ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός & ΑΕΚ: Έτσι προκρίνονται στους ομίλους της Ευρώπης! (Poll)

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός & ΑΕΚ: Έτσι προκρίνονται στους ομίλους της Ευρώπης! (Poll)

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν εύκολο έργο και αν είναι προσεκτικοί, τότε, θα αποφύγουν τις παγίδες και θα συνεχίσουν στον 3ο προκριματικό γύρο.

Εύκολο έργο για τον ΠΑΟΚ

Εύκολο, είναι το έργο του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Αντίπαλος της ομάδας του Λουτσέσκου θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Μπάνια Λούκα-Εγκνάτια, κάτι που σημαίνει πως το ταξίδι που θα κάνει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα είναι είτε στην Βοσνία, είτε στην Αλβανία. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα στις 23-24 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα, στις 30-31 του ίδιου μήνα. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει… χαρακίρι, τότε θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 8 και στις 15 Αυγούστου αντίστοιχα.

H Μπόρατς Μπάνια Λούκα είναι ομάδα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, η οποία δεν έχει καταφέρει ποτέ να προχωρήσει πέρα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η έδρα της είναι το «Μπάνια Λούκα Σίτι Στέιντιουμ» χωρητικότητας 10.030 θεατών. Προπονητής της ομάδας είναι ο Μλάντεν Ζίζοβιτς, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία της. Την σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Βοσνία, το τρίτο της ιστορίας της ενώ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ηττήθηκε σε διπλά ματς από την Ζρνίσκι Μόσταρ. Ηγέτης της ομάδας είναι ο 24χρονος Κροάτης επιθετικός μέσος, Γιάκοβ Μπλάγκαϊτς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 6 γκολ και 14 ασίστ σε 37 συμμετοχές. Ο σύλλογος της Βοσνίας δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα.

bwin – Πρώιμη Πληρωμή*: Παίζει να κερδίζεις το στοίχημά σου, όταν είσαι μπροστά με δύο γκολ διαφορά; Παίζει bwin!

Η Εγκνατία είναι ομάδα από την Αλβανία, η οποία εξασφάλισε για δεύτερη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εχει παίξει συνολικά μόλις δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, αυτά που έδωσε πέρυσι απέναντι στην Αραράτ. Η έδρα της βρίσκεται στην Ρογκοζίνα και το γήπεδο της, που ονομάζετα «Εγκνάτια Αρένα», μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 θεατές. Θυμίζουμε, πως ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει στην 3η φάση του Europa League θα παίξει στα Playoffs του Conference. Αντίθετα, αν περάσει το εμπόδιο μιας εκ των Μπόρατς – Εγκνατία θα έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή παρουσία σε όμιλο. Τα ματς της 3ης φάσης του Champions League είναι στις 6-7 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 13, ενώ αν προκριθεί, θα παίξει στα Playoffs στις 20-21 Αυγούστου και 27-28 οι επαναληπτικοί.

Απέφυγε τα δύσκολα ο Παναθηναϊκός

Εύκολη κλήρωση για τον Παναθηναϊκό στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League, καθώς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπότεφ – Μάριμπορ. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου, ενώ την 1η Αυγούστου θα γίνει η ρεβάνς.

Ο αντίπαλος του θα προκύψει από τις αναμετρήσεις που θα γίνουν 11 και 18 Ιουλίου. Αν ο Παναθηναϊκός εξασφαλίσει την πρόκριση, τότε, θα βρεθεί στον 3ο γύρο, τα ματς του οποίου θα γίνουν 8 και 15 Αυγούστου. Η Μπότεφ Πλόβντιβ δεν ανήκει στις μεγάλες ομάδες της Βουλγαρίας, έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν 2 πρωταθλήματα (1929, 1967), 4 κύπελλα (1962, 1981, 2017, 2024), ένα Σούπερ Καπ. Βρέθηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League, αφού κατέκτησε το Κύπελλο στη Βουλγαρία, επικρατώντας στον τελικό της Λουντογκόρετς με 3-2. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2023/2024 τερμάτισε στην έβδομη θέση, έχοντας 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες στην κανονική διάρκεια. Προπονητής του συλλόγου είναι ο 48χρονος Σέρβος τεχνικός, Ντούσαν Κέρκεζ, ενώ ηγέτης ο 19χρονος Νιγηριανός εξτρέμ, Εμάνουελ Ουμέ.

bwin – Build A Bet*: Συνδύασε πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα!

Η Μάριμπορ ανήκει στις παραδοσιακές δυνάμεις του σλοβενικού ποδοσφαίρου, η οποία είχε τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2012/2013 (1-0 και 0-3). Έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα , 9 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ και το Ιντερτότο το 2006. Πέρσι, κατέκτησε τη 2η θέση, στο -12 από την Τσέλιε έχοντας 19 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες. Προπονητής του συλλόγου είναι ο Άντε Σιμούντζα, ενώ ηγέτης είναι ο Αυστριακός φορ, Άρνελ Γιακούποβιτς. Αν ο Παναθηναϊκός δεν τα καταφέρει, τότε, θα βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 8 και στις 15 Αυγούστου αντίστοιχα.

Ξανά στον δρόμο της ΑΕΚ η Βελέζ

Τον νικητή του ζευγαριού Βέλεζ Μόσταρ (Βοσνία) – Ίντερ Κλαμπ Ντ’ Εσκαλδές (Ανδόρα) θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 25 Ιουλίου και ο επαναληπτικός την 1η Αυγούστου. Η Ενωση  είναι πολύ πιθανό να βρει ξανά απέναντί της την ομάδα από την Βοσνία, από την οποία είχε υποστεί αποκλεισμό – σοκ το καλοκαίρι του 2021 στην ίδια φάση. Τότε είχε γνωρίσει την ήττα με 2-1 εκτός έδρας, είχε επικρατήσει με 1-0 στη ρεβάνς της Αθήνας και στα πέναλτι είχε μείνει εκτός.  Στόχος της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι είναι το 3 στα 3 στην προκριματική φάση του Conference League, ώστε να φτάσει ως το League Stage της διοργάνωσης.

bwin – Αξεπέραστο live στοίχημα με σούπερ αποδόσεις!

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της Bελέζ είναι τα δύο Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας που κατέκτησε το 1981 και το 1986. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Βοσνίας, συγκεντρώνοντας 59 βαθμούς. Έχει έδρα την πόλη Μόσταρ και γήπεδό της είναι το χωρητικότητας 7.000 θέσεων «Stadion Rođeni».

Η Ίντερ Κλαμπ ντ’ Εσκάλδες συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Ανδόρας κι έχει έδρα το Escaldes-Engordany. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα τρεις φορές. Την περσινή σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 63 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωταθλήτρια Σάντα Κόλομα.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X