Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Οπως... πέρσι στο Emirates!

Άρσεναλ – Ολυμπιακός: Οπως… πέρσι στο Emirates!

Εναρξη: 19.55, 18/03/2021
Γήπεδο: Εmirates

Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 3-1 από την Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο Emirates θα παρουσιαστούν για την υπέρβαση και την πρόκριση στη φάση των «8» του Europa League. 

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Europa League εδώ!

Σε εξαιρετικό μομέντουμ η Άρσεναλ

Ανεβασμένη η Άρσεναλ, έγινε το φεντικό του Βόρειου Λονδίνου, αφού επικράτησε 2-1 εντός έδρας την Τότεναμ. Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ήταν εξαιρετική, αντέδρασε σωστά και πήρε αυτό που ήθελε. Βέβαια, στο τέλος του ματς η τύχη ήταν σύμμαχος, μιας και η προσπάθεια του Κέιν βρήκε το δοκάρι! Ετσι, μπήκε στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν και ακόμα παραμένει στη μέση της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ. Αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνει πως είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ. Αλλωστε, στον Πειραιά κατάφερε να πάρει ένα μεγάλο διπλό, επικράτησε 3-1 εκμεταλλευόμενη κυρίως τα πολλά λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού. Τη φετινή σεζόν παραμένει αήττητη στο Γιουρόπα Λιγ, έχοντας 8 νίκες (σκόραρε τουλάχιστον δύο φορές) και μια ισοπαλία. Στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις της στη διοργάνωση μετρά μόλις μία ήττα, την περσινή από τον Ολυμπιακό. «Προσοχή στον Ελ Αραμπί, μας έχει βάλει δύο γκολ και έχει δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες. Είναι πολύ έξυπνος επιθετικός, με έξυπνες κινήσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με αυτόν» τόνισε ο Αρτέτα.

Γι ακόμα μια υπέρβαση στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με απουσίες κόντρα στην Άρσεναλ, ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της άμυνας τον Εμβιλά και οι Πειραιώτες αποδιοργανώθηκαν. Ηττα 3-1 από τους Λονδρέζους αν και «πλήρωσε» τα δικά του λάθη. Πολύ δύσκολο πλέον το έργο του στο Λονδίνο και πρέπει να κάνει… υπέρβαση μεγαλύτερη της περσινής, όταν επικρατούσε 2-1 στο Emirates κι έπαιρνε την πρόκριση για τους «16». «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές δυσκολίες στο παρελθόν. Όλα μπορούν να συμβούν. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι σε φυσική κατάσταση, αλλά και ψυχολογικά. Πρέπει να πηγαίνουμε πάντα προετοιμασμένοι» τόνισε ο Μαρτίνς. Νοκ-άουτ παραμένει o Σεμέντο, στην αποστολή οι Μπα, Βρουσάι, νοκ-άουτ τέθηκαν μετά τους κυριακάτικους τραυματισμούς τους οι Βαλμπουενά, Χασάν. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ρελαντί 3-1 της Λάρισας εκτός έδρας και μπαίνει στα Play off αγκαλιά με την κούπα!

Ολυμπιακός – Άρσεναλ, οι αριθμοί

Η Άρσεναλ και ο Ολυμπιακός έχουν συναντηθεί στο παρελθόν σε 11 περιπτώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας πέντε νίκες οι Ερυθρόλευκοι και έξι οι Λονδρέζοι.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Άρσεναλ στους 32 του UEFA Europa League την περασμένη σεζόν. Οι Gunners υπέστησαν διαδοχικούς αποκλεισμούς από την ίδια ομάδα το 2012-13 & 2013-14 από τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League

Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει μόνο δύο από τους 12 τελευταίους αγώνες του εναντίον Αγγλικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (εκτός των προκριματικών), αλλά και οι δύο νίκες ήρθαν εναντίον της Άρσεναλ, στο Champions League τον Σεπτέμβριο του 2015 και στο Europa League τον Φεβρουάριο του 2020

Η Αρσεναλ προκρίθηκε και στις δύο προηγούμενες παρουσίες της στους «16» του Europa League (με Μίλαν το 2017-18 και Ρεν το 2018-19). Εχει αποκλειστεί μία και μοναδική φορά από τις 16 περιπτώσεις που νίκησε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης: πέρσι από τον Ολυμπιακό.

Εντεκα φορές οι Πειραιώτες έχασαν εντός έδρας σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μόλις δυο φορές κατάφεραν να προκριθούν

X