Οι 5 κορυφαίοι τελικοί του Euro! (Poll)

Οι 5 κορυφαίοι τελικοί του Euro! (Poll)

Πέντε μεγάλα ραντεβού που πέρασαν στην ιστορία του Euro, ισάριθμες μονομαχίες που συγκλόνισαν! Ταλέντο, προσωπικότητα, δέσιμο είναι μερικά απο τα στοιχεία που εκτοξεύουν μια ομάδα και τη φέρνουν στην κορυφή της Ευρώπης. Από την γκολάρα του Φαν Μπάστεν στο… θαύμα της Πορτογαλίας και στην απίθανη ομάδα της Ισπανίας.

Σοβιετική Ένωση – Ολλανδία 0-2 | Μόναχο | 1988

Το 1988 στην Δυτική (ακόμα) Γερμανία, η Ολλανδία του Μίχελς, του Φαν Μπάστεν, του Γκούλιτ, του Ράικαρντ, του Κούμαν και του Φαν Μπρόικελεν, έβαλε τέλος στην «ξηρασία» τίτλων, αποκλείοντας μάλιστα στα ημιτελικά τη διοργανώτρια, με γκολ του μεγάλου Μάρκο στο φινάλε. Αυτός ο τελικός θα μείνει στην ιστορία για το απίθανο, το μοναδικό τέρμα, ίσως το ωραιότερο που μπήκε ποτέ στα τελικά της διοργάνωσης. Ο χαρισματικός επιθετικός των Άγιαξ και Μίλαν, παρ’ ότι είχε πετύχει τέσσερα γκολ μέχρι εκείνο το σημείο της διοργάνωσης, φυλούσε το καλύτερο για τον τελικό, κόντρα στην σπουδαία Σοβιετική Ένωση του Βαλερί Λομπανόφσκι και των Ντασάεφ, Προτάσοφ, Ζαβάροφ, Μπελάνοφ και Λιτόφτσενκο. Η Ολλανδία ήταν εντυπωσιακή, μπήκε δυνατά, δημιούργησε φάσης και ο Γκούλιτ άνοιξε τον δρόμο για τη μοναδική μεγάλη κούπα των «Οράνιε». Ωστόσο, τα βλέμματα όλων έπεσαν στον συμπαίκτη του, τον Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και σούπερ αποδόσεις για τον Πρωταθλητή στο Euro!

Τσεχία – Γερμανία 1-2 | Λονδίνο | 1996

Tέσσερα χρόνια μετά την ήττα – σοκ στον τελικό από τη Δανία, η Γερμανία δεν σταμάτησε τις μηχανές κι έκανε τα πάντα για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης. Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη – πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Αγγλία, η Γερμανία αντιμετώπισε στο «Wembley» την Τσεχία. Σε ακόμα έναν τελικό βρέθηκε στην… κόλαση, ωστόσο αυτή τη φορά κατάφερε να δραπετεύσει. Ο παίκτης που την έστειλε στον παράδεισο ήταν ο Όλιβερ Μπίρχοφ. Ο τότε ποδοσφαιριστής της Ουντινέζε μπήκε ως αλλαγή και στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση. Η Γερμανία μπήκε πολύ δυνατά, έκλεισε τους Τσέχους και με το δεύτερο γκολ του Μπίρχοφ βρέθηκε στην κορυφή. Ηταν το «χρυσό γκολ», το πρώτο στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Τσεχία κέρδισε τις εντυπώσεις, με τους Πομπόρσκι, Νέντβεντ και Μπέργκερ να είναι εντυπωσιακοί σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, ωστόσο η εμπειρία των Ζάμερ, Μέλερ, Τσίγκε, Κλίνσμαν ήταν αυτή που χάρισε το τρόπαιο στη «Νασιοναλμανσάφτ».


bwin – Με 2+; Πας ταμείο! Πρώιμη Πληρωμή* στους αγώνες του Euro.

