Ολυμπιακός: Ετοιμάζει την αντεπίθεσή του

Ολυμπιακός: Ετοιμάζει την αντεπίθεσή του

Η ομάδα του Πειραιά τερμάτισε πέρυσι στην τρίτη θέση της Super League και καλείται φέτος να αγωνιστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αυτή θα είναι η 22η συμμετοχή στην εν λόγω διοργάνωση για τους «ερυθρόλευκους». Σε επίπεδο UEFA/Europa League, αριθμούν 35 νίκες, 12 ισοπαλίες και 31 ήττες.

Με όνειρα…χίλια
Η διοίκηση του Ολυμπιακού πήρε την απόφαση και προσέλαβε τον Πέδρο Μαρτίνς ως νέο προπονητή των «ερυθρόλευκων». Ο 47χρονος Πορτογάλος θα εργαστεί για πρώτη χρονιά μακριά από την πατρίδα του. Μέχρι πρότινος, δούλεψε σε Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Βιτόρια Γκιμαράες της Πριμέιρα Λίγκα. Και με τις τρεις, ο Μαρτίνς πανηγύρισε συμμετοχές στο Europa League. Έψαχνε μία ευκαιρία στο εξωτερικό και η ομάδα του μεγάλου λιμανιού του την έδωσε.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από κινητό με υψηλές αποδόσεις! Κατέβασε το app|21+

Το «πάρε-δώσε»
Τη φετινή μεταγραφική περίοδο, αποκτήθηκαν οι Μιράντα (στόπερ), Καμαρά (χαφ), Ποντένσε (εξτρέμ), Γκερέρο (φορ) από την ξένη αγορά ενώ οι Γιαννιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης, Μασούρας, Μπουχαλάκης και Μάνος ενισχύουν το γηγενές στοιχείο. Αφέθηκαν ελεύθεροι Προτό (κίπερ), Μποτία (μπακ) και Ζιλέ (χαφ), με τον Σεμπά να ετοίμασε βαλίτσες για Κίνα με… αντάλλαγμα τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Φουλάρουν οι μηχανές
Υστερα από μία σεζόν όπου η ομάδα δεν κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, έγιναν ριζικές αλλαγές έτσι ώστε να επιστρέψει στην κορυφή. Θετικά τα «πρώτα» δείγματα από τις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, με τις νίκες κόντρα σε Βάτενς (3-0) και Μποτοσάνι (5-0) να έρχονται με άνεση. Η συνέχεια δόθηκε επί βελγικού εδάφους, με την ομάδα να κοντράρεται αρχικά με την αδύναμη Τεσέντερλο (νίκη 3-0), για να γνωρίσει στη συνέχεια την πρώτη της ήττα από την Εουπεν (3-2). Λίγο πριν αναχωρήσουν για την Ολλανδία, οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με τη Σιντ Τρούιντεν. Ο επιθετικός Γκερέρο σκόραρε για πέμπτο σερί φιλικό, με τον-επίσης-νεοαποκτηθέντα Καμαρά, να αφήνει θετικές εντυπώσεις. Κάτι… καλό φαίνεται ότι χτίζεται στον Πειραιά ενόψει των playoffs του Europa League.

Σχολιάστε

X