ΠΑΟΚ: Εν αναμονή της ενίσχυσης του ρόστερ

ΠΑΟΚ: Εν αναμονή της ενίσχυσης του ρόστερ

Ο ΠΑΟΚ διεκδίκησε μέχρι τέλους τον τίτλο της περσινής Super League αλλά τελικά έμεινε πίσω από την ΑΕΚ. Στο Κύπελλο τα κατάφερε περίφημα, όμως, κατακτώντας το τρόπαιο. Θα κληθεί να αγωνιστεί με την ελβετική Βασιλεία στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League φέτος. Στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει απολογισμό μίας νίκης, έξι ισοπαλιών και εννέα ηττών.

Πρακτικά αποδυναμωμένος
Η διοίκηση, πάντα σε συνεργασία με τον Ρουμάνο τεχνικό Ραζβάν Λουτσέσκου, κινήθηκε στη λογική του να κρατήσει τον βασικό κορμό και να αντιμετωπίσει την Βασιλεία με ατόφια την περσινή ομάδα. Στην ουσία βέβαια θα πάει αποδυναμωμένος, αφού Μακ και Κάμπος έφυγαν, ενώ από το πρώτο παιχνίδι θα λείψει και ο τραυματίας Μπίσεσβαρ. Οι τρεις δηλαδή, που θα έδιναν μάχη για τις δυο θέσεις των εξτρέμ.

Cash Out* Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Δυο προσθήκες
Απέκτησε τον έμπειρο στόπερ Χατσερίδη, που όμως ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος και γενικά θα πρέπει να παλέψει για να πάρει την θέση του Κρέσπο στην ενδεκάδα και τον ταλαντούχο Βραζιλιάνο Ζαμπά, μια επένδυση 5+ εκατομμυρίων για έναν 19χρονο εξτρέμ με εξαιρετικά στοιχεία, που φαίνεται ότι μπορεί από τώρα να διεκδικήσει θέση βασικού. Επέστρεψαν οι δανεικοί Ουάρντα, Κίτσιου, Χαρίσης, Μυστακίδης και Λάμπρου, που δίνουν απαραίτητο βάθος στο ρόστερ.

Κωλυσιεργία στις υποθέσεις
Βασική προτεραιότητα του «Δικεφάλου του Βορρά» ήταν να ενισχυθεί σε τρεις θέσεις: βασικό κεντρικό χαφ (εξάρι), δεύτερο σέντερ φορ και αριστερό μπακ. Για τις δυο πρώτες θέσεις σπατάλησε αρκετό χρόνο στις περιπτώσεις των Βέρνμπλουμ και Κούκι. Τον Σουηδό τον περιμένει σχεδόν ένα μήνα για να απαντήσει στην, ομολογουμένως εξαιρετική, πρόταση των 5+ εκατομμυρίων για 3ετές συμβόλαιο, ενώ ο Φινλανδός κατέληξε σε σύλλογο της αγγλικής Τσάμπιονσιπ.

Τα κενά υπάρχουν
Κουλούρης και Γιαννούλης πήγαν δανεικοί στον Ατρόμητο, οπότε απέναντι στην Βασιλεία θα πάει χωρίς εναλλακτική λύση στη θέση του αριστερού μπακ (ουσιαστικά «χαραμίζεται» εκεί ο Βιερίνια, ίσως ο ποιοτικότερος παίκτης της ελληνικής Super League που εν δυνάμει θα έκανε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά σαν εξτρέμ). Επίσης, βασικός σέντερ φορ, πλην του πρόσφατα επανακάμψαντα από το Μουντιάλ, Πρίγιοβιτς δεν υπάρχει, ο Μυστακίδης έχει αγωνιστεί αναγκαστικά ορισμένες φορές στην κορυφή της επίθεσης, κανονικά κινείται στα πλάγια.

Σχολιάστε

X