Γαλλία – Ιταλία 2-1 | Ρότερνταμ | 2000

To 1998 με οδηγό τον Ζιντάν και μια «φουρνιά» εξαιρετικών παικτών, οι Γάλλοι δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν επίδειξη δύναμης, που σημαδεύτηκε από το εντυπωσιακό 3-0 κόντρα στη Βραζιλία και την κούπα του Μουντιάλ. Δυο χρόνια αργότερα, στο Euro που διοργάνωσαν το Βέλγιο και η Ολλανδία, οι «Τρικολόρ» είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν πως πρόκειται για την καλύτερα ομάδα του κόσμου. Αφού έφτασαν στον τελικό, αφήνοντας πίσω τους Ισπανία και Πορτογαλία, έπαιξαν με την Ιταλία, που είχε αποκλείσει τους διοργανωτές «Οράνιε». Η «Σκουάντρα Ατζούρα» των Καναβάρο, Μαλντίνι, Νέστα, Τότι, πήρε το προβάδισμα με τον τον Ντελ Βέκιο στο 55’. Ηταν το απόλυτο φαβορί μετά το γκολ, μιας και όλοι πόνταραν στην εντυπωσιακή άμυνα των Ιταλών. Ωστόσο, διαψεύστηκαν, ο τελικός απέκτησε τρελό ρυθμό, η Γαλλία πίεσε με τον Βιλτόρ να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Οι «Τρικολόρ» πήραν την «ανάσα» που χρειαζόντουσαν, με τους Νέστα, Τόλντο να κάνουν διαδοχικά λάθη στη φάση του γκολ. Ο Ροζέ Λεμέρ είχε περάσει στο ματς τον Τρεζεγκέ δικαιώνοντάς τον για την επιλογή του. Στο 103’, όπου ο Τρεζεγκέ τέλειωσε το ματς! Ο κανονισμός του «χρυσού» γκολ στην παράταση ήταν αυτός που έσβησε τα όνειρα των Ιταλών.

Euro με σούπερ αποδόσεις και χιλιάδες ειδικά στοιχήματα!

Πορτογαλία – Ελλάδα 0-1 | 2004 | Λισαβώνα

Πριν 20 χρόνια η ποδοσφαιρική Ελλάδα έζησε μια εποποιία. Το… πειρατικό του Ότο Ρεχάγκελ έκανε μια τρελή πορεία στα γήπεδα της Πορτογαλίας, με τους Ιβηρες να πέφτουν στο καναβάτσο δυο φορές, μια στην πρεμιέρα και μια στον τελικό. Μπορεί το μεγάλο ραντεβού με τους Ιβηρες στο «Ντα Λουζ» να μην είχε πολλά γκολ και θέαμα, όμως έμεινε στην ιστορία για την υπέρβαση της Εθνικής. Η αληθινή παράσταση οργανωμένου και παθιασμένου ποδοσφαίρου, η κατάθεση ψυχής και τελικά ο θρίαμβος. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ έκανε την Ευρώπη να τρίβει τα «μάτια» της. Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη δεν ήταν η πιο ακριβή, ούτε αυτή με τον πιο διάσημο προπονητή και το πιο «γεμάτο» και ποιοτικό ρόστερ. Είχε όμως όλο το πακέτο για να διακριθεί. Ο Άγγελος Χαριστέας χρειάστηκε μια φάση για να εκτοξεύσει τους Έλληνες στα ουράνια.

Ο «χάρτης» του Ευρωπαϊκού! Ποια θα σηκώσει την κούπα; (Poll)

Ισπανία – Ιταλία 4-0 | Κίεβο | 2012

Mια σπουδαία ποδοσφαιρική γενιά, μια ομάδα που έγραψε τη δική της ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η Ισπανία. Το Euro 2012 αποτελεί την επιβράβευση μιας μεγάλης φουρνιάς. Οι «Φούριας Ρόχας» είχαν πάρει φόρα και δεν σταματούσαν! Με την Μπαρτσελόνα να «μεσουρανεί» και τον Ντελ Μπόσκε να έχει καταφέρει να μεταφέρει το πνεύμα και την κυριαρχία του «tiki-taka» στην Εθνική, η Ισπανία έφτασε εύκολα στον τελικό του Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Οι «Ατζούρι» του Τσέζαρε Πραντέλι προσπάθησαν, όμως δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στο ρυθμό της καλύτερης ευρωπαϊκής ομάδας της εποχής. Άλλωστε, οι Ισπανοί στην τετραετία 2008 – 2012 είχαν αποδείξει πως παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Μάταια οι Ιταλοί προσπαθούν να «εγκλωβίσουν» Τσάβι και Ινιέστα. Στο Κίεβο οι Ισπανοί κατέκτησαν το Euro για 3η φορά στην ιστορία τους με την ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να μην αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης απέναντι σε μια Ιταλία που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους Ίβηρες. Τα γκολ των Νταβίντ Σίλβα (14’) και Ζόρντι Άλμπα έκοψαν από το πρώτο μέρος τα φτερά των «Ατζούρι» και μετά την ανάπαυλα ο τελικός πήρε διαστάσεις θριάμβου με τους Τόρες (84’) και Μάτα (88’) να διαμορφώνουν το 4-0.

Παίζει να πληρώνεσαι* το στοίχημά σου, όταν η ομάδα σου προηγείται με συν δύο γκολ; Παίζει bwin!

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X