ημιτελικά. Αυτήν τους την αγωνιστική διάθεση και θέληση για κατάκτηση του τίτλου την έδειξαν από την αρχή του τουρνουά.

Έχουν σκοράρει επτά γκολ και έχουν δεχθεί ένα, που είναι ένα μέρος του σερί των έξι ματς χωρίς ήττα. Από το Μουντιάλ είχαν και διακρίσεις σε επίπεδο τοπ σκόρερ, δείχνοντας πως είναι μία Εθνική ικανή να… χτυπήσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Ανέβηκαν πλέον ψηλά στην κατάταξη των Εθνικών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και σκοπεύουν να συνεχίσουν έτσι.

Φουλ απουσίες!

Κοινό τους σημείο; Οι απουσίες! Για την Ελβετία, τιμωρημένος ο Σαρ (στόπερ). Τραυματίες οι Μπούρκι (κίπερ, Ντόρτμουντ), Ακάντζι (στόπερ, Ντόρτμουντ), Ντζουρού (στόπερ, ΣΠΑΛ), Λιχτστάιντερ (μπακ, Αρσεναλ), Μεχμέντι (φορ, Βόλφσμπουργκ) και Εμπολό (φορ, Σάλκε). Για το Βέλγιο εκτός οι στόπερ Βερτόνγκεν (Τότεναμ), Βερμάλεν (Μπαρσελόνα), οι μέσοι Ντε Μπρέινε (Μαν. Σίτι), Ντεμπελέ (Τότεναμ), Φελαϊνί (Μαν. Γιουνάιτεντ) και ο επιθετικός Μπεντέκε (Κρ. Πάλας).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X