Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Για το γόητρο, τον τίτλο και την Ευρώπη!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για το γόητρο, τον τίτλο και την Ευρώπη!

Έναρξη: 19:30, 11/04/2021
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης», Πειραιάς

Είναι παραδοσιακά το ντέρμπι των «αιωνίων». Είναι όμως και το ματς που μπορεί να σφραγίσει τον τίτλο του Ολυμπιακού ή να δώσει τεράστια ώθηση στον Παναθηναϊκό για έξοδο στην Ευρώπη.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις Super League εδώ!

Ο Ολυμπιακός αγκαλιά με το 46ο πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (19:30, NovaSports1) γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στο Αρης-ΑΕΚ που μπορεί να του δώσει και μαθηματικά τον τίτλο. Να παραμείνει στην πρώτη 4αδα θέλει ο Παναθηναϊκός.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε με 5-1 την ΑΕΚ εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ και πλέον μετρά αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου. Μάλιστα, αυτή μπορεί να έρθει και απόψε. Αν ο Άρης δεν νικήσει την Ενωση, οι Πειραιώτες με τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πανηγυρίσουν το 46ο πρωτάθλημά τους. Μεσοβδόμαδα πάντως τα βρήκαν δύσκολα κόντρα στον εξαιρετικό ΠΑΣ για τα ημιτελικά Κυπέλλου, όμως με ένα εντυπωσιακό γκολ του Χασάν (1-1) έκαναν βήμα πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός νίκησε στα πέντε τελευταία παιχνίδια του, για να φτάσει τις 23 νίκες στο πρωτάθλημα σε 28 αγώνες. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική στα 30 τελευταία του για το πρωτάθλημα, με 25 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Παράλληλα, έχει σκοράρει και στα 30 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος μετά την περσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ με 1-0 στα πλέι άουτ.

Η ομάδα του Μαρτίνς έχει μια μόνο απώλεια στην έδρα του, την ισοπαλία με τον Άρη στην κανονική περίοδο, που ήλθε με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 83’ του αγώνα.

Αλλωστε, έχει κερδίσει τα υπόλοιπα 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Είναι αήττητος στα τελευταία 15 στην έδρα του, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 12 Ιουλίου 2020 στα περσινά Playoffs, έχοντας σκοράρει σε όλα.

«Τώρα παίζουμε με τον Παναθηναϊκό, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και ένας διαφορετικός αντίπαλός. Παραδοσιακά στην Ελλάδα είναι διεκδικητής του τίτλου, μια ομάδα ποιοτική που μας δυσκολεύει. Παίζουμε στην έδρα μας. Τα παιχνίδια αυτά είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, δεν θα πρέπει να τα συγκρίνουμε. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και αυτού του παιχνιδιού και ότι πρέπει οπωσδήποτε να το κερδίσουμε» τόνισε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Φουλ για την τετράδα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στη Λεωφόρο, έκανε από τα καλύτερα ματς στη σεζόν και επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ με 3-0. Εκανε σημαντικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη κι ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα τον βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην επίτευξη του στόχου. Είναι ένα βαθμό πίσω από τον τρίτο ΠΑΟΚ και ένα μπροστά από την πέμπτη ΑΕΚ.

Μετά τη νίκη του επί του Ολυμπιακού στις 14 Φεβρουαρίου, ο Παναθηναϊκός έκανε δύο νίκες σε έξι παιχνίδια για το πρωτάθλημα και οκτώ για όλες τις διοργανώσεις. Και οι δύο νίκες είναι με τον ΠΑΟΚ, στα τρία τελευταία παιχνίδια. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε στα τρία τελευταία εκτός έδρας, παίρνοντας μόνο ένα βαθμό. Αμέσως πριν είχε κάνει τέσσερις διαδοχικές νίκες εκτός έδρας, για πρώτη φορά τα πέντε τελευταία χρόνια.

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που πρέπει να το σεβαστούμε. Ακόμη, στον προηγούμενο αγώνα τους… θυμώσαμε κερδίζοντάς τους και τέλος παίζουμε στο “κάστρο” τους. Αναλύσαμε αυτή την αναμέτρηση και θα κοιτάξουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό», σχολίασε ο Μπόλονι!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, η παράδοση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στις 14 Φεβρουαρίου 2-1 του Ολυμπιακού, για να σπάσει το αήττητο στη σεζόν των Πειραιωτών και παράλληλα να σταματήσει ένα δικό του σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη στα ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις νίκες και τέσσερα ήταν ισόπαλα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα στο 2-1 τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν δεν είχε σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τρία τελευταία στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό. Έχει να κερδίσει τέσσερα διαδοχικά εδώ και 52 χρόνια.

Από το 1966 ως το 1969 είχε κάνει τέσσερις νίκες. Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει τα οκτώ τελευταία εντός έδρας, έχοντας έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Συνολικά στα ντέρμπι αιωνίων, ο Ολυμπιακός μετρά 48 νίκες, 31 ήττες, ενώ 48 ματς έληξαν ισόπαλα. Αντίθετα, με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, οι νίκες είναι 29 για τους Ερυθρόλευκους, 22 ισοπαλίες και 12 οι νίκες για τον Παναθηναϊκό

X